Feb 11, 2016

Sepagi di Marble Arch

Assalamualaikum...


oke sambung lagi cerita travelogue London...duk opis memang senang nak update² blog...tambah time tengah takde kerja...macam sekarang ni...ramai yang masih bercuti sempena CNY...so kerja pun tak banyak...jalan raya lengang...keluar rumah lambat pun takde hal...kompem tak jem....kalau lahhh hari² macam ni...huhu~  so daripada mereput duk opis tak buat apa, baiklah update blog...giteww~  :p


 Breakfast...megi dan cekodok bawang...sepanjang duk London memang kitorang akan pastikan makan kenyang² sebelum keluar rumah....jimat kos kekdahnya...kadang tu cekodok yang berlebih² ku tapau bawak bekal masa jalan²...if ada biskut ke, roti, memang angkut semua masuk dalam beg...mujur duk rumah adik...boleh la nak masak²...hehe


Masa ni aku tengah peknen kan dak Zafran, 4 bulan....perut asyik lapar je...sejam sekali mesti nak makan...stress laki aku....duk malaysia oke lagi senang cari makan...kat London tu banyak je kedai makan halal...tapi harga tu....kos sekali makan boleh buat belanja seminggu kat malaysia...pfft! so nak jimat bawak lah bekal banyak²... :)


 on the way nak pi Marble Arch banyak jalan yang tutup...so laluan bas pun banyak yang diverted...pening kepala tengok route baru...ingatkan ada repair jalan ke apa...rupanya ada game kat Stadium Chelsea...hak alaa! tu yang ramai² tu, semua tu fans Chelsea...kecuali dak encem...dia kan fans Arsenal...haha~   dorang jalan kaki ramai² pi stadium...jakun pulak tengok kemeriahan tu...tak pernah lagi aku tengok penyokong² bola berarak pi Stadium Bukit Jalil semata² nak tengok bola...kan kan?? :p


Ikutkan haluan kitorang ke tempat lain...tapi sebab jakun sangat tengok ramai² berarak pi stadium, dak encem decide nak join sekali berarak dengan dorang...tengah berarak tu dengar lahh fans Chelsea nyanyi² lagu Chelsea, ngutuk² Arsenal...kahkah  tapi bukan lah ngutuk cari gaduh tu...for fun jeeee...best oii! ^_^


nampak pulak ayam ni promosi restoren dia...posing lah kejap...huhu~


Jauh jugak lah kitorang berjalan nak sampai stadium tu...memang style sana, if ada game kat stadium, certain jalan akan tutup untuk memudahkan fans berarak macam ni....negara sejuk boleh lerr jalan kaki berkilo kilo meter semata² nak tengok bola...cer kat Malaysia buat gitu...baru sampai pintu masuk stadium nak pitam dahhh...nak bersorak lagiii...ngeee~  :p


But aku puji lah adab orang sana...walaupun bersesak² macam ni kau tak rasa rimas...yelah aku dengan ber-stroller nya, ada anak kecik lagi....dorang bagi laluan pada aku...takde berebut², berlari², bertolak², bersakai² *lolz*...behave sangat! err aku tak pernah lagi laa tengok game bola kat malaysia...so tak boleh nak compare...aku cerita pengalaman aku je oke..   :)


video
suasana di perkarangan stadium...


Lagi satu benda yang aku kagum, time beratur untuk masuk dalam tu dorang boleh que elokkkk je...panjang macam mana pun dorang tetap que dengan sabar...takde lah jerit², "faster...faster!!"  NO! semua sabar! siap menyanyi beramai² untuk hilangkan boring....


Again...negara dorang sejuk...boleh la sabar berdiri lama²....kan?? kat sini baru berdiri tepi stadium 5 minit dah lenjun ketiak...bahaha~  :)


Masa game dah start kitorang saja la tunggu tepi pintu tempat player masuk, intai² tengok dorang main bola...tapi kena halau kaooo...punya la dorang jaga privacy...kau tak beli tiket apehal nak curi² tengok pulak?? haa gitu prinsip dorang...nak tengok sila beli tiket! memang tak beli lah kan...saja je nak intai...lols~  :p


So kitorang teruskan perjalanan ke Marble Arch...


tak ingat stesen mana  :p


escalator bawah tanah curam gila oke! sila pegang anak² anda dengan kuat...bahayaaaa...


kat tepi Marble Arch ada padang...boleh lepak² situ sambil berpicnic! perut pun dah mula lapar...moh la keluarkan bekalan cekodok pagi tadi untuk alas perut...


cuaca hari tu pun nice sangat...tak panas sangat, tak sejuk sangat...matahari terik...err macam kat Cameron...tak payah pakai jaket pun takpe... :)


masa ni jugak Zafirah baru belajar diapers free...boleh pulak masa melepak tu dia terkencing dalam seluar...ralit sangat main sampai lupa nak kencing...grrr  dah la aku tak bawak seluar spare...dengan stokin semua basah kena kencing...hehh~


Kejap je pun dia tak berseluar, berkasut tu....lepas tu kitorang pi shopping kain baju dia kat Primark...yang tu nanti lah aku cerita kat entry lain...dah banyak sangat gambar dalam entry ni :)




kawasan ni meriah dengan burung merpati...Zafirah tu tengok orang main kejar² burung dia pun sibuk nak kejar burung jugakkk...haha papa lah layan...mama tolong tengok jeeee  :p


huduh betul gambar anak dara tu berlari² tanpa seluar...hahaha  yelaaa salah mama! lupa bawak seluar spare...sebab dah tau nak shopping seluar baru untuk dia...tu malas bawak tu...buat berat beg je kang...ngee  :p


 feeling sungguh posing sampai pejam² mata iols  :p


 kesian anak dara tu takde seluar  >_<


k jom lah kita shopping seluar baru ye kaklong!! ^_^


k tu je nak cerita...tata! (^^,)




IKLAN:









Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Norhayati Mohd Isa said...

Hihihi nasib baik kat London yana..
Zafirah berkejaran burung2 tu tanpa seluar..

idzwa kamaruddin said...

best nyer la hai! paling ber bersesak yg tak sesak! xde adegan tolak menolak raba meraba..eh? lol~ hahahaa.. :)

eima said...

aku rasa tak huduh pun lg comey ada zafirah tu ...comey !!

aizamia3 said...

aauuwww.. cekcilah awak Zafirah.. hehehe.. ;)

Diana Rashid said...

tak nampak sangat la dia tak berseluar tu sebab mujur baju labuh..hehe..tu pun dianampak tak kesah pun..hahahh.melasak juga...

achiek anis said...

Primark ye..heee

nurin khairi said...

kalau kami jalan2 ke oversea, mesti bawak periuk nasik except pegi japan. senang masak nasik n bawak brahim, sambal bilis segala. tapi, masa duduk di UK dan bercuti kat sana, mmg wajib lamb rib dan kebab and chips yg byk in one portion.. bestnya.. your post reminded me of those food yang takde atau susah nak dapat kat sini

Cik Puan Eka said...

hihihi kelako aimy bole terkencing ye hehehe tapi takpa. trus dpt sluo baru hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015