Feb 25, 2015

SusunAtur: Laundry Rack

Assalamualaikum...


Lama dah masuk wishlist Laundry Rack ni...sebelum ni nampak terjual kat myDeal.com...RM80 tak silap...tapi macam tak konfiden nak beli thru mydeal...sebab ada review yang tak best...orang kata barang sampai lambattttt sangat! kita kalau beli barang online eksaited nak dapat cecepat...tak sabar nak guna! depends lah kan...mungkin ada orang jenis tak kisah tunggu lama²....aku pun pernah je beli barang pre order...kena tunggu few weeks baru dapat barang...beli dengan trusted seller oke lagi...tapi untuk kes kali ni aku takmo tunggu lama²....tak sabar! hahaha~  more, taknak amek risiko sebab tak pernah experience shooping with myDeal...maka kupendammm je keinginan untuk memiliki laundry rack *drama!* T__T


Then baru² ni shopping kat Mr. DIY *as usual*...sebab bawah opis memang ada cawangan Mr. DIY...boleh kata setiap hari masuk Mr. DIY...sehari dapat beli satu barang kat DIY pun dah seronok sangat...walaupun hanya bateri yang berharga RM1.50 *bateri cap DIY*...pelik kan?? aku pun pelik kenapa aku jadi ketagih beli barang kat DIY...toke DIY bela toyol agaknya...asal masuk kedai dia susah untuk aku tak berbelanja something...hahaha~  padahallllllllllllllll~ :p


Dannnnnnnnnnnnnnnnnn ternampak benda yang diidam² kan sekian lamaaaaa!! wohoaaa!! *breakdance*


encik Laundry Rack!!! seksi nya awak!! muahciked toke Mr. DIY cawangan Tesco Scott Garden sebab menjual Laundry Rack kegilaan mak mak masa kini! ^____^


Memula intai² dulu...kena kumpul bajet maaa...harga boleh tahan mempokaikan poket...hahaha~


harga seperti yang tertera ye...tak nampak?? RM129...pheww~  berminggu² kumpul duit...kahkah~


Dah la stok laundry rack kejap ada kejap takde...staff DIY cakap biasanya bila stok habis, tak semestinya dorang akan re-stock lagi barang yang sama...depends! dannnnn disebabkan taknak mengidam buat kali ke-2, check wallet, duit simpanan dah cukup...laju² rembat sekotak!! wohooaa! ^_^


Tapi balik rumah bukan terus pasang...lama jugak terperap kat belakang rumah...ada la 2-3 minggu...sampai berhabuk² dah kotak...cuti CNY baru ni baru ada masa nak install...kuikui~


ni lah laundry area rumah aku...washing machine memang letak belah luar rumah...boleh baca entry SINI...dalam entry tu aku ada cerita kenapa letak washing machine luar rumah...nak taip balik panjang sangat...hahaha  :p


Nampak kosong je kan??


Lepas di-make-over, letak Laundry Rack...


taraaaaa!



nice kan?? ngeee~  para yang dalam petak merah tu boleh ejas tinggi rendah...depends pada washing machine korang jenis penutup kat atas atau tepi...paham?? :)


Aku install sendiri je menatang ni...agak mencabar okeh! berpeluh² aku buat kerja sorang...saja takmo panggil laki tolong...nak berdikari kononnya...walaupun senget² aku pasang...eh lantak di situ...janji boleh guna! haha~


ouh rack ni tak perlu paku, tak perlu drill, tak perlu penukul!! semudah ABC! walaupun dalam kertas instruction semuanya tulisan cina...tapi boleh je paham...don't worry! ^_^


lepas dah susun² barang...tak banyak pun benda aku letak atas ni...sabun basuh kain and softener je...tak tahu la kot akan datang bertambah pulak barang dilonggok atas ni...biasa tu kannnn main longgok² barang...hahaha~


comel dah laundry area...bertambah seronok basuh kain...kihkih~  more, rack ni beroda...bila² nak cuci lantai area washing machine senang je nak alihkan...roda tu pulak boleh locked so idak ler dia meluncur sesuka hati...  :)


kukuh ke??


errr tak sure lah beban maksimum rack ni boleh tampung berapa kilo...sebab kat kotak pun semua tulisan cina...mana nak paham...haha~  kawan aku pun beli jugak...dia kata nak letak botol sabun liquid 5 kilo tak berani sebab benda ni macam bergoyang²...so far aku letak sabun 2 kilo + softener + sabun anak oke la boleh tahan...


Kawan aku duk apartment...dia kata memang jimat space rack ni....sesiapa yang duk apartment memang sesuai sangat beli rack jenis ni untuk laundry area  :)


k tu je nak cerita...siapa tak baca entry aku mesti akan tanya balik "beli kat mana ni??" ai takmo layan kayy *kerek tak??*  


bye! (^^,)


**********************************************************************************************


IKLAN:


CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥




Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nampak kemas

Cik Puan Tqah said...

haha..nice tp mahai..i rejek sbb xbleh ltk sabun 5 kilo.. ai pakai jenis liquid.. tangan xtahan sabun serbukk.hahha

Afidah Azmi said...

cantik dan kemas.Tapi kalau balut dengan kain belakang dengan tepi mesti lagi kemas kan..biar nampak depan jer..hehee

e k i n ♥ y u s r i said...

kemas je...
huhuhu

tp umah xde laundry area lg...
tggu ade umah sndr...

adk dayah said...

bestnya ada benda macam ni..mudah kerja and tersusun :)

Yana MIB said...

kalau dh dibalut kain mana pulak nak tarik wayar washing machine?? tebuk lubang kt kain? haha :)

Puteri Beribiru said...

nampak best sebab boleh letak softener segala. yang penting letak hanger tu macam tu. kemas sikitlah.
tapi ada nampak macam kurang kukuh sikitlah.

kalau tak kukuh gi marah DIY tu..!! rege mahal tapi tak kukuh..hehe~

Maya Norhawati said...

mmg nampak kemas...
tapi maya pun reject gak yana kalo x dpt menampung berat pencuci..pasal maya guna liquid punya...
kalo jenis kayu mungkin leh masuk dlm wishlist..

jom follow maya.
www.mayanorhawati.blogspot.com

SYANI said...

Masuk DIY memang rambang mata...
Menarik lak rak tu... memang jimat space

CikNaa said...

alahai meleleh tengok!

✿ pink velvet ✿ said...

alaaa... mcm nak jugaqlah :'(

Julia Johari said...

Boleh tahan rege dia eh yana...lama dah usya kt DIY...tp x tergerak nak beli dok pk byk kali...bagus sesuai dengan persekitaran umah yana...x sempit...

Diana Rashid said...

Rak dia tu dia bagi satu je ke??mahal la..akak dok bajet harga dalam puluh2 je..ekekek.

CikLily Putih said...

kerek benau mu ek...
k lily dah ada special untuk sabun so tak leh beli menatang ni, kang laki aku bising ooo

HASRUL HASSAN said...

Saiz mesin basuh ambil kira tak untuk beli benda ni Yana? Nampak macam best je nak beli, tapi seriau gak nampak macam boleh roboh je ..

HASRULHASSAN.COM

Yana MIB said...

kat kotak tu ada tulis dimension bang HH...sy punya mesin saiz 7 kilo..hehe~ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015