Mar 31, 2010

Pokok Beruang di Kellie's Castle



Agak-agak, bila kali terakhir uols pergi atau anjurkan trip atau lawatan-lawatan ilmiah kat Malaysia ni?? Ada gaya cikgu tak ayat aku tu??huhuhu...

Baru-baru ni aku balik kampung, kat Parit, Perak...So otw ke Parit akan melalui Kellie's Castle...have you ever heard of it??cewah speaking lagi..hahahaha...













Oke sejarah Kellie's Castle aku tak tahu sebab zaman aku sekolah tiada dalam buku teks sejarah lagi. Tapi mak aku cakap sekarang ni dah dimasukkan ke dalam silibers sejarah sekolah (tak tahu form berapa)... 

Yang aku faham, William Kellie's ni bina castle untuk wife dia, tapi belum sempat castle ni siap, wife dia mati...ish3...


Masa mula-mula aku datang sini tempat ni memang burok ah..tapi sekarang pihak management dah touch-up tempat ni, nampak la seri sikit orang nak datang melawat...Tapi cousin aku yang kecik tu takut la pulokkk nak explore tempat ni. Semua gara-gara sign 'koridor misteri' tuh (-_-")




:: Ada nampak macam beruang tak pokok ni?? ::




Dulu takde pokok ni..entah bila dia tumbuh aku pun tak tahu..Tak pun rupa beruang tu baru kelihatan...huhuhu..yeke??



Opppsss lupa nak cakap, untuk masuk ke Kellie's Castle kena beli tiket..hehe..tak ingat la harga, tapi idak la mahal sangat...Meh..meh..bawaklah anak2 anda melawat Kellie's Castle....weeeeee~  (^_^)







p/s: Pesal aku takleh tido niiiiiiiiii....aaaaaaaaaaaa~ -_-



11 comments:

SUHAIDA SUPALIO said...

amboi..berjalan sakan yer dia

POSH76 said...

pernah gi tapi about 10 years ago...tmpt ni kalu p mesti semacam...misteri gitu...cam sedey ajer...

zafa said...

jumpa x hantu kat sini??ni kat perak kan?

jane said...

sejak keje nih selalu kot

miahahhahahah

next week kene lawat sekolah enry gurney





ewwww takut
agaggagaga

dotblogspotdotkom said...

lama dah tak p tempat2 bersejarah nih.... asyik baca buku sejarah je..huhuh

y@n@ M!B said...

:SUHAIDA SUPALIO:
hehe..lama xpi..saje la jln2 =)

y@n@ M!B said...

:POSH76:
haha kalu time xramai org mmg seram gak la..hehe

y@n@ M!B said...

:zafa:
err antu tido time sy dtg..hehe..aah kt perak

y@n@ M!B said...

:jane :
huyoo..rock tu gi sekolah tu..hehe

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
rajennye baca buku..huhuhu~

Adnine Zul said...

salah tu cik....tuan kellie yg mati dulu....tu pasal istana dia tak siap. isteri dia balik ke negara asal dan jual segala aset husband dia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015