Feb 5, 2015

Percutian Singkat ke Kuala Terengganu

Assalamualaikum...


Sambungan entry 'Aboy Tunang' hari tu...kemain lama korang tunggu sambungan...hahaha~   lately ni macam malas pulak nak update...entah la...maybe agak sibuk kat opis...pastu cuti lama...langsung hilang mood nak update...jangan la majuk blog aku ni kang...huhu~  :p


Now sedara mara belah dak encem dah tau kewujudan blog ni....lagi bertambah kaku nak menaip...kahkah! letih oke lepas taip kena baca balik...bila tengok ayat macam tak semenggah...deleteeeee balik!! pastu taippppp balik ayat lain...pastu delete...taip...delete...taip...delete...habis bila nak siap entry aku??!!! grrrr~


oke just be yourself lah kan...selama ni pun sedara mara aku baca blog ni siap besfren² makcik aku pun jadi silent reader gak...okayy je kan?? jumpa depan² dengan bangganya besfren makcik aku tegur, "i'm your silent reader...aunty suka baca your blog..."  pastu dia pun ungkit lah satu entry aku membuktikan memang dia baca blog aku...


kau ghase??? hahahahha~  eh honestly, saya pun suka aunty baca blog saya...sebarang kekurangan mohon tunjuk ajar...giteww bodek pembaca~  :p


oke alkisahnya, lepas setel majlis Aboy Tunang tu....one of sepupu dak encem ajak minum petang kat sini...err tak silap aku nama tempat ni Kg. Kepayang kot...tak ingat...hihi~


ni hahh nama kedai tu...ICT Haji Pak Long Seafood...segala mak nenek seafood kat sini masak goreng tepung...contohnya ikan bawal goreng tepung, sotong goreng tepung, ketam goreng tepung...eh segalanya goreng tepung lahhhh...yang aku faham tempat ni agak femes...kiranya bila kau datang Kuala Terengganu wajib singgah makan segala gorengan tepung kat kedai ni....paham?? :)


banyak gak kitorang order...makan ramai² tak terasa lah banyak...kuikui~  tapi bagi aku lahh...idak la sedap sangat pun food kat sini...tepung dia tu macam tepung biasa je...baiklah ko pi restoren memana then order masakan goreng tepung kat restoren tu...lagi sedapppp...sekadar nak merasa, experience makan kat tempat ni oke lahh... :)


Harga aku tak tau sebab kazen papa yang belanja...kuikui  mekaseh Shauki! :)


dah kenyang perut, kitorang singgah pasar Payang pulak...pasar ni pun wajib singgah kalau datang KT...untuk golongan muda belia macam iols pasar ni memang tak menarik mana pun...untuk golongan mak mak dalam lingkungan umur 40 ke atas pasar ni sangattttttt menarik!! so korang pilih lah nak tergolong dalam kategori mana....hahahaha~  >_<


Ala pasar ni banyak jual keropok lekor, keropok ikan yang kena goreng tu, asam, buah²an etc....ada jugak jual baju²...kaftan, batik, t-shirt 'Terengganu'...aku datang sini beli keropok lekor je...yang sampai sekarang tak bergoreng lagiiii....bahahaha~


ouh aku jumpa silent reader kat sini...dia meniaga kat kedai runcit dekat dengan pintu masuk pasar tu je (hilang pulak gambar kedai yang aku amek...ceh!)...aku nak selfie sesama dia takmo...dia lari pi tempat lain...haha sabo je lerr...mekaseh kasi diskaun untuk menan Zafirah...korang nak beli menan untuk anak korang sila lah singgah kedai kawan tu...hihi~


Sepanjang duk KT, kitorang stay kat Batu Burok Beach Resort...aboy belanja...ngee~  semoga semakin murah rezeki Aboy sekeluarga...amin~  :)


Oke la resort tu...tak mahal sangat, tak murah sangat...resort lama....bilik selesa...ada breakfast, swimming pool...bebetul tepi pantai....setiap pagi lepas bekpes kitorang akan lepak pantai, pastu terjun pool...Zafirah memang pantang nampak swimming pool sekarang...aku kena sentiasa hangkut swimsuit dia merata²...in case jenjalan ternampak tempat untuk mandi manda, boleh singgah kasi lepas gian dak bertuah tuuu...hahaha~


k tu je nak cerita...tunggu je lah next update aku nanti....huhu~  tata! (^^,)



**********************************************************************************************


IKLAN:


CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥




Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Puteri Beribiru said...

masa baca post akak ni kite tengah kelaparan tunggu nak lunch.
maka hidupan goreng tepung tu meskipun akak kata biasa-biasa still nampak sedap..!! haha boleh gitu?

pastu kan nak bgtau ni, kekadang zafirah dengan rambut baru ni nampak macam baby boy lah!! aiyoo mama lepas ni jangan potong pendek sangat rambut zafirah oke? potong rambut depan je takpe..hehe

eima said...

ok la tu resort tu .... not bad aku penah dok situ ....
tp yg besh blah malam boleh jln kaki je pi cari mkn area situ

CikLily Putih said...

ICT sedappp tuhhhh

Julia Johari said...

Seronok tau yana jumpa silent reader live...makcik2 saudara mara baca tu...best kan...tu yang tulis delete...tulis delete hehehehhe...syokkk ye berjalan

Faten Meera said...

hahaha akak tu kampung ketapang lah. bukan kepayang. kalau kedai celup tepung area tu mmg xsedap, ce akak g area deretan kedai yang dekat dgn playground. heeee. akak, kite org ganu.

Diana Rashid said...

Tepung biasa tu maknanya goreng macam goreng pisang tu je ke?? atau ada berempah2 tu??

Tapi tempat tu popular..kan??? popular sebab orang menyampai2 je la..dalam blog pun ramai cerita..kuasa blog.kan?? hehehhe

Cik Puan Eka said...

aritu pegi teganu, tak makan langsung makan bertepung tu. tak jumpa, tak reti mana nak cari sedap. Dah google pun semuanya tah ceruk mana. memandnagkan sehari je kat sana, maka pegi kepok losong ajeler. hehehehe

Chekgu Azrine said...

sakan betul berjalan ek...syiokkk!

aizamia3 said...

Tu kalau tengah lapar, yang biasa pun akan jadi sedap.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015