Nov 7, 2014

Outstation Paling Jauh, Paling Lama T_T

Assalamualaikum...


Dulu zaman bujang seronok la kan berjalan sana sini untuk urusan kerja...asyik la mengharap bos hantar kita pi outstation...takat pi meeting semata pun oke janji outstation....dapat duit claim satu hal, dapat jalan² satu hal...tapi tu orang BUJANG punya cerita lahhh....mungkin ada orang bujang tak suka outstation....tapi aku suka!! hahaha~


Now dah ada family sendiri dah jadi terbalik lak...selagi boleh memang TAKNAK pi outstation....even meeting dalam area lembah klang pun pemalas nak pi...kecuali lokasi meeting or site dekat dengan rumah baru la seronok nak pi....hahaha~  pelik kan?? tapi aku rasa rata² parent (mak mak especially) mesti akan ada perangai macam aku....ke aku je yang macam ni??? >_<


Kerja dengan kompeni sekarang ni jarang sangat nak kena outstation²....takat meeting² tiap minggu tu ada la...paling jauh pun Klang...kadang ada site inspection...kalau site jauh kena la tidur 2-3 hari....tapi jarangggggg sangat! setahun sekali kot aku outstation yang jauh and kena tidur sampai 2-3 hari....hahaha~


Tahun ni takde lagi outstation yang jauh....sehingga lah bulan ni!! T_T


Ada conference sebenarnya....dah la last minute dapat tau boleh join....memula bos cakap oke, pastu Isnin hari tu senior manager cakap tak boleh join pulak sebab workload menimbun kat opis aku kena buat...aku dah takde mood masa dapat tau tak boleh pi....pastu petang Isnin tu dia call kata boleh pulak join...hoi ni dah kenapa cakap belit²?? pastu push² aku suruh siapkan kerja by this week jugak...pastu ugut² aku bagai tak siap kerja nanti dia kena marah dengan bos...siap psiko² aku suruh appreciate dia dah tolong fight seat untuk aku attend conference...bla bla bla....mental ke hape?? hahahaha   stress gila aku awal minggu lepas!! bukan stress sebab kerja...tapi stress dengan perangai psiko manager aku tu....grrr~


Nasib baik manager aku ni jenis boleh argue punya orang...setengah manager nak dia je menang! takde tolak ansur...ceh! dia mintak mahap jugak la sebab rushing aku semua....bukan selalu pun aku nak argue, gaduh dengan manager...sekali sekala bergaduh seronok jugak...rasa berkembang sikit IQ aku lepas gaduh dengan dia...haa ko mampu?? hahaha~


Passport aku dah mati pun....lepas bebetul confirm aku memang boleh join conference ni aku terus buat passport esok pagi tu....Alhamdulillah urusan aku dipermudahkan....lain dah rupa passport sekarang...gambar hitam putih je....dulu ada jugak kaler...


Time nak register conference ada masalah sikit....sampai aku rasa, "mungkin Allah taknak aku pi conference tu..."   but then hari Khamis hari tu berjaya gak register USD1500 untuk conference (mahal nak mamp kan?? bila lagi nak perabih duit kompeni....muahaha)...lega dah register walaupun last minute...syukur Alhamdulillah...aku harap ada sesuatu yang menarik menanti aku kat sana...insyaAllah~  ^_^


Malam Jumaat tu pulak ayah bagitau dia nak sponsor duit belanja...aww! comel la ayah ni....hahaha!


Banyak jugak ayah bagi....dia suruh share² dengan opismet aku yang pi sekali nanti...baiklah...baiklah! macehhh! lebiu to the moon and back! ♥


Tiket flight lama dah beli...beli sekali dengan hotel...untuk 2 orang kitorang cuma bayar RM3k+ je (ofkos la claim balik dengan kompeni)...kitorang stay sana 5 malam...murah khennnnn???? kalau tau semurah ni boleh suruh dak encem and Zafirah ikut sekali...huhuhu~  tapi kitorang kena simpan duit untuk pi konvo adik aku tahun depan...bertahan lahhh papa! :p


Now tengah tunggu masa untuk pi airport...nebes gila! jangan la kang Zafirah buat drama air mata lak kat pintu airport....ada jugak aku seludup dia dalam luggage...hahahaha~   adoii sedihhhhh! first time berpisah lama² camni....Zafirah tu sikit² kang nak mama, nak mama...nak susu cari mama, beyak cari mama, , demam cari mama, nyamuk gigit suruh mama garukan...semua mama...mintak gula² je dia cari orang lain... T_T


Pasni mama takde seminggu kena ada connection skin to skin dengan papa lebih sikit baru dia boleh kamceng dengan papa....bertabahlahhh papa! :p


Since aku sensorang kat sana nanti, insyaAllah akan ada live update dari sana...ala kalau aku tak update blog pun korang boleh je follow instagram aku: yanamib ....memang meriah gambar² kat Gold Coast aku upload nanti....jangan papa sentap tengok ig aku sudah....muahahaha~  :p


Allahumma yassir wala tu'assir...


Doakan perjalanan aku selamat pergi dan balik...doakan segala urusan aku kat sana dipermudahkan...amin ya rab! (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

aizamia3 said...

Moga semuanya berjalan dengan baik hendakNYA..

Nyamuk Terbang said...

jauhnya tpi best la boleh rasa2 tmpt org kan...take care kak....smoga slmt smua....

eima said...

jauhnye ... best gile... have nice trip

Fazleyatul Aini said...

boleh order fridge magnet ? hehe

Liyana said...

wah bestnye :)

Chekgu Azrine said...

Bestla dpt jgk merasa gi goldcoast...wahhh gitewww

My Aisy said...

pergh...jauhnya...yup setuju sangat...masa single mingle dulu mmg best klu dapat outstation jejauh ni...tapi bila da ada anak ni..sedih nak jejauh dengan derang...

jangan lupa live update nnt...

MissNadia said...

wa.. bestnya dapat berjalan tempat orang.. jauh lak tu :D.. selamat bekerja dan bercuti.. sambil nyelam minum air

Najib Ariyan said...

Setakat ni dapat gi Sydney jer... next time lah gi Gold Coast... nak main air puas2 kat sana...

EzanIdris said...

elok elok kak yana

Yan Ty said...

Do take care of yr self.. Nak FM!!

Mar Mansor said...

seronoknye dapat gi outstation jauh2..
take care ok

hazman fadzil said...

Enjoy la yea.....aku tunggu entry pasal makan makan kat sana....

tifa anvar said...

Gold Coast, ptutlah nak sngt pergi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015