Mar 4, 2016

Melawat Stadium Etihad | Manchester City Football Club

Assalamualaikum...


Hari yang sama kitorang pi Stadium Manchester...siapa punya idea tah nak pi stadium Etihad pulak...dekat² je stadium Manchester dengan Etihad ni....search kat google dan waze memang senang jumpa...


Etihad Stadium ni kepunyaan Manchester City Football Club...Etihad tu kompeni kapal terbang...dorang sponsor kelab Man City sebab tu nama Etihad besar gedabak depan stadium...kalau nama stadium Arsenal sebenarnya Emirates Stadium...Emirates tu pun kompeni kapal terbang gak, yang sponsor Arsenal...dorang buat stadium tu guna duit dorang tu nama stadium kena guna nama pihak yang sponsor...gitu lahh yang aku faham...hihi~


pintu utama...tak pasti kat dalam tu ada apa...dari luar nampak macam mall, tak pun office...tak berminat pulak nak masuk dalam untuk check...bahaha  lagipun angin kuat and sejuk gila time ni....rasa nak balik cepat nak mentido...huhu


aku memang expert dah amek gambar orang melompat sekarang ni....takde gegar² oke! pfft!


kat sini pun kitorang serang gift shop je...


and macam kat Stadium Manchester, mak aku pulak pi borong souvenir² dalam ni....tapi dia beli khas untuk bagi cucu² sedara dia...macam pencil box, bola kecik apa tah...cecomel je semua...murah pun murah...bola kecik tu £1 jeee...sebundle mak aku beli oke! hahaha


harga tuuu...pfft! mungkin peminat fanatik akan beli jersey ni...herghh


oke tu je cerita pasal Etihad Stadium...boring je kan? bahaha

kbye!




IKLAN:








Terima kasih sudi membaca!

4 comments:

idzwa kamaruddin said...

alahaiii best giler!

aizamia3 said...

best.. ai is suka.. tengok pulak dak Zafirah tu.. lahai.. geram je kite tengok.. ;)

miss eimanhikmah said...

tak bboring...nmpk besttttt..

Julia Johari said...

Kagum tgk senibina stadium Etihad ni yana...besaq sungguh...byk betul sponsor dalam ni...perghhhh...ujang amik gambar siap terbang2 haaa hahahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015