Nov 26, 2014

Masker Pertama Zafirah | Masker Organik Warisan

Assalamualaikum...


Sejak ada anak, jarang sangat nak pi facial, pakai masker, manja² kan muka segala...tak sempat satu hal, anak asyik nak berkepit satu hal lagi....tak boleh berpisah langsung dengan mama! tinggalkan dengan tok nenek pun dia takmo...hehh~


Tapi aku sangat perlukan rawatan muka...bukan la rawatan yang kos ribu riban tuuu...ai is rakyat marhaen jeee...kehkeh~  kang muka kusam, lesu, macam nenek kebayan, tak pasal jadi kes kak Mah yang pernah viral kat media sosial tu kanggg...NAUZUBILLAH!! so sebagai precaution marilah cari alternatif untuk mencantikkan wajah, dapatkan 'natural beauty' sebab dalam rumah memang tak koser nak menepek mekap, bedak segala....natural beauty iz ze bezz!!


Masa Zafirah baby (below 1 year) pernah la aku tepek masker kat muka....sekali dia punya takut sampai tahap termenungggggggg je masa papa dukung...tak sanggup dia tengok muka mama yang tetibe berubah jadi momok!! hahaha  mujur lah dia tak ngigau malam tu...haihh~ 


Sebab kesiankan Zafirah lah aku jadi malas nak menepek² masker... *sigh* padahal dulu sebelum kahwin aku rajin gak tepek² masker ni...sedap tau! kulit muka rasa segar je...rasa baru lepas basuh muka dengan ais...hihi~


Baru ni ada kenalan promote untuk guna masker organik...aku dengar bab organik² ni macam konfiden sikit nak try....pastu raba² muka sendiri...mak oiii kesatnya!!! kulit buaya ke hape ni? T__T


Laju² mintak dia hantar masker tu...tak sabar nak try....stress je pegang muka sendiri... T_T



Besar jugak bekas dia...RM29.90 sahaja!! bagi aku berbaloi....sebab sekali guna dalam satu sudu teh je...memang nampak macam sikit...tapi percayalah!! satu sudu teh tu lepas campur air memang ngam² untuk tepek kat muka korang! lain la ko masker satu badan yelah tak cukup 1 sudu teh tu...paham?? huhu~


Bau masker ni macam bau oat, bijirin, nestum benda² camtu laa...hihi~  rasa nak makan pun ada...hahaha~  nice sangat! memang terasa aroma, suasana dalam spa...bezanya kita spa kat rumah, buat sendiri, jimat kos! ^_^


Lepas tepek mask....






 hamaiigadd!!! sebijik macam nenek kebayan! hahahaha~  eh takpe²...dah cabut masker ni cantik lah kulit ai! mihmih~


Memula pakai mask aku risau je Zafirah takut sampai ngigau² malam sebab tengok muka mama macam momok + nenek kebayan!


tapi lain pulak respon yang aku dapat....


**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**




"aimy pun nenek kebayan jugak! mama!!!"


Sticker cars jadi masker Zafirah.. (-_-")


Budak bijak kan? layan kan aje...huhuhu~


Tengok dia tak takut makin senang hati aku...boleh tepek masker selalu! yeyyy!! ^_^


Kalau korang berminat nak beli masker organik ni boleh contact terus
RURA- 010 9782387

email: holwatun_masrura27@yahoo.com
rs.shoppe@yahoo.com
FB: Holwatunmasrura Halimi
Instagram: holwatunmasrura
Blog: holwatunmasrura.blogspot.com


Aku rasa lepas korang tengok gambar Rura mesti nak borong masker organik banyak²! hahaha~  eh serius ni!! ai is jeles dengan awak lah Rura! tengok la nanti ai cantik jugakkk...mihmih~


kbye! (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

zarulfarhana said...

hahahahah dia pon sibuk nk tempek jgk

Nurzakiah Hanum said...

hahhaa

Shark Kay said...

ok..
dah nampk dah bakal jutawan lepas nie.
boleh jual ni masker zafirah.
kiut miut.

yaya_flanella said...

Hee comel zafirah. rindu pulop

zeera lily said...

hahahahhahaha

Diana Rashid said...

hahha..pandai Zafirah..lepas ni ajak dia sekali la yana..mesti dia tak takut dah..kalau anak2 akak diaorang siap kacau2 nak sentuh masker tu..sebab tu akak ni banyak kedut..heheheh

eima said...

wahhhhh celver girl ... ade minat nk melawa cam mama die jg tu .... hihi

Liyana said...

nak nganjing mama je keje nye yer. haha

hoih dah lama gak x bermasker nih. nak try la 1

MissNadia said...

cute muka dia tepek dengan sticker.. hehe

Julia Johari said...

fuyoooooooo mama zafirah pakai masker...wewitttttttttt...kelakar lah zafirah ni hahahha nak tiru nenek kebayan eh kikikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015