Feb 9, 2015

Zafirah dan Laut :)

Assalamualaikum...


Masa duk Kuala Terengganu hari tu kitorang stay 2 hari 3 malam...yelah sampai sana Jumaat malam (pukul 1 pagi), balik KL hari Ahad...betul lah kan 2 hari 3 malam?? (^_^)"


Sepanjang duk sana memang setiap pagi lepak tepi pantai...setahun sekali je kot dapat tengok pantai....kat Bangi mana ada pantai...lolz~ :p


Hari Sabtu pagi tu semangat memasing bangun awal...Zafirah la eksaited...dia bangun dulu pastu kejutkan semua orang...grrr~  sian papa tak hilang penat lagi...huhu~   sebelum turun breakfast, beria lah aku pakaikan Zafirah dengan baju mandi segala...sebab memang dah plan nak terus terjun laut lepas breakfast...


sekali dia takut daaaaa~~ (-_-")   ombak kat area pantai Batu Burok agak kuat and menyeramkan...hahaha~  seumur hidup Zafirah ni kali ke-3 kot dia tengok laut...umur dia tahun ni pun memang 3 tahun...betul lah aku cakap tadi setahun sekali je jumpa laut kan? kahkah~  kesiannnn~~~


Tinggi woo ombak...boleh surfing...tapi tak nampak pulak orang mandi manda kat sini...one of staff dalam resort pun cakap toksah lerr mandi...bahaya...ermm mungkin ada musim atau kawasan khas yang diboleh kan mandi laut...ke guana ore ganu tolong komen sikit... :)


dah tak jadi mandi laut, main pasir je lahhhh...memula dia geli² jugak nak pegang pasir tu...pastu aku psiko la dia, "kat sini je mama bagi main pasir...kat rumah awak sentuh pasir mama cubit tangan tu..."  amboi garang sangat psikologi mama punnn! hahaha~   sambil cakap tu aku pun join la jugak main² pasir...dia tengok aku pegang² pasir bertambah la konfiden yang pasir pantai memang boleh dipegang²....hahaha~


Hari Sabtu tu main kejap je...pastu berendam dalam swimming pool...lagipun nak kena cepat siap sebab nak pi kenduri kannn...hari Ahad banyak sikit masa free...takde nak terkejar apa...bagi Zafirah main pasir lama²...kemain seronok dia... (♥_♥)



mentang² dah tak takut pasir pantai...kemain siap baring²...kitorang ingat nak 'tanam' Zafirah dalam pasir, pastu amek gambar...tapi elok aku timbus pasir atas badan dia, dia dah seram terus keluar...grrr~


"ni apa mama??"

"seashell"

"sebut shell je udahh...berbelit lidah seashell seashell..." << papa nyampuk!

"ehh biar laa sebut seashell..."  << nak jugak menjawab! hahaha~




InsyaAllah kalau uncle Aboy jadi menikah tahun ni jugak kita pi lah main pasir pantai lagi yeee...hihi


Tu je nak cerita...bye! (^^,)



**********************************************************************************************


IKLAN:


CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥




Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

aizamia3 said...

setakat tengok bolehlah pantai tu.. nak mandi memang taklah, tahu jelah ombak dia kuat macam mana..

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

eima said...

aku jawab dulu yang pantai batu buruk tu ...

mmg tak leh mandi ... hang tak nampak ke signboard dilarang mandi kat situ ..aku rasa ade la dipacak area situ ...
last year aku ade jugak kat area batu buruk tu mmg boleh main pasir je ... sbb pantai tu betui dari laut china selatan mmg ombak kuat tak de pulau dan berteluk sikit...


susah tak nak buang pasir dr kepala zafirah tu .... hehehe siap berbaring tu wei

Fazleyatul Aini said...

zafirah nanti dtg mandi laut pengkalan balak okehhh

Yana MIB said...

senang je nak bersihkan pasir kt rambut dia..maybe rambut pendek tu jadi senang..hihi :)

Diana Rashid said...

Beli pasir tiruan tu bagi zafirah main..budak2 memang suka main pasir..jangan di halang..nanti jadi cam maisara..lembik..itu geli ini geli..heheheh..

Puteri Beribiru said...

kite pun kadang geli ngan pasir..acane tu? haha
Kiranya skrg Zafirah lagi up dari kite ah..
mungkin sebab tak biasa. tapi lepas ni jumpa pasir pantai iolls akan fikir "bebudak pun takde hal pegang, takkan la dah beso2 geli jugak?" hehe~

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yana,
samala zafirah dengan fayyadh
penakuit pahit dengan laut he3
tapi memang patutla zafirah takuit
kuat benor ombak tu haaaaaaaaaaa kan3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015