Mar 12, 2010

Meneruskan Hobi yang Terbengkalai


Since aku berada di Sabah selama 2 bulan, baru sekali je aku pergi tengok wayang...believe it or not?? You better believe laaaaa....huhuhu~


Masa kat Sabah, wayang yang aku tengok cerita Adnan Sempit je. Tu pun kena pergi KK baru dapat tengok wayang. Kat tempat kerja aku, Kota Keningau memang nan ado GSC ke TGV ke atau mana2 syarikat perwayangan lain. Nak buat wayang maybe boleh la kut...eh..eh..silap2...hiburan yang ada cuma pool/billiard dan karaoke sahaja...\/(^_^)

Before pergi Sabah, aku ni jenis kaki wayang. Bukan la kaki aku je yang tengok wayang tapi tu perumpamaan oke..ish..pehal aku kena translate kat uols pula ni (-_-")

Walaupun badan masih sakit2 akibat impact daripada eksiden yang amat dahsyat sehingga naik lebam2 yang pelbagai warna, biru, hijau, purple, kegigihan untuk kembali seperti dahulu kala amatlah tinggi makanya bila kaki menjejaki lantai panggung wayang, terus tak ingat dah sakit2 kat badan ni (macam tak boleh lagi gempaq je ayat tu).

Cerita pertama yang aku rasmikan sejak ketibaan di Semenanjung ialah Solomon Kane. Cerita nya simple tapi BEST! Thanks a lot to my dearest office mates, Padi, Shitah and Elly coz sudi datang jauh2 from Shah Alam tu angkut aku pergi tengok wayang kat Alamanda. Selama 6 bulan aku kerja kat company tu, ni lah pertama kali aku tengok wayang dengan dorang...hehe..windu ouh dengan uols! mmuaaxx! (*.*)


:: hensem oke hero ni..cerita ni ganas sehingga membuatkan kami menutup mata dan menjerit dalam wayang. Cuma tiada adegan peluk memeluk aja..kuang3~ ::


2nd movie yang aku tengok since came back from Sabah is From Paris with Love. Action movie. Jalan cerita yang hebat and sempoi. I loike..Cerita ni ada selitkan pasal love story, couple2, romance, so ofkos la tengok dengan dak encemku..ouh rasa macam dah lama tak menaip nama dak encem dalam blog ni...lalalalalala~

:: Hero dia boleh tahan laaaa...haha..tapi otai yang sebelah dia tu memang superb ah!ada gak adegan2 yang funny..weeeeee~ ::


Lepas ni aku nak tengok movie Alice in Wonderland pula. Ada siapa2 nak lanje??eh eh..ada siapa2 nak joinnnnnn??hohohoho~ Mari2 meriahkan panggung bersama2 dengan saya...weeeeee~ \(^_^)/



p/s: Wahai kawan2 di Sabah..amacam kerja kat sana??Dah puas makan seafood kat Gayang??haks! Saya tak sampai hati nak cerita keseronokan bila balik Semenanjung ni..hohoho~  ^_^



10 comments:

POSH76 said...

amik hang sampai dua sekali pelem layan....dah lama tak tngk wayang...hehe

dRivEr said...

ini boleh mendatangkan....... tp xpe, ada gayang kat cni. Pengaraan pn ada!!!!

y@n@ M!B said...

:POSH76:
haha..qada' punyer psl..;p

y@n@ M!B said...

:dRivEr:
wahahaha..pengaraan tu ada puntianak je..ngee~ \/(^_^)

dRivEr said...

Pontianak je yg tinggal skang nie..yang paling bahaya PUAKA...tp xpe sbb dh xde puaka lg. yg meninggalkan puaka tu dh ilang

y@n@ M!B said...

:dRivEr :
cettt..bkn bapa segala puaka masih menghuni sabah ke?lalala~ ehem sy baby puaka..inesen oke (~_~)

lionteen said...

nk tgk jgk!!!!

y@n@ M!B said...

:lionteen:
jum2 tgk jum =)

meo_musuh_ketat_cik_yana said...

jom tgk alice in wonderland...

y@n@ M!B said...

:meo_musuh_ketat_cik_yana:
huyoo..gempaqnya nick..hehe..jum2!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015