Nov 21, 2014

Restoren Seafood Halal di Gold Coast, Australia

Assalamualaikum...




Golden Legends Malaysian Seafood Restaurant...betul² kat bawah Mantra Legend Hotel...masa balik daripada trip pi UQ tu kitorang dah tak larat nak merayap sangat...badan ni mintak rehattttttt je...aku pulak duk kebulur nasi....


Kebetulan kompeni transport kitorang tu ada kena mengena jugak dengan owner restoren ni....family bisnes ku kira...sebab one of the driver tu anak sedara ke menantu pada tokey restoren...tak ingat relationship dorang...so dia rekemen kitorang dinner kat sini....makan seafood...aku dengar ada nasi and lauk² terus ON je...tak daya nak fikir apa....harga belakang kira! yang penting perut aku kenyang! hahaha~


Restoren ni owned by chinese...tapi dorang served HALAL food...memang ada sijil halal pun....so sangat convincing...! more, restoren ni bukak agak lewat...rasanya dah lewat petang baru bukak kot...entah la...aku kan tak duk hotel dari pagi sampai petang...yang aku tau, balik je dari conference memang restoren ni dah bukak...kehkeh~


nasib baik kawan aku ni pun jenis fleksibel...jenis tak kisah makan apa pun....janji halal....hahaha~  gud gud! kitorang duk seat belah luar...saja nak amek angin malam...sejukkkkkk!


tak banyak pun yang kitorang order...makan berdua je pun...yang penting nasi tuuuu....perut aku memang mintak nasi je time ni...ko bagi benda selain nasi memang tak boleh nak telan....! amboi~  :p


prawn butter...sedap! lemak manis rasa dia...  :)


tomyam seafood...tapi macam banyak sayur je...kehkeh~   kecik je portion ngam² untuk sorang makan...rasa?? ofkos tak berapa sedap sangat...! chinese buat tomyam what do you expect?? lain la orang thailand masak tomyam baru la umphh! hahahaha~


nasi kukus...kat sini semua menu nasi dorang tulis steam rice...dorang takde rice cooker kot? hikss~  comel je bekas macam pi piknik...jangan tertipu ye...tak banyak pun portion nasi dalam ni....cukup² je untuk dua orang makan!


memasing order air panas je...teh o and teh tarik....waktu malam suhu a bit sejuk...dalam 19-20 degrees macam tu...bila angin bertiup lagiiiiii sejuk!! tapi kalau jenis suka sejuk tak payah pakai baju tebal² sangat pun oke... :)


menteri pun pernah datang sini...gambar atas tu Tun M and wife, yang bawah Tan Sri Muhyiddin and wife...more convincing...kan?? hihi~   yang sebelah tan sri muhyiddin tu ler tokey and sebelah wife muhyiddin tu wife pada tokey kedai...kot...haha~


bapak lobster kot...besarrrr!


total damaged...kalau nak convert ke duit RM sila kali 3 kayyy...sebab currency dalam 2.9 gitu...senang kira kali 3 je...pejam mata lah bayar...ayah bagi duit belanja kannnn...bahaha~  >_<


Lepas makan kitorang usha² kedai souvenir sebelah restoren ni je...owned by Malaysian jugak...cina Sarawak...ramah sangat! seronok masuk kedai dia...huhu~   hari pertama ni tak beli apa² pun...survey² je dulu...


Dah puas tengok² souvenir terus naik bilik...




view dari balkoni hotel waktu malam....ada jugak orang pi swimming pool memalam tu...tak reti sejuk ke dorang ni?? hehh~


Malam tu aku tido awal...esoknya dah start nak pi conference...kena make sure badan cukup rehat kalau tak kang tertidur dalam dewan malu je! huhu~  iron siap² baju nak pakai esok, kemas² bag untuk bawak pi conference...malas bawak beg besar²....serabut je...huhu~  pastu aku telan ubat selsema...risau tak hilang² selsema aku segan pulak sok sek sok sek dalam dewan....dah setel semua boomm!! ubat selsema pun membantu gak aku lena....tak sampai 5 minit dah zzzzzzzzzzzzzzzzzzz!


Till next entry...hihi~  (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Fazleyatul Aini said...

sekali sekala travel memang la kene spend lebih sket kan
tahun ni aku tak dapat join company trip ku sebab clash dengan wedding adik aku. tsk tsk tsk

hazman fadzil said...

Tu dia... selera nak makan nasik jugak yea... tapi cantik la sejak ko tempek gambar guna iPhone 5s tu .... best best...

Chekgu Azrine said...

Mahal tp xpe..yg pntg kenyang.hehehe

Hafiz Rahim said...

Makanan malaysia kat sana memang tak sedap sangat. Rasa nak marah je kan. Kalau aku ada duit dah bukak kedai kat sana. Huh. Hahaha

eima said...

tu dia mahai gile ... 63.9 X 3 ... pheeewwww demi mu nasik

aizamia3 said...

Boleh tahan rege dia.. tapi kalau dah tekak melayu memang akan cari nasi jugak.. nasib baik tak jauh dari tempat menginap.. kalau tak, telan liur jelah.. ;)

MissNadia said...

harga makan dia.. perghhh... nasi takleh tinggal tu.. huhu

Diana Rashid said...

OO..restoran ni la yang taukey dia kerek tu ye..ada baca pasal restoran ni kat IG pelakon Eina Azman..Diaorang kena halau masa nak pi makan kat situ.

Yana Ujang said...

Kak diana: ms sy dtg xde pulak kerek tokey dia..elok je lyn kitorg...staf2 dia pn lembut je lyn..hihi maybe time tu angin x baik kot..huhu

juicy X said...

View mlm tuuuu subhanallah cantikkkk


erkkk mkn tomyam beratusssss rm hahaha

EzanIdris said...

Mahalnyeee bila convertt. Tapi sekali sekala kan takpe hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015