Mar 16, 2016

Graduation Day Adik di Royal Albert Hall

Assalamualaikum...


ni lah SEBAB UTAMA kenapa kitorang pi London...hei kalau sesaja nak datang holiday memang takde maknanya sampai ke London oke...pfft! 4 tahun lepas kitorang pi London semuanya FOC! CNi sponsor...ngeh²  kali kedua ni self-sponsored lah ye....sedar diri blogger sendu susah kompeni² besar nak sponsor mahal²....bahaha *nyorok bawah meja*


Ekceli kitorang dapat tau adik punya majlis konvo setahun awal...means dari 2014 dah tau bila adik akan konvo...then dapat tau pulak location konvo dalam Albert Hall...tu yang menggeletik nak pergi jugak London...hari² berzikir kt telinga dak encem nak pi London, nak pi London...teringin sangat nak tengok rupa Albert Hall tu macam mana....Dato Siti Nurhaliza pernah perform dalam tu...now adik aku, Siti Aminah, terima sijil graduasi kat situ....aku?? Siti Liyana, kakak kepada Siti Aminah...hebat² orang bernama SITI ni kan kan...kahkah! *tiup kuku*


tarikh dan masa graduation day seperti yang tertera  :)


Aku ingatkan student and parents dapat free entrance...tapi kat Albert Hall ni or maybe itu style Imperial College, free pass untuk students sahaja! if parents or any family members or friends nak masuk kena bayar hokay! sekepala £30 tak silap...convert RM dalam rm180...wohoaa! bagi je lah mak ayah masuk....yang lelain duk luar je....ongkos nan hado nak bayar memahal tu...huhu~


adik aku yang gems belah kanan tu...muahaha~   yang kiri tu BFF dia....memang BFF dari zaman dorang study kat UIA lagi...rezeki pulak dapat sambung master kat London....kolej yang sama pulak tu...now PHd punnnnn tempat yang sama...course je berbeza....


peminat fanatik seedless grapes! mujur kat sana buah²an murahhh...


Kitorang beria lah datang awal...event start pukul 5.30pm....kitorang datang around 5.30pm gitu jugak....tapi bukan boleh masuk dalam pon!!! kena duk luar hall.....memang ada ruang menunggu disediakan....tapi lama oiii melanguk! nyesal sampai awal sangat...hehh


Untuk hilangkan rasa boring tu kitorang round² lah kawasan luar Albert Hall...menggedik² posing...bukan senang nak sampai...posing je lah sampai lebam  :p



menunjukkan betapa bosannya menunggu! pfft~


video
angin luar sejukkkk sangat! kuat pulak tu angin dia...gigil² pun gigih jugak posing untuk bergambar....tak tahan sangat sejuk kitorang masuk dalam....belah dalam panas sebab ada heater....rasa macam dah oke, keluar balik sambung amek gambar....hihi~


oke jom cekidaut macam mana gaya orang sana konvo...ihsan gambar dari kamera mak aku....sempoi gila oke majlis dorang...takyah nak protokol sangat....



video
suasana majlis...masa ni tengah panggil nama setiap penerima sijil...nama adik aku yang "Siti Muhammad Imran" tu...dia lupa nak betulkan nama dia sebelum tu....katanya yang penting ada SITI...lolz~   paling sempoi bila semua yang datang siap bersorak bagai...apadehal?? happy gila kan anak konvo...kena lah bersorak...hihi~  more, kat sana nak bawak baby masuk dalam dewan pun bolehhhh....takde pantang larang apa pun! family's first! itu budaya mereka....bukan nak mengagungkan....tapi benda baik apa la salahnya kita contohi kan....?? :)


dalam sejam kut kitorang menunggu...selesai majlis kitorang pun menyibuk masuk dalam hall....takde orang jaga so masuk je lahhh....bila lagi nak dapat peluang masuk Albert Hallllll...weeeee! >_<


ooo gini Albert Hall rupanyaaaaa....dewan biasa je pon! bahaha  :p


dah puas bergambar dalam dewan kitorang solat kat luar dewan....solat asar...takde surau pun kat sini...solat kat corridor je...amek wudu dalam toilet.... :)


Setel solat, sambung bergambar luar Albert Hall pulakkkk...aku dulu pun gila bergambar masa majlis konvo....gila kau tak seronok dah graduate??? segala penat lelah selama bertahun study, dapatkan good result *walaupun bukan dean list* eh yang penting dah graduate oiii....haha


group hugs!!!! sebab sejuk sangat...hahaha~  Zafirah tu dah dapat fon terus jadi anti-sosial...grrrr


dah tu je lah gambar yang aku nak share dengan korang...gambar² lain tu takde muka aku so tak perlu nak tepek sini...kahkah  :p


 Malam tu jugak adik kena pulangkan jubah konvo dia tu...bukan macam kat sini, biasanya pihak uni akan bagi kita sewa untuk tempoh² tertentu....seminggu pun ada kan?? kau nak bergambar kat kedai pun sempat...tapi kat sana or maybe Imperial College je buat gitu, pagi amek jubah, malam tu dah kena pulangkan....kalau lambat kena denda tak silap...tak ingat pulak...hehe


Ekceli malam tu dorang ada macam dinner kot untuk semua candidates...tapi kitorang tak join...just pergi jenguk sekejap je...saja nak tengok kot ada makan best²....tapi macam takde makanan halal dihidangkan je...minuman ada la jus²...tapi takkan minum je kan?? lapar kot...hahaha  and ayah decide nak bawak kitorang dinner kat tempat lain....yelah ramai kan rombongan kami ni...dengan warga emas lagi takkan nak bawak berparty pulak kan....huhu~


tempat dinner cerita lain entry kayyy....panjang sangat dah ni...penat scroll...hehe


tata! ^_^




IKLAN:




FREE GIFT menarik sementara stok masih ada!




Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Julia Johari said...

Besarnya dewan Albert Hall...bijak sungguh si adik, tahniah pada dia dah konvo...seronok tgk orang konvo ni...

idzwa kamaruddin said...

dah kenapa aku plak yang terharu sambil membaca nie??? kekekekeke..sindrom mak-mak sangat walaupun adik org lain yg konvo! hahahaha..giler~

Petak Bunga said...

nampak sungguh muka kakak yg sgt gembira..hi..hi..

PeRdU cINta said...

alhamdulillah..seronok tengok..terima kasih la share banyak pic..teruja pulak PC...

Chekgu Azrine said...

Cantik dan besar betul dewan dia..
Tahniah ye utk adik yana..
Wow..sambung phd plak...all the best

Chekgu Azrine said...

Cantik dan besar betul dewan dia..
Tahniah ye utk adik yana..
Wow..sambung phd plak...all the best

Cik Puan Eka said...

Cantik dewan ALbert Hall ni. Besoooooo.

Mekaseh kaka yana membawakan info khas dr london hahaha. iols sukaaa..

Tahniah untuk adik akak.

Rabiatul Adawiyah said...

Bestnyaaaa !! :)

Nadia Johari said...

Bestnya dapat belajar luar negara..

eima said...

ooo aki pun ada ... sorg mcm mak sorg mcm ayah kan .. korg ni sweet

aizamia3 said...

hehehe.. tengok dak Zafirah dapat gadjet, terus jadi 'anti-sosial'. Sejuk pun dah tak heran.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015