Apr 17, 2010

Menipu yang Berskill...Rasionalkah??

Kelajuan internet hari ni sangat memberangsangkan..
banding dengan 2-3 hari lepas...
lembabnyeeeee...aduyaiii..
sampai hilang mood nak online...hehh~ (tapi update blog tu wajib..huhu~)


Hari ni aku nak story pasal wayang...
ada apa dengan wayang??huhuhu~


Kalau di Mines, kat Seri Kembangan tu kan,
harga bagi tiket wayang akan dapat murah jika
kita seorang student...
oh bukan kanak-kanak sekolah,
tapi pelajar Universiti atau kolej...
*aku tak tau la wayang tempat lain ada ke tak offer macam ni*


Caranya dengan menunjukkan student kad atau
lebih dikenali dikalangan pelajar sebagai
matrik kad....
Untuk main bowling pun ada diskaun yang macam tu...
tunjuk matrik kad boleh dapat harga murah...
pehh memang syok jadi student ni....
semua nak murah je...
bajet la katakan...huhuhu~


Korang rasa dorang ni check tak matrik kad tu??
maksudnya dorang dapat sahkan ke budak-budak tu
memang confirm student??? tettttttttttt~

Contoh macam ni...............


























Korang tengok budak ni...
tarikh kat matrik kad terang-terang dah tulis
Jun 2005 - Jun 2009
So maknanya budak ni start belajar dari bulan Jun 2005
dan graduate pada bulan Jun 2009


Tapi masih nak gunakan kad matrik ni untuk
dapatkan harga rendah untuk menonton wayang...ish3~
apa nak jadi la remaja zaman sekarang ni...


MIAHAHAHAHAHAHAHAHAHA~



korang kenal ke sapa dak tu??
HAHAHAHAHAHAHA......hakkkkkttuihhhh... @_@



kasi can la kat budak tu...
baru sekali je pun dia menipu...
banyak kut beza kalau non-student price RM10,
student price RM6
HAH??!! RM4 tu boleh guna untuk karoke pulak...weeeeee~ \(^_^)/


oke dah dah...
jangan ko nak ngajar orang menipu ye cik yanamib oiiii~
ketuk pale kangggg...haaaaa...biol sebulan!!hehh~

Sila jangan contohi budak tu oke!
Kalau sekali sekala nak try skill oke lerrr...MUEHEHEHE~
tapi jangan cakap kat orang aku yang ajar...haaaa..
tepuk kepala tanya akal!! bla bla bla...

papai~ (-_-")










P/S:   Hari ni ramai bloggers pergi Times Square..ada Gatsby Deodorant Street Fair...err korang tak pergi ke??hehe...aku takde geng nak pi...Tsk...takpe, duk rumah pun oke..lalalalala~


22 comments:

KEMBARA KERTAS KOSONG said...

den tak jadi poie la akak oii..
mau repair moto pulek deh..hehe
takpo2 nnt mereka2 yang mmg wajib pegi mesti byk amik gambar...so kiter tengok jela kisah mereka nnt..muehehe

muslihatni...sy ngan member stil pakai..gune kad matrik masa masuk matrik n9...
muehehe...

bukannye die nak check pung...kan3x

meo_musuh_ketat_cik_yana said...

wah... ini skill nk idup nie... bagus2... huhuhuhu :p

meo_musuh_ketat_cik_yana said...

wah... ini skill nk idup nie... bagus2... huhuhuhu :p

y@n@ M!B said...

:KEMBARA KERTAS KOSONG:
motor rosak plakkk..ish3..

dorg mmg xcheck. asal nmpk kita kuarkan kad tu kire oke lerr tu..huhu~

y@n@ M!B said...

:meo_musuh_ketat_cik_yana:
yaa mmg bagos..jum kita asah skill ni beramai2..weee~ ^_^

embun d tengah malam said...

u la ni..tipu ni..hehehhe..i dah lama tak pi tgk wayang kat mines..time study kat bangi dulu mmg slalu..i pun duk umah jer rini..tggu bola malam ni..hehehhe

y@n@ M!B said...

:embun d tengah malam:
hehehe save bajet maa..=p

oo mlm ni MU lwn ape tah eh..oke2 slmt menonton bola..lalala~ ^_^

Anonymous said...

oit2...budak mana tue..cis...!!!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Hhehe :D

Cumil matrix card :) Biasalah kene guna kelebihan seorang student :)

y@n@ M!B said...

:Anonymous:
tak tau la budak mana tu..ish3~ =p



:miss lolly a.k.a luvfareda:
btol3..guna kelebihan kad tu..hehe~

lionteen said...

sm la mcm akak lionteen..
hr tu kitrg g melake,nk msuk taman ape ntah,die gune kad mtrik die..
sdgkan die da lm abis U..
hehe

y@n@ M!B said...

:lionteen:
selagi dorang x check layankan aje..huhuhu~

rAy jR...@...Aliff said...

mak aiiii...nakalll...kakakaka

y@n@ M!B said...

:rAy jR...@...Aliff:
hep hep..nk tiru lerr tu..huhuhu~

tic said...

bijak2.. sbb aku punye kad ponb akan xpired in few days.. hahhaha.. akan aku buat mende yang same...

JULYA said...

waaaa.sgt bagus skill kamu ni. tapi xpernah terfikir nak buat pun..sebab bukan jenis bawak kad mtrx g mana2. hehe. niway tq ye cik yana

Ujang9897 said...

oit2...nie menda baik org ajar la..,tp yana tak abis ajar tue..leh guna sblm kol 6pm jer la..

y@n@ M!B said...

:tic :
abaikn je expired date tu..selagi kad tu xhancur guna aja..huhu~



:JULYA:
aa letak je matrik kad tu dlm purse..hehe~



:Ujang9897:
oit2..maseh la ats penambahan ilmu tu..hehe~ =p

Fida Jai OWN said...

rasa macam nk test.. hehehe... follow me too

ismadiah said...

mesti lepas punyerla sbb u nyer muka cam knk2 ribena lagi hehe

y@n@ M!B said...

:Fida Jai OWN:
jgn test, amalkan trus..huhuhu~

y@n@ M!B said...

:ismadiah:
haha kanak2 la sgttt..huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015