Feb 23, 2016

Lepak Rumah Acai

Assalamualaikum...


Setel solat kat Masjid Al Rahma, kitorang gerak pi Manchester pulak...sebab adik aku dah sewa homestay kat sana...dari Liverpool ke Manchester dalam 30 minit je...


Kenapa tak bermalam kat Liverpool??


saja! saja nak berjalan² merata²...janji dah sampai Liverpool, dah sampai Manchester...mihmih


oke jom cekidaut scenery sepanjang perjalanan...


saja amek gambar construction site dorang sebab bersihhhhhh!! (♥_♥)



Ekceli gambar² scenery ni sambungan daripada entry melawat university kat Liverpool tu....adik aku baru bagi gambar² dari kamera dia....ada separuh aku letak dalam entry tu, yang atas² ni balance lahh....biar aa banyak² gambar dalam entry aku...korang suka tengok kan kan kannn?? :p


Sampai je Manchester kitorang singgah rumah kawan dak encem., Acai...syok jugak ada kengkawan stay oversea...hari tu melepak rumah Rosdi, ni Acai pulak...hehe~  rumah Ase je tak dapat pi sebab jauh nau...tak lalu jalan pi rumah dia...aishh


Family aku yang lain terus pi homestay...kitorang je melencong singgah rumah Acai...plan asal nak tumpang tido rumah Acai sebab nak jimat kos bayar sewa homestay kekdahnya...adik aku cakap dia belanja tapi macam alahh dah boleh jimat watpe bazirrr...kannn


Pastu last minute adik aku cakap dia manage to get homestay yang agak besar...memang muat untuk 11 orang tidur...semalaman je pun nak duk homestay...kitorang bukan apa, dah berjalan jauh tu nak jugak la tidur dalam suasana yang selesa...takmo la macam balik kampung tidur himpit², sepah²...gitcheww  :p


Dah family aku pun insist kitorang tidur sekali kat homestay makanya kitorang singgah melepak je lah kat rumah Acai...time kitorang sampai pun dah nak dekat malam...eh dah malam pun rasanya...tapi sebab musim Summer, waktu siang dia panjangggggg...kul 9pm kot baru gelap...huhu


Acai punya rumah macam apartment...rumah dia kat tingkat 3...ke 4?? tak ingat! lol~  takde lif...kena naik tangga....besar jugak rumah acai...ada 2 bilik...tapi luas...ruang tamu pun luas! Acai cakap wife dia buat nasi ayam untuk kitorang....wohoaa!! pepaham je kitorang tengah kelaparannnnn! :p


anak Acai ada 3 orang...2 boys, 1 gegirl...Zafirah kan suka geng dengan boboy...syok la dia duk main² dengan kawan tu... :)


anak² Acai semua tak reti cakap melayuuuu!!! omgee! katanya dorang laki bini tak pernah speaking pun dalam rumah....hantar sekolah pun belum lagi...memang duk rumah je dengan wife dia...kat rumah pun memasing cakap BM....tapi sebab PENGARUH TV!! last² dorang yang terpaksa speaking dengan anak²....nak buat macam mana kan dah tetibe tak paham BM pulakkk...hahaha  epik sangat kisah ko ni.... :p


Zafirah tu dah ralit main boleh pulak dia terkucil dalam seluar...mujur la dalam rumah...ada toilet....eh dalam toilet pun sejuk membeku oke! terjerit² Zafirah dalam tu....brrrr


Ekceli Acai dah reserve 1 room untuk kitorang bermalam kat rumah dia....besar lak tu bilik tu...so sorry...last minute bertukar plan.... :)


thank you so much Acai and wifey for your hospitality...sedap wife ko masak nasi ayam...tengah kebulur pulak time tu bertambah² makan...siap tapau bawak balik homestay! haha~   semoga makin murah rezeki korang sekeluarga...semoga dipermudahkan juga urusan ko habiskan study....nak balik Malaysia jangan lupa roger...nak tumpang kargo...mihmih


Balik je homestay terus pengsan memasing...dekat je homestay kitorang dengan rumah Acai....letih oii....esok cerita lain pulakkkk...yeyy!


tata! ^_^



IKLAN:








Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

NADIA vs BERON said...

haha comelnya ada budak terselit kt gmbr last tu

eima said...

wahhh best la sambil bercuti melawat kawan2 ....

idzwa kamaruddin said...

best nyer wehhhh atleast jimat kan ;)

Chekgu Azrine said...

Bila ada kt oversea mmg silaturahim tu lg kuat sesama kita kan sis...

nini said...

Waahhhh bestnyaaaa jenjalan....

Siti Aminah Muhammad Imran said...

Construction tu la umah lama mak..tak pun kejadah amek gbr construction. Aigoo...

Lewis is where they used to buy stuff. It's still there after 30 years.

Empire theatre is where mom and dad went on their first date to see gandhi the movie.

Opposite st.johns tmis the train station where the train that dad said ran below his uni end up.

Memori semua tu...

Yana MIB said...

i wasnt in the car with mom and dad remember?? aigoo mana lak nk tau

Nadia Johari said...

Suka zafirah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015