Feb 24, 2015

Keropok Lekor Cheese

Assalamualaikum...


Sekarang ni macam semua benda nak bubuh cheese...biasa kita dengar goreng pisang cheese kan?? ni keropok lekor cheese pun hado! eskrim cheese je tak pernah rasa lagi...err ada ke?? :p


Seumur hidup aku ni lah pertama kali aku tau kewujudan keropok lekor cheese...aku ada post gambar kat FB...ramai ingat aku buat sendiri...kahkah~  banjir bangi aku buat keropok lekor oiiii!! nak masak laksa pun tak reti...nak suruh buat keropok lekor?? pheww~


Keropok ni aku jumpa kat Pasar Payang, Terengganu...lama dah aku beli...ni aku pergi time kazen dak encem bertunang tuuuu...biasa la aku kan suka throwback²... :p


ni lah ghope packaging keropok lekor cheese...sepeket ni ada la dalam 15-16 bijik..tak ingat aku...RM6 sepeket...aku beli 2 peket! ai is feminat cheese hokayyy...hihi~   


Lupa lak nak snap gambar gerai yang jual keropok cheese ni...tak silap aku brader ni sorang je kot yang jual keropok lekor cheese...ala Pasar Payang tu bukan besar mana pun...ko tawaf je satu kawasan mesti jumpa punya! err kalau ada rezeki korang, jumpa la gerai brader tu...insyaAllah...hehe~


lepas digoreng...seksi sungguh kamu! cicah pulak dengan sos kimball...omgeeee!! layannn makan panas² sambil tengok kartun dengan Zafirah...  :p


keratas rentas  :p


Ciput je pon cheese dalam tu...tapi okay lahhh...terasa la jugak celah² gigi...bahaha~  next time datang Pasar Payang memang aku nak beli lagi keropok lekor cheese...dah kata feminat fanatik cheese...apa² yang ada kena mengena dengan cheese memang aku layan...walaupun portion nya sikit...kalau nak cheese banyak² sila buat sendiri lah!! banyak songeh pulak kan...haha!


k tu je nak cerita...bye! (^^,)



**********************************************************************************************


IKLAN:


CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥




Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

kalau ada banyak cheese sedap

Miz Eija said...

salam perkenalan yana... sedapnya keropok + cheese... eija suka benda mkn ada cheese ni.. nnt boleh borong byk2 pastu juaii hihi jemput sing blog eija ye yana ;)

#follower 3778...

CikNaa said...

aduh macam sedap je..

RAFEAH ZAHRI said...

sabtu haritu kite p kelantan n balik singgah KT..sbb terhingin nk mkn keropok losong...jmpe pak su keropok lekor tu,dia jual losong cheese!mmg sedap rase die..xperlu gune sos sbb dia ada rasa lada..mmg best!!

e k i n ♥ y u s r i said...

sedapnye...

eima said...

haaaaaaaa 1st time aku tau ni ..sedangkan ganu tu selalu aku pi tu ... rasanye bln 10 ari tu aku br pi tk de la plak aku perasan sbb kami suka beli kepok kat chendor ...

hazman fadzil said...

Lepas nei akan jadi trending laa... semua makanan kita akan diselitkan dengan cheese / keju - lepas tu boleh jual mahal skit dari menu asal kan....

NadKaz said...

tak silap dulu cik epal ada makan gak keropok lekor cheese... time dia pergi honeymoon ke mana entah. tak ingat dah bila dan kat mana baca. tapi dari cikepal la. yg dia tunjuk, banyak giler cheese dlm tu. dalam ada cheese, siap cecah dengan cheese lagi... waduuuhhh! ahaha

Mila Hilas said...

murah jugak tu.sbb ad yg jual mahal lagi kat on9 huhu...blm masuk pos lg tu

Julia Johari said...

Yummmmmmmm....nak jilat screen weh hahahhah...yana x baik tayang gini...patut roger dtg rumah...leh Qi jupe zafirah hahahhaha

Diana Rashid said...

Mungkin kalau cheese nya banyak rasa tak best sangt kot jadi di letak bagi rasa2 celah gigi je..ekekek...boleh try buat sendiri nih...kalau rajin la..tapi mengenang kan hanyir ikan tu rasa baik beli kot..;p

Nyamuk Terbang said...

sedapnya...skrng femes bnda ni smpai ad yg dh jual online...ehem lama xsinggah sni dh bertukar wajah dh...lawa header...hihi

Puteri Beribiru said...

ohmai..kat rumah ada kepok lekor biasa je sebab ioll pun baru balik dari ganu..
tapi takde cheeseeeeeeee!!
ok fine takpe, letak cheese sendiri ah camnih..haha

**kalau cheese banyak sangat mungkin mendatangkan rasa cepat loya so maybe better dia letak sikit je camtu..just nice

Unknown said...

Assalam. Sy jual keropok lekor cheese Lekor black paper n original Lekor .berminat wassap 0148431551
Boleh courier

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015