Nov 18, 2014

Mantra Legend Hotel, Gold Coast

Assalamualaikum...


Last day baru sempat snap gambar depan hotel...kehkeh~


Sepanjang aku kat GC aku stay hotel ni...ramai orang Malaysia stay sini....maybe sebab dekat dengan kedai² souvenir and kedai makan Malaysian...ekceli area GC ada 2-3 hotel Mantra....biasa kalau orang tanya duk hotel mana, kena sebut nama penuh, "Mantra Legend"....kalau sebut Mantra je orang konpius, "which Mantra??"  gituuu~  :)


 lobby area...hari nak balik KL baru teringat nak snap gambar lobi bagai...hahaha~  :p


Kat hotel ni ada kemudahan wifi...tapi kena guna kat lobi area je...pastu ada password...ceh! memang dorang ada sediakan bilik computer untuk online and printing...30 minit pertama FREE! print FREE! nice kan? hehe~  tapi takat online facebook, blog, google segala pakai smartphone je lahh...simkad dah beli kan? serius tak luak sangat penggunaan internet korang tu....$2 per day for 500MB...aku banyak kali upload gambar, tengok video, tak habis² pun 500MB tu...huhu~


Asalnya kitorang booked twin room (single bed 2 bijik)....tapi since kitorang check-in awal (pukul 11am kurang lebih), kebetulan ada satu je bilik kosong time tu which is Deluxe room....receptionist kata free upgrade so apa laghikk!! OKE je lahhh!! tak sabar sangat nak stretching segala urat belikat, mandi manda, gosok gigi, basuh muka....huhu~   standard time untuk check-in is pukul 2pm....tapi kalau dah TERsampai awal takkan nak melanguk je kat lobi sampai kul 2pm kan....biasa depends pada availability room jugak...kalau ada kosong check-in je awal²....tak rugi pun...  :)


Korang boleh tengok website Mantra Legend Hotel tengok twin room dia macam mana....tapi kitorang dapat bilik macam ni...


free upgrade kannnnn....




 double QUEEN bed kaoo!! weeeeeeeeeeeeeeeeee!! hilang terus sakit² badan, urat segala...bahahaha~  tido berdua je pun dalam ni....letih² tu landing atas katil besar gini kejap je lena...hehe  ^__^


 pemandangan ke pintu masuk...pintu belah kanan tu toilet...belah kiri almari....nanti kita zoom satu² kayyy  :)


towel, hair dryer disediakan....bukan takat towel badan je, towel lap kaki, towel muka sampai 4 helai kaoo...hingus sikit je lap pakai towel pastu lambak atas meja...esok housekeeping datang kemas bilik dorang tukar sekali semua towel kasi yang baru....muahaha! 


 shower dalam bath tub...tak sempat pun nak berendam² bagai...seharian duk luar je...pagi sampai petang conference, balik conference merayap cari souvenir etc etc...masa kat hotel cukup² untuk mandi and tidur je...selagi kudrat tu banyak lagi memang tak reti duk diam....berjalannnnn je kerja! hahaha~  tu yang tak sempat nak buat live update tuuuu....kehkeh~  :p


Shower gel, shampoo, conditioner and body lotion pun disediakan....shower cap, sabun buku pun ada...standard lah mana² hotel pun toiletries yang sama je dorang sediakan....hari² dorang bagi shower gel baru....sedap bau sabun dorang....bau lemon grass...macam mandi kat spa! refreshing sangat! ^_^


oke next view please!! :)


dalam almari ada iron and ironing board...iron dorang jenis steam iron...best gilerr...senang nak iron baju² kerja (kemeja, seluar slack etc)...suka sangat! ^_^   hanger pun disediakan....guna sekali je kot hanger tu....lepas tu duk sangkut² baju kat kerusi je...eh tak selekeh pun...sangkut la elok²....leceh nak bukak tutup almari banyak kali tu senang sangkut baju, jaket, tudung kat kerusi je....kuikui   :p


bantal extra pun disediakan walaupun kemain banyak bantal atas katil...memacam saiz lagi....safety box...extra selimut pun ada in case terlebih sejuk...selimut dalam almari ni tebal sikit dari yang dah sedia ada atas katil....aku guna jugak selimut extra tu sebab ada sekali tu ekon menggila...tak boleh ejas suhu, switch off pun tak boleh....aku ni bangsa tak tahan sejuk...menggigil² tido malam...selubung macam apa je...hahaha


