Mar 16, 2010

Lidah Panjang atau Panjang Lidah


Ada sesiapa yang confuse dengan tajuk entry tu?? Dua istilah yang berbeza oke..."Lidah Panjang" dan "Panjang Lidah"... Sebenarnya aku pun tak tahu apa beza kedua2 istilah nih...hahaha..ikut sedap jari aku je nak taip apa..lalalalala~





Just kidding oke...haish jangan la serius sangat bro..kita hidup mesti e.n.j.o.y!! (siap angkat tangan ikut gaya pelakun cerita putri tu..weeee~)




Lidah Panjang~


Ini bukanlah suatu perumpamaan atau teka teki atau peribahasa atau apa2 sahaja ayat2 kiasan tetapi ini adalah sesuatu perkara yang agak mistik...HUH! bukan mistik macam kisah misteri nusantara yang kadang-kadang seram dan kadang-kadang pelik......??! Fine kalau tak paham sila lihat gambarajah yang dicilok dari uncle gugel...taraaaa~




:: Geli oke tengok lidah awek ni, boleh pulak dia jelir panjang2 gitu..ish..ewwww~  kalau ada yang semistik ni boleh la masuk rancangan 'America's got talent'..sebab kat Malaysia tiada rancangan tu jadi ambillah peluang melancong ni sebaik2 nya *apakah?* ::





Panjang Lidah~



Oke istilah ni selalu di'label' pada kaum wanita atau dalam bahasa saintifiknya chikaro~  Apa yang aku faham mengenai istilah ni ialah, orang yang panjang lidah ni selalunya banyak sangat bercerita. Setiap waktu (tak kira hari atau jam atau saat) asalkan ada topik yang menarik terlintas di kepala otak orang berkenaan maka bermulalah telenovela di dalam versi kata-kata...huhuhu...uols pernah mengalami situasi ni??atau uols sendiri penglipur laranya??lalalalalalalalalala~ (^_^)




Kategori orang yang panjang lidah terbahagi kepada dua. Negatif atau positif.

Oke kita mulakan dengan yang negatif dulu..Kita kasi panasssss montot mata dulu...weeee~ 



Ada sesetangah orang kategori panjang lidah ni telah menyalahgunakan bakat yang ada dengan menjadi mami jarum...Uols sume mesti pernah tengok kan cerita mami jarum tu? Jangan buat2 inesen la tak tahu...cetttt~ topeng je tu! *emo tiba2*




Oh jangan la jadi seperti mami jarum. Tak dapat apa melainkan DOSA...wallahualam~ Tapi kalau nak tengok cerita mami jarum sampai boleh hafal skrip memang takde masalah. Cerita tu pun memang best. Aku suka dengar cara depa cakap. Merapu...tapi sebab loghat penang tambah dengan lakonan yang mantap...tu jadi syiokkkk!



Oke dah lari topik..tiba2 ter-promote lebih2 cerita mami jarum...errr ada orang nak kasi komisen ke....hek3~ Kita ikutlah ciri2 positif iaitu bercerita tentang kehidupan ke, life sendiri ke, kawan2 ke.....lalalalala~






Aku ni bukan lah seorang yang peramah, tapi kalau dengan orang yang rapat mesti la nak berborak panjang kan. Uols kalau lepak dengan kawan2 takkan senyap je....gile bosan! hahahahahaha...paling koman pun bercerita kisah kerja atau belajar. Itu pun dah makan masa 1-2 jam....Ada ke time jumpa kawan2 korang rumuskan atau pendam semua cerita-cerita menarik hidup korang yang dah terperap dalam kepala selama beberapa waktu tu?? ish3~  tak mungkin kan...mesti nak luahkan, curahkan semua cerita sampai rasa tak cukup air liur dalam mulut! (-_-")





Biasanya kalau orang laki lepak dengan sekumpulan wanita memang confirm dia jadi bisu, mati kutu, blurrr...hahaha...sebabnya mereka memang tak boleh nak campur atau link atau lawan dengan apa yang dibualkan oleh wanita-wanita tersebut...Perempuan kalau dah lepak beramai2 memang happening wa cakap sama luuuu~....gilo ah!! Gurlzz Rulezzzz!~  \(^_^)/











Oh gf-gf ku, bila kita nak pergi dating beramai2 sambil bergosip pasal bf-bf kita, kawan-kawan lelaki kat opis atau tempat belajar kita, jejaka-jejaka HOT yang ada di mall-mall sekitar Kuala Lumpur?? *oke rasa macam rendah je IQ bila buat statement macam tu*  (-_-")


Aku ni duk Sabah dua bulan tiada kawan perempuan tau..tolong lah simpati padaku..miss you guys sooooo damn much!!  T__T




6 comments:

POSH76 said...

amboi panjang nya lidah ....pendek ker panjang ker takper tp jgn bercabang kuang2

embun d tengah malam said...

mami jarum tu klakar sebab pelat dia tu best,...tapi lau btul2..mami tak mcm tu kot..depa baik2 belaka

dotblogspotdotkom said...

huhuhu....

memang tak menahan... mamai jarum nih... sekali mencucuk.... huik.. habis 1 kampung bergegar..... seme nye kerana lidah......

y@n@ M!B said...

:POSH76:
betol3..hehe

y@n@ M!B said...

:embun d tengah malam:
ehehe bkn la sy kata mami tu perangai gitu..phm2 sendiri la makna tersirat tuh...huhu

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
kerana lidah hati binasa..eh eh..btol ke? \/(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015