Feb 29, 2016

Tarikan Terbaru di Legoland Malaysia Resort: The Lego Movie 4D, A New Adventure

Assalamualaikum...


yaaaa kami ke Legoland lagiiii...ngee~   memang susah nak jemu duk Legoland tu....mungkin sebab tiap kali datang, ada je benda baru yang pihak Legoland sediakan....


Last year ada Lego Ninjago...kali ni, THE LEGO MOVIE 4D pulak! wohoaa!



waktu tayangan :)


jangan lupa amek spek mata 4D ni sebelum masuk dalam tauuuu...


TIADA saiz spek untuk kekanak...semua standard saiz je...tapi Zafirah yang muka kurus tu muat je pakai spek standard saiz gitu....selesa je dia pakai....takde longgar² pun...huhu  :)


Wayang 4D ni bukan macam wayang biasa kat GSC or TGV tu tau....siap ada REAL effect lagi macam rasa deruan angin bila ada scene naik roller coaster, pancutan air bila kena tembak...haa gitu...ehh nak tahu macam mana rasa REAL effect tu kena la pi tengok sendiri kan kan...


ouh sedikit tips kepada yang bawak babies, sila balut baby² korang tu kayyy...balut, selubung sepenuhnya!! sian dorang kang terkejut kena percikan air...dah la sejukkk! Zafran masa ni mentido, mujur memang bawak selimut...selubung satu badan dia...tu pun terkena gak tempias sikit² kat tangan, terkejut² gak dia...tapi tak terjaga pun....menten mentido...bahaha


Movie 4D ni pendek je...dalam 30 minit gitu....tergamam bebudak tu duk dalam cinema...sebab terkejut dengan REAL effect yang aku cakap tadi tu...hahaha  pastu dorang amazed tengok kartun tu macam boleh dipegang²...holohh holohh cute angat kekanak niii.... :)


takyah la tunjuk sangat muka kena paksa posing tu nak oiii...grrr


FYI, promo ni valid untuk pembelian online via website Legoland je tau...


More, ada jugak promo eksklusif khasssss untuk rakyat Johor...setiap pembelian tiket dewasa akan dapat percuma tiket kanak²....yaaa siapa² yang IC Johor tu jangan lepaskan peluang ni kayyy...promo ni valid sepanjang bulan Mac dan April 2016... :)


yang Non-Johorians korang beli online ikut promo yang buy 1 ticket get 50% off the 2nd tuu...banyak woo diskaun 50% tu...hihi~


More info atau untuk pembelian tiket boleh klik link bawah ni:

Online Ticket: www.legoland.my 






Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

Julia Johari said...

Wowww semakin teruja baca port terbaru kt legoland ni yana...suka tgk zafirah tu bergambar kemain haaa...hehehe best sungguh tajuk cerita dalam 4D movie ni kan...haishhhhh tak sabor plak nak kumpul duit nak realisasikan impian Qi pula...mmmuahhh!

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnya

idzwa kamaruddin said...

ala best nyer Leogoland! Biler la nak dapat peluang utk ke legoland nie..uhuks~

Fazleyatul Aini said...

aku tak pernah jejak lagi legoland ni
mungkin tunggu anak buah beso sket baru p ngeh3

eima said...

aku baru pi 2 kali thn lepas .. thn ni.... kena tgu byk sikit pembaharuan yg baru pi ... harap pihak legoland servis elok2 permainan depa tu ,....kali ke2 aku pi thn lepas yg bomba tu jahanam ..tutup pulak .. ceit betui ....
tp dpt la tgk ninjago yg baru ..... not bad cuma ala puppet sikit le...

Hanim Hashim said...

membayangkan kakak dan adik duduk dikerusi tu sambil tengok Lego 4D Movie ... wuuhuhuu meti seronok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015