Jun 8, 2016

Perkahwinan Tema Arabic

Assalamualaikum...


 Wedding kazen aku....groom bambam tu lah kazen aku...alolo  kahwin dah diaaaa πŸ˜


Lama dah dia kahwin sebenarnya....bulan 12 tahun lepas....tapi biasa lah aku kan suka buat entry throwback! wife kazen aku tu dah peknen pun sekarang ni...hahaha ✌


Actually ni majlis belah kitorang (lelaki)...akad nikah and kenduri belah perempuan dah buat seminggu sebelum...aku tengah pantang so tak dapat attend sebab buat kat Perak....ate the bride tu orang Perak.... #luaskanDoyanmu πŸ˜


Makcik aku yang came up dengan idea Arabic ni....makcik aku yang aku maksudkan is mak pengantin....dia memang super kreatif....setiap wedding anak² buah dia, memang dia lah yang jadi wedding planner! dia lah yang bagi idea nak tema apa, gubah hantaran pun dia, deko dewan pun dia, idea for door gift pun dia...now turn anak dia kahwin memang bertambah seronok dia keluarkan idea² kreatif dia....eh ni anak kedua makcik aku yang kahwin....yang pertama dulu aku pernah cerita kat entry "Wedding Lutfi"


Tak aci la kan wedding abang dia aku buat entry, sampai wedding si adik aku krik krik aje...dah la tema cun!! bahaha  ampunnn aman! mana boleh tak update cerita wedding aman! walaupun 10 tahun kemudian...tetap akan update! lolz~ πŸ˜


Cuma ada sedikit kesedihan masa wedding ni....makcik aku aka mak pengantin masuk ICU pagi kenduri tu sebab darah tinggi tak silap....ke sakit jantung?? haa lupa!! adoii  banyak sangat fikir mak onga ni pun....dia harapkan wedding anak dia perfect! takmo ada kekurangan....haha  kalau ada kekurangan pun orang luar takkan perasan punya....percayalahhhh....once tetamu dah balik dorang tak ingat apa pun pasal kenduri tu even pakaian pengantin warna apa pun dorang tak ingat....betul tak?? πŸ˜


But Alhamdulillah, majlis tetap berjalan seperti biasa...ate takkan nak cancel pulak kannn....dah bayar semua...


bridesmaid....eh ke penyambut tetamu ni?? hahaha


ouh lupa nak cerita, wedding Aman buat kat Al Rawsha Restaurant, KL....aku rasa main reason buat tema Arab ni pun sebab kebetulan dapat dewan kat restoren arab...haha  wedding Aman ni sebenarnya last minute bertukar tarikh....plan asal nak buat pertengahan bulan 12 kot tak pun bulan 1....tapi sebab dalam bulan 11 tahun lepas parents Nadia (the bride) meninggal kemalangan jalan raya....both parents dia and 2 orang adik dia meninggal....bukan salah dorang....kereta dorang kena hempap dengan signboard kat highway plus menghala Sg. Buloh tak silap...tak berapa nak ingat sangat berita tu sebab dah lama...ada lori eksiden langgar signboard then signboard tu jatuh hempap kereta dorang....signboard besar yang tergantung atas highway tuuu....semua yang ada dalam kereta meninggal...Al Fatihah untuk family Nadia  T_T


Disebabkan insiden tu, makcik aku request awalkan lagi tarikh nikah kenduri segala bagai...biar cecepat kahwin....sian kat Nadia pun ye jugak....aku tak pasti macam mana Nadia tahan sebak time akad nikah TANPA mak ayah di sisi.....you are damn strong girl!! semoga Allah merahmati hubungan kalian hingga jannah! T___T


Sebelum makan baca doa dulu! lampu dalam restoren ni malap² buat orang nak tido jee lepas melantak....huii


tu diaaaa menu²nya....yummeahh!! kat restoren ni makan berhidang macam ni....takde buffet²....8-10 orang satu meja....and meja aku paling laju makanan habis...siap bertambah dengan pinggan meja sebelah....lolz nafsu gergasi memasing! aku pun dah habis pantang masa ni...haa kemain pulun! eh orang pantang pun boleh makan lah nasi arab....tak pasti lah mak korang bagi ke tak kan....tapi mak aku kata boleh....aku percaya cakap mak aku...bahaha  πŸ˜


sesi potong and suap² kek...holohh holohhh πŸ’•


pengantin dah basi....Zafirah missing in action! haha  dia sibuk main dengan sedara mara dia....sembab betul muka orang baru habis pantang ni kan....huhu


tok sedara aku bacakan ayat² suci al quran kat ubun² Zafran and sedikit doa....amin  πŸ˜˜


the mereng cousins! πŸ˜˜


LASTLY!!


FAMILY PHOTO!! yang paling eksaited tu akak pengantin...dia memang suka overshadow πŸ˜


taking picture with kids be like........Zafirah tu sibuk nak mainnnnn je keje....taknak balik kaooo....adoii


Dah terlambat ke eh nak wish selamat pengantin baru?? bahahaha   takpe lah....yana doa semoga Nadia dipermudahkan urusan untuk bersalin nanti ye....banyak²kan exercise...youtube je...


To Aman, be a good husband...a good husband makes a good wife (John Florio) πŸ˜


oke tu je nak cerita....selamat berpuasa uols! πŸ˜˜






IKLAN:

Jom cantik sebelum raya!!


Rahsia suami makin sayang πŸ˜

kulit cerah BEBAS JERAWAT! πŸ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
πŸ’• Pudarkan jeragat degil
πŸ’• Kecutkan jerawat
πŸ’• Hilangkan parut
πŸ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
πŸ’• Hilangkan bintik hitam
πŸ’• Cerahkan kulit kusam
πŸ’• Baiki tona tak sekata

πŸ€” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
πŸ€” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
πŸ€” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! πŸ˜˜




Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Amanda Suria said...

SA pun ada je entry Kazen Tak up lagi...macam kemalasan plak

Mommy Cici said...

tahniah dan selamat menjalani kehidupan berumah tangga. cantik, semua ikut tema.

PeRdU cINta said...

alhamdulillah...moga terus berbahagia...
Salam Ramadhan ya Yana seeluarga.. :)

Chekgu Azrine said...

selamat pengantin lama..ehhh...hahahha
selamat pengantin baru utk kezen u...
semoga selamat bersalin...dan kekal til jannah

idzwa kamaruddin said...

Serius wehhhh meriah nyer korangggg semua sehati sejiwa serasi bersama setuju pakai tema ! tabikkkk ~

Ehh..sedih la part tu :(

Nurzakiah Hanum said...

tahniah

Cik Puan Eka said...

akak, kita ada baca pasal kemalngan kena hempap sign board tu. Sedih sangat time tu. Kuatnya NAdia sorang2. Semoga selamat bersalin Nadia.

Nadia Johari said...

memang arab sangat ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015