Apr 23, 2010

Followers Mollowers

Followers......~

Kebanyakan blog ada apps 'followers' ni *termasuk la blog aku nih*
Apa pendapat uols mengenai followers ni??
Mesti lain orang lain pendapat...kan kan kan kannnnnnn....??

Apa pula tujuan mollowers??lalalalala..wek²!


Terus terang la aku cakap,
masa mula² berjinak dengan dunia blogging ni kan...
keje aku asek nak follow blog orang
dengan harapan orang tu akan follow balik blog aku...
masa tu kanak² ribena lagi kan,
jadi ada perasaan macam,
"lagi ramai followers lagi cool"

*padahal sekarang pun ada gak perasaan tu*

HAHAHAHAHAHAHA~ aku tau kelakar..meh gelak guling² meh..lalalala~


Tapi bila dah banyak baca blog² otai² ni kan *sapa tu??hek3*
baru aku faham fungsi apps followers ni...
memang ada blog yang menceritakan fungsi follow mollow ni..
aku tak ingat blog mana daaaa sebab dah lama aku baca..huhuhu~
apa dorang tulis pun macam tak ingat dah so korang cari sendiri la yeh..
MIAHAHAHAHAHA~ *kejam siotttt*


oke pada aku lah kan,
aku follow blog orang sebab aku sangat suka baca blog orang tu..
atau sebab blog tu ada info² yang best walaupun jarang baca tapi
at least anytime aku memerlukan info tu aku boleh tengok je
list² blog yang aku dah follow kat dashboard aku tuh..
sebagai contoh blog yang menjual cupcakes atau baju ke atau tudung ke atau pasal IT ke...haaa
blog yang macam tu..oke??


Aku suka baca personal blog....
ai kan mami jarum...memang busy body punyer orang...BWAHAHAHA~
jadi bila aku follow blog orang,
mudah untuk aku tengok setiap update mereka di dashboard aku tuh...
bukan semua blog aku tepek kat sidebar...
jadi yang mana tak tersenarai kat sidebar,
aku check je kat dashboard update² mereka....
*lihat gambar*
























Baru² ni aku sangat lah rajin,
misi blogwalking kat semua blog yang aku follow...
pehhh daripada 200+ blog yang aku follow,
ada 96 je yang betul² aku suka...sabo je lerrr... (-_-)
Ada yang dah delete blog,
yang tiba² buat private so aku tak boleh access...
yang last update adalah tahun lepas...??!! hehh~
jadi terpaksa la aku unfollow mereka² yang dah expired nih...hahahahaha~
*oke tak tahu perkataan apa lebih sesuai selain expired...huhuhu~*
























Followers kat blog aku ni satu hal lagi...
ramai gak yang takde link...
abeh camno aku nak ziarah balik??ish3~



Korang lak macam mana??
kenapa korang follow blog orang??
meh la share2 story.... \/(^_^)








15 comments:

Cik aiNa said...

aina pn follow klo suke ngan blog tu. kalau ade ms free br blogwalking dan geledah dashbord..tgk latest entry dr kawan² =)

KEMBARA KERTAS KOSONG said...

hehe kalau sy dulu mmg kanak2 idola kecil gak...mana2 blog sy rider mesti sy terus follow...sampai pakistan punyer blogpun saya bedal...muehehe

pastu membe ckp follow yg mane kau minat jela kan...

sbb bg saya..saya kalau boleh nak follow semua blog yg ada kat malaysiani...eh tak cukup...kat duniani...haha gila tak???

sbb dan sbb lg...lain orang lain ragam...semua orang berbeza...jd sy suke baca blog orang yang sy follow..then tggl komen...kalau seribu follower tuh...dgn seribu2 sekali sy komen...miahahaha

embun d tengah malam said...

i suka follow org sbb nk menambahkan semnagat org..sbb menulis blog ni benda yg bagus..kalau pandai jaga diri la..hehehhe..yg i suka baca i letak kat link depan i..temasuk la u cik life 101

riBEna said...

zra folow blog owng tu sbb owng tu folow blog zra..heheheh!
skg balas folow2 ni yang folow blog zra jek
*ayat cam bajet je kan sis?*

hahahahahhaha!

tp yg penting!
blog zra ade kat SIDEBAR sis!
heeeeeeeeee~

POSH76 said...

selalu gak follow mollowers ni jadi issue yek....ada yg i terbaca siap buat tutorial camna nak delete...for me i tak kisah...ko nak follow ker idak yg penting trafik beb...tapi kalu ada permintaan mintak follow i follow jer takde hal punyer...hehe

y@n@ M!B said...

:Cik aiNa:
same dgn yana la nih..follow yg suka baca je ^_^





:KEMBARA KERTAS KOSONG:
klu sampai satu dunia nk follow mmg hebat aa..siap komen lak tuh..haha..
err hang xletih ke ngadap pc lama2??lalala~





:embun d tengah malam :
wah terharu tuh u sudi baca blog nih..*wink2*





:riBEna :
ohoo men balas2 follow eh..sis wat cemtu kalau time rajen je..
maklong la bukan 24 jam pun nak jenguk blog je..huhu~
idup cik bena!weee~ \(^_^)/






:POSH76:
haha yg tutorial gitu xpnh nmpak lagi..tp kisah pasal block followers penah la baca..adeh..macam2 kn..
tp btol la ckp sis..
yang penting T.R.A.F.F.I.C! \/(^_^)

y a n said...

heeeeeeeee !! tu gmba saye yg tembun . uiks! :)) segan aje ~ :P

mesti la kene folo org2 yg folo kite ~ baru lah luas pemandangan . kalo x .. ngadap blog sendirik aje takde pekdah !! hahahahah .. yanngokngekwuzhere ! :P

JULYA said...

saya pun sebab suka baca penulisan mereka...buat masa ni yang saya suka HANIS ZALIKHA dengan LIFE 101 (bukan buyers ok...hehe). sebab belum terjah banyak blog lagi. hehe. ups lupa lagi 1 suka baca PERJALANAN30MEI. sebab dak ika 2 crite perjalanan sepanjang dia nak ke jinjang pelamin 30 mei nanti. boleh di jadikan tips2 hari bahagia nanti. (erm..bile kamu pulak nk follow saya...hehe.xmalu)

y@n@ M!B said...

:y a n:
kebetulan lak time print scrin tu kamu yg latest update..haha..
mmg la xbest bc blog sendiri..huhuhu~
kena tgk gak gaya penulisan org len ^_^

y@n@ M!B said...

:JULYA:
ouh terharu siott u ckp gitu..huhu~
i pn suka baca blog hanis zalikha..1st reason, dia lawa glerrr...2nd reason penulisan dia sempoi...hehe..

lovelyfana said...

aku pon dah terfollow ko..

rAy jR...@...Aliff said...

seriously...xsume follower suke follow blog kte..skadar nk folow mcm fb gak r...makin rmai makin best..tp xbca pon..huhuu

meo188 said...

sy follow blog nie sbb bloggernya baik

y@n@ M!B said...

:lovelyfana:
ko pn ada blog ghopenye..haha..
terharu jap..ngee~





:rAy jR...@...Aliff :
yep btol..mesti fb u ramai glerr kwn..lalalala~ =p





:meo188 :
ouh thanks meo..kamo juga baik *blushing* ^_^

Semarak Api said...

blog2 sy folo n yg mfolo sy suke taruk kt link.nti sng nk bc.sb kdg2 x de ms nk blogwalking blog2 yg x pnh jejak..so bc dlu yg ade kt link.hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015