Esoknya terus pi receptionist suruh dorang repair ekon....pastu baru oke....hehh~


tv pun ada dalam ni....tak tengok sangat pun...asal bukak tv bukan tengok pun...tv yang tengok kitorang...hahaha~


fridge, kettle, jajan, segala mak nenek air 3 in 1...biasa aku jumpa bancuhan kopi or teh....kat sana ada jugak kopi and teh....tapi macam² jenis kopi and teh pulak...ada english tea, victoria tea ke apa tah...kopi pun sama...pening kepala nak pilih...hahahaha~


yang dalam fridge amek air mineral je...yang lain tak lalu nak amek sebab dorang letak sekali arak dalam tu...hehh~



balkoni kecik comel...kitorang pernah melepak sekali je kat balkoni...masa hari pertama conference...bekpes megi kat situ....hahaha  mujur bawak megi....pepagi buta mana ada kedai bukak lagi...kuikui~   time lain balkoni ni kitorang guna untuk sidai towel and seluar basah (sebab kena air laut....wohoaa!)  ^_^




view dari balkoni kitorang...city view je...bukan ocean view...pun boleh laa...angin malam and pagi sejukkkkk...selalu pepagi memang bukak sliding door kasi angin masuk...nyamannnn...meremang bulu roma...sejuk sangat....kehkeh~


Aku post gambar ni kat ig terus papa sentap..! dan dan dia tengok tiket flight berapa RM...nak jugak datang GC...bengang dia tengok aku duk bilik kemain luas...hahahaha   next time k papa...insyaAllah...  :p


ekceli tak sempat pun nak baring², stretching² sangat...pukul 12pm ada lab tour to University of Queensland...kat Brisbane....so lepas snapping² memasing mandi manda, siap² terus turun lobi tunggu driver amek kitorang pi Sheraton Hotel untuk register conference...pi lab tour ramai² dengan participant lain....


Next entry kayyy...stay tune! (^^,)







p/s:  amacam banyak tak gambar?? hihi~  baru entry ke-2 niiii....pfftt!

 Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

Allene said...

seronok ronok membaca nya... uhuhuh

danish aurora said...

salam perkenalan sis bestnyer

aizamia3 said...

perghh.. memang best arr bila dapat bilik yang diupgrade macam tu..
tak sabar nak tunggu next entry.. ;)

jamian sarif said...

uihh..best hotel ni....ada sauna dgn jakuzi tak...

Chekgu Azrine said...

best tahap nanges tepi bucu katil tau

Cik Puan Eka said...

best2 bilik pon beso. sonok sungguh guling2 sejuk2 gitu kan kan hehehehehe...

next entry plz hahaha

MissNadia said...

waa.. seronok sangat ni.. katil single queen lagi :D

eima said...

syok2 ... gile lah aku next entry plzz

Diana Rashid said...

seronoknya kalau dapat bilik macam ni..semua lengkap puas hati la..katil pun besar..boleh tidur sambil berenang..ekekek//

FAYYADHAH said...

woww kak bestnya :)

Fazleyatul Aini said...

kenapa company aku x hantau otstesen jejauh begini
ini paling jauh putrajaya je -_-

Julia Johari said...

Yana...ada keje kosong tak lagi kalau ada panggil kita eh hahahhahah
sebenarnya kagum tgk hotel ni yana...cantik serba serbi..selesa...nangissssssssss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015