Feb 26, 2015

Aqiqah Baby Ayna

Assalamualaikum...

Perkenalkan...


BABY AYNA!



alolo geget pipi tu tau la! huhu~


Ayna ni anak pada sepupu dak encem...kira anak sedara dia lah ni...weekend lepas mama Ayna buat qiqah untuk anak sulung dia ni...majlis start lepas Zuhur...kitorang ofkos la sampai before Zuhur...kenduri buat kat rumah makteh kat Kg Kubu Gajah, Sg. Buloh...kengkonon datang awal boleh la tolong pape...kononnnnnnnnnnya! tetibe lak resdung menyerang...stress aku kejap² bersin...tiap 5 minit bersin...Zafirah sekarang dah pandai ajuk aku bersin²....eeii geram nengok! nak ditampo anak sendiri pulak kan...hehh~  (-_-")


 selfie dengan 'raja sehari'...omeyy angat kaler pink! ^_^


Melopong je lah aku nengok orang lain buat kerja...hahaha  ampunnnn makteh, Marina! ai bukan takmo tolong...percayalah tetibe je macam tak larat nak bergerak...tapi dukung ayna larat pulak ye? ngeh²...dapat dukung kejap jeeee...tu pun Zafirah dah bising² tak kasi dukung...hei nak adik ke taknak ni???


 buaian berendoi yang kami sponsor untuk majlis Ayna...tapi lahaiiii kakyong Zafirah oiii...mendap buian tu nakkkk awak baring dalam tu!! awak ingat awak baby lagi ke??!!! dulu masa baby takmo pulak awak baring situ...dah besar ngada pulak nak jadi baby...hehh~


Elok je lepas Zuhur, orang surau datang beramai² untuk berzikir, berselawat segala...


bertahnik by ustaz yang dijemput...


video
Alhamdulillah majlis berjalan dengan sangat lancar...sangat simple...suka majlis simple² ni...suka sangat! ^_^


Selesai berselawat macam biasa lah...


makan time! :p


menu² semua order katering je...senang kerja...hihi~



cousins...Zuyyin and Zafirah...muka dorang iras sangat! sekali tengok macam kembar...huhu~


ada jugak sesi cukur jambul...first time buat...haha~  time Zafirah qiqah dulu takde maknanya cukur² jambul...cukur kepala terus! ^_^


G-pa and G-ma (grandpa, grandma) Ayna...makteh yang suruh cucu and cucu² sedara dia panggil gitu...haha~  comel makteh ni.. :p


By Asar orang dah ramai yang balik...bila dah lengang rumah makteh memasing mandikan anak memasing...musim panas kan sekarang? kejap je berpeluh bebudak tu...



Berebut Ayna...memasing cakap Ayna tu adik memasing...amboi! jangan gelojoh sangat boleh tak?? awak ingat bagi adik kat awak macam bagi permainan ke?? grrr~


Zuyyin, Zafirah, Syifa (adik Zuyyin) and Ayna! cicit² wan (family Rembau) buat masa ni semuanya gegurl! aww~


ni baru sesi menghayun² buai...papa Ayna tengok dari jauh kecik besar kecik besar je bebudak ni duk hayun² buai macam hayun anak patung...belum tengok lagi aksi Zafirah nak dukung Ayna...haaa dia ingat dia dah kaklong sangat nak dukung² baby...saiz Ayna dengan awak pun lebih kurang je Zafirah oitt! hahaha~  


tu Ayna oke lagi...kadang tu Syifa pun dia nak dukung jugak...umur Syifa dah setahun setengah kotttt...haii lahh anak...cepat nau membesar..  :')


Dalam pukul 6pm gitu makin ramai dah balik...tinggal kami bertiga je...aku pun nak mandi manda dulu sebab berlengas sangat...panas membahang...


kawan dah balik, main dengan uncle Danial pun okayyyy lahh...Danial anak makteh yang ke....errr 6 kot? tak ingat...haha~  pak sedara Ayna lah kiranya...dia pun seronok melayan Zafirah... :)


Setel mama mandi manda, solat, kami pun balikkkkkk rumah...sepanjang hari Zafirah tak tidur langsung...on the way balik merengek² dalam kereta...itu tak kena ini tak kena...dah letih merengek terus zzzzzzzz....sampaiiiiiiii lah esoknya baru dia bangun...pheww~


k tu je nak cerita...bye! (^^,)



**********************************************************************************************


IKLAN:


CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥




Terima kasih sudi membaca!

2 comments:

Afidah Azmi said...

Hai tutup perut nampak...ada isi ker

Diana Rashid said...

cantik jubah,,beli mana tu?/:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015