Mar 24, 2016

Dinner at PENANG!

Assalamualaikum...


Baru nak dapat rentak mood update blog hari-hari....sekali bos lambakkan kerja dengan dateline dekat²...sesak napas jap...tak biasa busy kekdahnya...sekali busy terus sesak napas...LOLz!


Udahnya dah penghujung minggu ni baru dapat update satu entry...jadi lah buat tatapan pembaca² setia yang merindui beta....ecehh *puihh*  terimalah daku seadanya yang suka nau berangan wahai pembaca² ku...ngeeeeeeeeeeee


oke kembali pada tajuk...masih lagi kisah travelogue London...dah hujung² travelogue pun ni...sabar ekkk...hehe~


Setel graduation day adik, ayah bawak semua pi dinner...kalau nak tunggu balik rumah, masak² semua tak sempat...semua dah kebuluran...makan kat kedai je lah...biasa kalau makan ramai² gitu memang ayah belanja...tapi kali ni BFF adik aku yang belanja...dia segan asyik ayah aku je belanja makan....alolo awak tu student...tak kisah pun nak belanja²...huhu~


macam biasa kitorang memang guna public transport je nak ke hulu hilir dalam London tu...dah hari² naik bas, tetibe je Zafirah tu seronok nak tekan² bell bila dah sampai destinasi...haa tekan lah puas²...tapi jangan tekan banyak² kali udah laa...ada gak kena halau keluar bas kanggg...hahaha~


aku dah pesan kat Zafirah siap², kat London je kita naik bas kayyyy...balik Malaysia jangan mintak dahhhh...jangan la tanya kenapa taknak naik bas kat Malaysia...bahahaha!


ni lahhh restoren tu...restoren Malaysia...owner pun orang Malaysia rasanya...sebab pekerja² rata² orang Malaysia...haa kat sini workers dia TAK kerek...walaupun kitorang sampai dah malam, kedai nak tutup dah...tapi layanan oke je...good job! :)


Landmark nak pi sini is dia berdepan je dengan Westfield Shopping Centre....kalau naik train or bus berhenti kat Shepherd Bush station...


mine! nasi putih and lauk kari ayam kot...ke rendang ayam tah...tak ingat...ate dah setahun berlalu dah tak ingat sangat...huhu~   ayah yang order kan...sebab dia sampai kedai dulu...aku sampai lambat sebab duk follow adik aku pulangkan robe lah, tengok majlis makan² dorang lah.... :)


Review:
Bagi aku food kat sini so-so je...tak boleh nak expect much walaupun namanya Malaysian food tapi pepaham je lah bahan² mentah kat sana dah tentu berbeza dengan Malaysia....janji rasa mencukupi tu dah cukup bagus sebenarnya....air oke...sedap! RECCOMENDED!! if sampai sana pi lah terjah restoren ni... :)


wajah² kelaparan...mihmih


happy tummy! but tired body...ngee~


waktu malam sangat sejuk oke! brrr


If korang berminat nak makan kat sini, boleh waze or google alamat ni kayy:

Address: White City Unit 1032 Southern Terrace, 
Westfield White City, London W12 7GA, 
United Kingdom 

Phone: +44 20 8735 5870


k tu je nak cerita...aku ada assessment + presentation hari ni...wish me luck!! ^_^





IKLAN:




FREE GIFT menarik sementara stok masih ada!





Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

idzwa kamaruddin said...

saya minat nak makan kat sana tapi..krik krik krik..kekekeke..

PeRdU cINta said...

hihi..memudahkan kepada para pelancong terutama dari Malaysia yang tekak ori Melayu..dan yang duduk di sana..bila ghinduuuuu Malaysia ha...boleh la datang makan kat situ..

eima said...

good luck .. tah bila nk dpt mkn kat sana tah ... hahahha
xde rm30k sejebuk jatuh dr langit aku tak mo berangan pi london .. gile hape nk pi sana tak bw duit byk2 semua mahal ....

Chekgu Azrine said...

good luck sis on ur presentation..

kalau dok kat london jumpa makanan camni..memang heaven kot..kan

aizamia3 said...

Sesekali dapat peluang makan dengan family, meriahnya.. sampai berapa kali tambah pun tak sedar.. diet..? lupakan sekejap.. ekekeke.. ;)

Cik Puan Eka said...

hehehe kalau pi jalan sana, dapat lak pekena masakan malaysia. Kureng pon jadi sedap kan kak hahahahaha.

Diana Rashid said...

Bukan kari kot..nampak macam rendang ayam...

Uncle Zuan said...

pergh bestnyeeee

Nadia Johari said...

London tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015