Mar 22, 2010

Masakan Mak Dapat Melupakan Masalah


Serius tajuk membodek tahap Amerika...hahaha..mak baca ke belog yana ni mak?? Susah2 je...huhuhu~


Rasa dah bosan story pasal problem. "ek eleh, macam kau sorang je ada masalah, orang kat Palestin tu lagi dahsyat tau masalah dorang, lagi tak bleh nak lari..." *oke tiba2*



Biasanya time balik kerja aku akan beli makanan di kedai je. eh eh beli??kenapa tak masak??awak tu kan anak dara?? ehem2...dan ehem2 lagi...saya ni anak dara bekerjaya jadi tak mampu nak memasak sebab letih+malas=tak reti masak sebenarnya...huahuahua...opppsssss terlebey sudaaaa... (-_-")




Oke nak dijadikan cerita, sesampai je rumah terbau haruman makanan yang tersangatlah enak..mmmmmm...mak aku memasak rupanya...hik3....masak apa??masak apa??masak apa?? *macam tak faham kenapa kena taip perkataan yang sama sampai 3 kali*  lalalalalalala~  ^_^



yeayyyyyyy mak aku masak sardin weyyyyy...hahahaha..*kecoh la lu*   Macam suspended je kannnn...kuang3~  Lama dah aku mengidam nak makan sardin nih..daripada aku duk Sabah lagi. Sardin ni kalau beli kat kedai memang tak sedap, bila masak sendiri baru la kawwwww kawwwww rasanya!! phheewwww~


Sebabnya kalau kat kedai mesti kureng pedas, kureng masin, kureng ikan (erk!)...segalanya kureng la...tapi kalau buat sendiri................pehhhhhh...P.E.R.F.E.C.T wa cakap sama lu!!!



:: Don't judge a book by it's cover!! ececey speaking lak kannn..hek3..I know what ya'all think oke..ish3~ Dalam gambar memang burok ghopenye sebab aku tak guna DSLR..camera aku tu kat kedai lagi..huahuahua~ ::


mungkin jika aku selalu menyebut dan menaip 'DSLR' di setiap tutur kataku dan penulisanku, mungkin satu hari nanti Allah makbulkan doaku supaya ada orang menghadiahkan sebiji DSLR pada hari jadi ku...eh eh silap, mungkin aku patut beli sendiri je...huhuhu~



Tiba2 terlintas angan-angan untuk mencari teman hidup yang pandai masak sebab aku memang sangat suka makan...errr orang kata (bukan aku yang kata), orang laki lagi pandai masak daripada perempuan...betul ke??lalalalala~  







p/s: Korang ingat lagi tak entry aku pasal kuda garu2 tu?? klik kat SINI  , aku dah berjaya snap gambar kuda menggaru guna gigi..hohoho..mari2 ucap tahniah padaku..ucap juga tahniah pada camera DSLR kawan aku, mr driver...lalalala~




:: sangat menarik, tertarik...dan cute bukan??hehehe~ ::



13 comments:

riBEna said...

wah wah wah
maahukn dslr gak ek sis?
same la plak kn kn kn
heeee~

embun d tengah malam said...

tahniah..

tul la kot u..laki lagi terer masak kot skang ni,,.

sbb aper?sbb i laki...mesti i ckp laki lagi pandai dari girl..

hehehhe..gurau

y@n@ M!B said...

:riBEna:
yeahh jum tls DSLR byk2 dlm tiap entry..huhuhu~

y@n@ M!B said...

:embun d tengah malam:
haip..haip..bek ks approve dl before ngaku ye..lalala~ ;p

Mr feckry said...

ok gua pandai masak megy

POSH76 said...

masakan mak mmg yg terbaek hehe

Erieq said...

masakan mak adalah segalanya..
heaven2..

nursarah said...

dslr pun jadi idaman aku gak... kena tunggu duit nuffnang cecah seribu baru bleh beli kot. tinggal topup separuh lagik. kehkeh

Mohd Ariff said...

salam..

amin.. moga angan2 menjadi kenyataan.

sy kalau sesekali balik kg, pasti berselera wlpn mak masak sayur air + ikan goreng..

kenapa masakan mak sedap? sebab mereka masak dgn penuh kasih sayang :)

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
err sdp ke??huhuhu~

y@n@ M!B said...

:POSH76:
betol3 =)


:Erieq:
eh eh mcm windu kt mak je..hohoho~

y@n@ M!B said...

:nursarah:
huyyoo kmpul duit nuff utk bli dslr..mmg tinggi ah cita2 tu..chaiyok2! ^_^

y@n@ M!B said...

:Mohd Ariff:
yeah btol mak msk mmg dgn kasih syg..sgt sentimental oke =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015