Nov 20, 2014

Mt Coot-tha Summit Lookout | Brisbane, Australia

Assalamualaikum...


 Dari UQ ke sini dalam 15-20 minit gitu...aku sempat jugak melelap dalam bas...ngantuk sangat! pedih mata aku tahan ngantuk....adehh~


tempat ni untuk tengok view je...kat Ampang pun ada satu tempat macam ni kan? aku tak ingat exactly nama tempat tu...hehh~



angin kat atas ni kuat jugak...sejukkk, nyaman....dah la aku pakai baju nipis je...eksyen tak bawak jaket...hahaha~   tapi oke la...still boleh tahan....tak kritikal sangat pun sejuk dia....orang tempatan pakai sleeveless, short pants lagi...banyak lemak terbakar kot? wakakaka  *mamtik laaaa*


kemain putih muka kena matahari Brisbane...balik Malaysia tanned terus kulit kau! padan muka! hahaha~




Takde apa yang menarik sangat kat sini....tengok view semata...


On the way balik Gold Coast drebar bawak lagi round² city...aku memang tak larat sangat dah nak bukak mata....tau² dah sampai Surfer's Paradise....pukul 6.15pm gitu kitorang sampai Sheraton....mana tah dreber tu bawak round...aku tak sedar apa pun....sedap mentido...huhuhu~


Kat Sheraton, transport untuk bawak kitorang balik hotel dah siap tunggu depan lobi....dreber hantar sampai bebetul depan pintu hotel...tapi sebab perut lapar sangat sangat sangattttttttt, kitorang tak terus naik bilik...melencong tempat lain cari makan...kat sana pukul 6.30pm tu dah gelap...macam waktu Maghrib kat Malaysia....dah la aku 2 hari tak makan nasi...beria cari restoren yang ada menu nasi...nasib baik bawah hotel tu memang ada restoren Malaysia...owned by chinese tapi served HALAL food...


Pasal makan next entry kayyy...aku tau Hazman dah lama tunggu entry makan²...lol~  :p


stay tune! (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

enjoy your trip

Chekgu Azrine said...

lawa2 scenenary..

Cik Puan Eka said...

nak entry makan2 plak hikhikhihk

eima said...

byk tido dr tgk view ..hikhik
yo la dah penat tawaf UQ ... hahahhaha

Diana Rashid said...

entry makan2 sentiasa jadi tumpuan...heheh..

MissNadia said...

cantik scenary.. lagi pula sejuk, syok

Sitiaminah said...

dah mula summer dressing dah drg nih.

juicy X said...

Subhanallah...langit tuuuu cantikkkk sgt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015