Mar 7, 2016

Kedai Makan Halal di Manchester

Assalamualaikum...


Lepas dah melawat stadium semua tu memasing dah lapar...plan asal adik aku nak bawak kitorang makan kat restoren Malaysia, Ning namanya...tapi tutup pulak....mujur lah ada kawan² dak encem yang duk Manchester...and mujur jugak ada internet!! senang nak google tempat makan halal! haha


Dak encem cakap kawan dia suggest KFC...ada KFC yang halal...so kitorang waze lah kat mana kfc halal tu...pastu terjumpa kawasan ni....


 Bukan takat KFC je ada, Pizza Hut and Nandos pun ado! sebelah² je semua tu...dan SEMUANYA HALAL...Alhamdulillah....eh bukan takat restoren je, nak shopping pun boleh sebab tempat ni macam kat Cheshire Oaks tu...banyak outlet² menarik untuk perabihkan duit...ngee~


Tapi kitorang tak jenjalan pun area sini...macam tak berminat pulak...huhu  lagipun kejar masa, nak terjah tempat lain lagi lepas ni...pastu nak balik London dah...perjalanan nak balik London tu jauhhhhh...taknak lah sampai tengah malam sangat...kang penat nak jenjalan keesokan harinya...dah datang negara orang rugi oii terperuk dalam rumah je...hehe~


and kitorang pilih untuk lunch kat Nando's...sebab ada NASI!! so malaysian kan...nak nasi jugak! haha~


wajah² kelaparan...herghh


ouh style sana kita kena order di kaunter and bayar terus di kaunter....bila food dah siap baru waitress & waiter tolong hantar ke meja...if ada nak tambah food ke hape pergi kaunter dan order macam biasa sebab kena bayar terus lepas order tu....mekaseh ayah belanja kitorang makan kenyang²...muahciked!


cucu atok...elehh! 


Kalau kat Malaysia, bila kita order ice lemon tea or air gas (pepsi, miranda etc) akan dapat free refill...kan? kat sana free refill untuk air gas sahaja! ice lemon tea nan hado free refill...sakit tekak telan air gas banyak²....ngee~   tapi kan ada jugak FREE frozen yougurt! err rasanya lah free...tak ingat haku...hahaha siap boleh refill banyak² kaliiii omgeee nasib lah negara sejuk, tak sanggup nak telan frozen yougurt banyak²...brain freeze oii! kalau kat Malaysia mesti lakuuuu frozen yougurt...kannn? :p


More, nak refill² tu semua kena SELF-SERVICE! tu ada machine untuk refill air and yougurt belakang tuuuu...ohsem! kat Malaysia tak boleh buat gini...silap haribulan ada makcik² datang bawak bekas tupperware big size punya...lepas makan ditapaunya frozen yougurt and air gas banyak² untuk simpan dalam fridge kat rumah...dah bayar mahal² kan kena la tapau banyak²...attitude orang kita...hurm


baby girl mama...masa ni tak reti tantrum lagi....sebab adik duk dalam perut lagi...sekarang?? huii macam nak kena cili je mulut tu...pfft!


Alhamdulillah..kenyangggg...pinggan² kosong tu aku punya...siap bedal orang lain punya makanan yang tak habis lagi kaoo...kahkah  nafsu raksasa sangat! :p


eh kat sana dia punya nasi BUKAN mediterranean rice tau...tapi spicy portugal ke hape tah...spicy² lah sikit....kat tempat sejuk gitu memang elok sangat kau makan pedas²...kasi panas sikit badan tu...sos peri peri sama je rasa macam kat Malaysia....aku suka makan yang HOT peri peri...nyam nyam~  :)


Banyak jugak food berlebih...yang tetua tak selera nak makan kekdahnya...rindu malaysia ler tew...hikss~  so kitorang mintak tapau...bekas² untuk packing kemain cantik comel...rasa nak mintak extra untuk bawak balik...souvenir dari Nando's Manchester gitu....tapi segan pulak...hahaha


oke if korang datang Manchester, boleh terjah tempat ni untuk makan....rujuk map bawah ni kayy

*klik gambar untuk lihat full map*

KFC, Nando's and Pizza Hut kat sini SEMUA HALAL oke! memang ada sijil halal dorang tepek kat pintu masuk...boleh makan tanpa was was! :)


Manchester Fort Shopping Park,
Cheetham Hill Rd,
Manchester, Lancashire M8 8EP,
United Kingdom

Call: +44 161 832 5088 

Operation Hour:
Monday 11:30AM–10:30PM 
Tuesday 11:30AM–10:30PM 
Wednesday 11:30AM–10:30PM 
Thursday 11:30AM–10:30PM 
Friday 11:30AM–11PM 
Saturday 11:30AM–11PM 
Sunday 12–10PM





IKLAN:








Terima kasih sudi membaca!

4 comments:

Julia Johari said...

Bagus ada kfc, nandos dan pizza yg halal kt sana...mmg perut orang melayu mesti nak cari nasi...sonok zafirah dok tepi atok dia hehehhe senyum comellll....pi ramai2 cm ni heaven kan, untung ada adik kt sana...leh repeat lg ni tggu zafran besar sikit

edda(",) said...

thanks untuk info. semoga dpt sampai ke sana pulak suatu hari nnti. amin

aizamia3 said...

Tengah lapar baca tengok entry ni, lagi tak sabar nak balik rasanya.. lapar.. huhuhu..

achiek anis said...

Ok noted..masuk list if ke sana nnt...berangan jela tapi..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015