Feb 15, 2016

Zafirah Turns 4!!

Assalamualaikum...


 14 Februari semalam genaplah umur anak dara aku 4 tahun...cepat sesangat dia membesar...akhir zaman kekdahnya....masa terasa berlalu terlalu cepat....sok sok sedar² je anak dah masuk sekolah, masuk U, nak kahwin!! oh myyy! jauh sangat imaginasi aku haa...huhu >_<


Tahun ni celebrate kecik² je..kebetulan ada kenduri kahwin kazen dak encem....so sebelum majlis, waktu pagi tu celebrate kejap kat rumah pengantin...ala bukan celebrate apa pun...nyanyi lagu happy birthday, potong kek, amek² gambar...setel! kasi dia seronok je...hehe


Kitorang datang awal pagi....majlis buat kat rumah makcik dak encem kat Sg. Buloh...pukul 8am dah keluar rumah...sebab kul 10am nak celebrate dah....MIL aku prepare breakfast nasi lemak....nyum nyum~


anak manja papa  :)


untung tumpang majlis orang...dapat bergambar atas pelamin...wohoa!


Tapi sian Zafirah bila nampak hadiah² pengantin dia ingat tu hadiah untuk dia...aloo mama beli hadiah lain laa untuk awak! :)


Kitorang lepak Sg. Buloh sampai petang...dalam pukul 5 lebih gitu...setel majlis terus balik...sebab nak celebrate dengan mak ayah aku pulak...gahaha  ngada sampai 2 kali celebrate birthday...aku siap mintak mak aku belikan kek baskin robbins...sebenarnya makpak Zafirah yang nak kek baskin robbins tu...tapi jual nama Zafirah sebab tok nenek memang takkannnnnn menolak permintaan cucuuuuu!! haaa kan kan? *keji*  >_<


kek eskrim lagi mak aku belikannnn...kocik je pun kek ni...kalau family kecik macam aku ni boleh la beli kek gini...tak membazir...ada lagi balance separuh kek kat rumah tu...semalam nak melantak banyak² Zafran lak tak bagi kerjasama....nak ngempeng je...huuu  malam ni nak sambung lagi makan kek eskrim...nyumss! ^_^


atok Zafirah yang super duper busy!!! aku paksa gak ayah tunggu aku balik untuk celebrate besday Zafirah sama²...habis makan kek dia siap² terus keluar...ada appointment dengan orang katanya...Zafirah selamber sound, "atok ni asyik kerja je...dah malam niii..."  >_<


mama pun tak pernah sound atok gitu Zafirah oitttt!! tak berani oke! kecut perut nak sound² atok...budak sekarang kan sukati je nak 'sekolahkan' orang yang lagi tua dari dia...hishh


tapi mama tetap sayang atok awak tu tauuu...tengok haa sampai botak kepala cari duit untuk anak bini....giteww  :)


After dinner kitorang saja buat surprise untuk dia....suruh dia tutup mata pastu keluarkan hadiah yang dia dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaa nak! tak ingat dari zaman bila dia mintak hadiah ni...haha  memang saja tunggu birthday baru nak belikan... :)


mini cooper yaw! weee~


Aku beli 2nd hand je...dak encem cari kat mudah.my....RM300...pehh! harga baru RM500 ke atas...aku tak survey sangat harga mainan ni...papa yang lebih tau sebab dia yang membayar kan...aku follow je...hahaha


Tolong jaga elok² mainan ni kayyyy...sok Zafran dah besar dia boleh main jugak...and turun temurun untuk adik² awak yang lain...investment yang berbaloi gituuu~  :)


Sannah helwah yang ke-4 tahun my dearest, beautiful daughter...my jantung hati, milo ais hati mama papa...semoga membesar menjadi kebanggaan keluarga, sentiasa patuh pada setiap suruhan Ilahi....mama papa lebiu till jannah! :)



IKLAN:









Terima kasih sudi membaca!

7 comments:

Chekgu Azrine said...

happy belated birthday zafirah..
semoga membesar sebagai cerdik pandai
menyenangkan hati orang tua kamu ye...
dan sentiasa murah rezeki

Cik Puan Eka said...

happy birthday Zafirah. Kejap betul la awak membesar sayang oit..

acik rasa baru je lagi acik baca kisah percintaan ujang n yana, ujang kawen. kak yana ngandung, tgok gambo scan. tup2 dah besauu dahh anak dagho ni.

Semoga membesar jadi anak yang baik, yang mendengar kata, yang rajin dan menggembirakan ibu bapa kamu. Muahh sikit

Fazleyatul Aini said...

happy birthday zafirah !!!

syira yaya said...

happy belated birthday for zafirah :)

eima said...

happy birthday zafirah .....
wow kecik2 lagi mama dah hadiahkan kereta ... hehehe

aizamia3 said...

Selamat Hari Lahir buat dak Zafirah..
Moga sihat dan kuat dalam menjalani rutin harian juga moga menjadi anak yang bertanggungjawab pada keluarga serta menjadi kesayangan ramai.. ;)
Sebaya dengan dak Nuhaler.. Nuha bulan April ni.. ;)

Eca Dwinky Asha said...

Happy 4th Birthday Aimy Zafirah...
Umur Zafirah ne sama dengan umur anak buah eca.
Perangai pun sama, jenis sound Atuk...hehehe =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015