Apr 13, 2010

Control Cun atau Pemalu

Dua statement yang berbeza...
Selalunya golongan wanita yang ada sifat begini..
Kalau lelaki??

Itu boleh dikategorikan sebagai POYO!! hehh~



Bila pertama kali memulakan kerjaya yang memerlukan aku
bergaul dengan kaum lelaki,
dan yang paling hebat apabila aku sorang je
manusia yang bergelar 'perempuan',
ofkos la perasaan nak control2 tu keluar kan...
dah la ai ni pemalu orangnya...WAHAHAHAHAHA~ *apakah?*


Bukti yang ai pemalu bila time bercakap dengan
orang lelaki ai akan pandang bawah...
takut ouh nak bertentangan mata dengan mereka,
nanti jatuh ke hati....
marah lak awek-awek mereka....lalalalalala~

Kalau berjalan depan mereka juga aku akan tunduk...
ala ala wanita melayu terakhir gitu....
sambil tangan dihayun dengan penuh gemalai...
bagai penari2 asmaradana.... *tiba*

Bila time makan lagi ketara,
ai akan makan macam ala ala pengantin gitu...
slow motion je..kunyah pun lapanpuluh kali...nyum nyum~

lepastu jenuh la kawan2 ai tu tunggu ai abes makan..
sampai terpaksa bagi mereka soalan teka teki
supaya mereka tidak bosan tunggu ai makan....

HAHAHAHAHAHAHA~




Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
itu semua hanyalah sementara...
bila sudah mula kenal antara satu sama lain,
sudah beramah mesra,
sudah kenal suara siapa paling sedap bila
berkaraoke di dalam kereta (erk!)
dan paling penting,
sudah faham lokasi2 'puaka' yang ditinggalkan semasa
dalam perjalanan merentasi hutan belantara,
maka takde dah rasa malu ke, nak control2 cun ke...hek3....
*betul kan en driver kannnnnn~* ^_^


Sebagai bukti,
kalau aku ni jenis yang control2 ni kan,
takkan boleh beri posing2 maut gini....HUH!!















atau ini............








:: aku tau mamat ni aim jerawat aku tu sebenarnya...hahahaha...siot je..hehh~ ::





:: gambar kaki time tengah drive pun nak amek gak...ish3~ nak belajar skill la tu...lalalala~ ::





:: tidur lagi..time ni aku sakit prot, period pain..tapi masih boleh travel masuk site...sangat hebat aku ni (agak riak di situ ye) ::






:: kalau ai ni control cun takkan sanggup wat muka gini..dah la flash DSLR kalau dalam keadaan yang gelap gelita cahayanya sangat kuat...sakit oke mata!! adeh~ @_@ ::








Mungkin mereka harapkan aku dapat beri senyuman paling control
seperti ini................




...........................

...............................

.......................................

..............................................

...........................................................

.....................................................................

.................................................................................

..............................................................................................

.........................................................................................................






:: HUAKAKAKAKA...xde maknenye oke nak control2 gini..ish3...time ni ai tengah ketawa oke..ntah bila si Zam tu snap tah..hish..memang papparazi berjaya lah 'driver' ai tu...ngee~ ::






Jadi rasanya tak perlu kut nak kontrol2 walaupun kita ni ramai kawan lelaki...
sebab yang aku tau orang laki memang tak suka dengan
awek yang kontrol2 ni kan...kan..kan ....??
hehehehe...
just be yourself...tapi tak perlu la jadi terlalu selekeh
macam sendawa kuat-kuat ke,
kentut sampai keluar asap ke,
ketawa sampai nak tercabut anak tekak...ish3...
itu semua adab beb...adab!


Asalkan kita ikhlas berkawan,
orang sekeliling kita juga akan ikhlas menerima kita seadanya...

peace! \/(^_^)










12 comments:

lionteen said...

xyah nk cntrol2...
hehe..
yg ori tu yg ayu..
hehe

embun d tengah malam said...

sokong kamu

Mr feckry said...

lu takya control, juz cool je..

POSH76 said...

kiut jer entry hang ni....nak2 ada jerawat pemanis tu..hehe

yes yang penting IKHLAS kalu tak konpom ker laut sudahnyer...tak yah nak jadi HIPO hehe

y@n@ M!B said...

:lionteen:
yezza..yg ori yg ayu..huhu suke3~ ^_^

y@n@ M!B said...

:embun d tengah malam:
masehh~ =)

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
wokeh..wa akn jd se-cool yg boleh..huhuhu~

y@n@ M!B said...

:POSH76:
waaa tu jerawat dtg bulan..haha..mmg malu gak aa time tu..isk~

zafa said...

yana ni drifter ke??hahaha

y@n@ M!B said...

:zafa :
drifter sambilan je..huhu~ =p

meo_jahat said...

cute sgt2... :)

y@n@ M!B said...

:meo_jahat:
*wink²*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015