Feb 13, 2015

SusunAtur: Mobile Basket

Assalamualaikum...


 Siapa yang follow instagram aku harap kalian tidak ternanti² entry ni...hahahaha  *pangggg!*


As promised, meh baca cerita pasal mobile basket...apa itu mobile basket?? *gitu*


ni hah mobile basket...boleh bayangkan??  :p


Aku beli kat Cosway....aku rasa Cosway and Mr. DIY ada bela toyol...tiap kali masuk 2 kedai ni susah untuk aku tidak mengeluarkan duit dari wallet lalu membeli apa² item yang dijual dalam kedai² tersebut! arghh!!


Harga RM30...promo on purchased...paham?? haha maksudnya harga sebenar mobile basket (mengikut katalog) ialah RM36.90...tapi if kau ada beli item lain jugak (minimum RM aku tak ingat), kau akan dapat harga promo untuk mobile basket iaitu RM30 sahaja! kemain baku ayat aku ni tolonglah jangan cakap kau tak faham! -.-'


Ekceli tak pernah plan pun nak beli mobile basket...semalam teman opismet aku pi Cosway...dia nak beli pencuci leather (untuk sofa) and apa tah lagi...sementara tunggu dia shopping aku browse lah katalog kat kaunter...haaaa time tu lah TERRRRRRnampak mobile basket pastu nafsu shopping duk bisik² kat telinga suruh beli...bestttttt sangat katanya...demyu napsu!!! pastu tanya kat cashier ada ready stok ke?? *dalam hati berdoa TAKDE ready stock..*  sekali cashier kata adaaaaaa ready stok!! kaler biru! ayakkk TERRRRpaksa beli~  >_<


Lepas beli datang pulak perasaan cuak...kang laki nampak mesti bising...hari² ada je benda baru bawak balik rumah...hahahaha~  tapi dia tak bising ponnn!! syukur alhamdulillah...hahaha~  barangkali dah tak larat dah kot nak bising...ate masuk telinga kanan keluar telinga kiri kekdanya...sok duit tak cukup sampai akhir bulan jangan banyak bunyik! puasa! kahhh! :p


Sebab takmo laki bising, sanggup lah aku install sendiri je benda ni...biasanya aku akan jadi mengada² kalau bab nak install² rak, kabinet, apa² lahhh...walaupun benda tu maha simple even Zafirah pun boleh pasang sendiri...tapi....alahhhh apa guna ada laki...sekali sekala nak mengada² biar lahhh...kuikui~


Kat kotak terang² tunjuk instruction...kacang putih je oiii!


Dak encem tengok aku berusaha install menda alah ni selamba je dia perli, "tengok mama pasang Zafirah...memula pasang...kejap kang dia cabutttt balik...pastu pasangggg balik..."


err memang gitu pun aku buat...kahkah  eh biar laaa...janji siap! tu yang penting sekarang ni...macam mana cara aku pasang tu takyah tau lerr...hahaha~


Aku install sama² dengan Zafirah okayyy!! suka dak bertuah tu dia ingat tu mainan baru...ceh!


Selepas beberapa minit...ecehh~


SIAP!! basket ni agak besar dan kukuh...sebab rangka dia semua besi...kain tu pulak jenis yang susah koyak...suka!! ^__^


lebih kurang paras ketiak Zafirah je ketinggian mobile basket ni...still besar lah kan...memacam boleh sumbat dalam ni...pheww~


siap ada penutup so terjaga lah barang² dalam tu daripada berhabuk... ♥ ♥


Buat masa ni aku simpan segala mak nenek menan bola Zafirah...masa besday dia tahun lepas one of my cousin hadiahkan tent pink tu...include sekali bebola kecik...dia jarang main dalam tent...pastu aku agak serabut tengok bola sesepah dalam tu...hahaha  semalam suruh dia kutip semua masukkan dalam basket baru...seronok dia kutip bola sampai peluh²....tapi apesal eh kita makin besar jadi malas bila mak suruh buat kerja?? tettttttttttttt~  :p


menan bola je dah penuh basket...termasuk lah belon² punnn dia masuk dalam ni...adehhh  baru ingat nak sumbat segala keturunan teddy bear sekali...dah penuh pulak...nak kena beli lagi satu ke camne?? eh eh eh! >_<


tadaaa kosong dah tent dia...yeyy! selesa sikit mata tengok...huhu~


Namanya Mobile Basket sebab beroda...senang nak tolak hulu hilir...nak simpan pun senang sebab saiz dia tu segi empat...


FYI


Setakat ni memang aku guna mobile basket untuk simpan menan Zafirah lah...tengok la kot akan datang aku guna untuk letak laundry ke, apa² lah yang boleh disumbat dalam ni.... :)


k tu je nak cerita....tolonglah jangan komen harga berapa...nampak sangat kau tak baca sepatah pun ayat yang aku tulis...simpan sikit malas tu...hahaha~


kbye! (^^,)






p/s:  Al-fatihah buat murabbi TGNA...tenanglah kamu di sana disisi Tuhan yang Maha Tinggi...semoga arwah ditempatkan bersama para mujahideen...bagaimana pula pengakhiran kita?? T_T


Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Julia Johari said...

Yana...ku pi cosway area tesco tp xd menda aku nak beli pesal ek...ke aku kena katalog gak ni...demmmmmmm benda ni buat aku nk menyalak hahhahaha mmg dh lama nk beli bakul utk mainan Qi...bersepah 1 umah dia baling...ada roda senang la kan...eh eh eh nk terjah la...fantang kalau tauke daiso, diy cosway ni pi beli...terhasut gak....menciiiiiik hahhaha

Diana Rashid said...

la..besaq rupanya..haritu tenngok sekali imbas je la kat IG akak ingat kan kecik je.rupanya sama besaq dengan zafirah..

Nadt said...

Apasal si model zafirah tu comey sangat? Hiiii..anyway..basket tu sangat menggugat napsu i okk..

Nadt said...

Apasal si model zafirah tu comey sangat? Hiiii..anyway..basket tu sangat menggugat napsu i okk..

Kuazue Mohd said...

macam best jer

Dhiera nadhirah said...

menarik gk. nt nak usha dekat sini lah.

Puteri Beribiru said...

kak yana guna buruh kekanak yer??
haha sebab nampak zafirah macam model tunjuk gambar basket ni..haha comel !
adakah mama menggunakan zafirah sebagai model untuk blog ini?

ape pun, benda ni berguna jugak kan,.,macam-macam boleh masuk ikut kesesuaian. tak rugi beli,. senang pasang plk tu..wee

Nyamuk Terbang said...

boleh beli satu nie...nmpk kemas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015