Mar 13, 2010

Menara Tinjau..weewwiitt~


Happy weekend to all!! Walaupun minggu ni memang 'weekend' bagi aku, tapi bukan bagi orang lain kan yang kena bekerja, bangun pagi2 buta, redah jem dan orang ramai...hahaha..senang sungguh hati aku minggu ni sebab dapat merehatkan minda dan fizikal di rumah, tengok muka mak aku, makan masakan mak aku..hek3...jeles ke??huhuhuhu~



Bagi melengkapkan minggu yang indah ni, malam tadi Along dengan baik hatinya telah menjadikan impian aku untuk dinner kat Menara Tinjau, Ampang sebagai realiti. *memang gilo boleh berimpian nak dinner kat mana...hohoho~*



Aku tak tahu la macam mana nak cakap tempat ni kat mana. Yang aku tahu jalannya menghala ke Bukit Belacan..HUH?! errr apa kata korang tanya je kawan2 yang tahu...hehehe...Tempat ni agak femes, so mesti ramai yang tahu kannnnnn...ngee~


Kat atas bukit tu pula ada banyak restaurant, so uols main ini-mini-maini-mo untuk pilih restaurant mana nak pergi (aku tak tahu la betul ke idak ejaan nya..tapi uols faham kan menatang tuh??haks!). As for us, weols pilih Haven Restaurant.Yang paling penting, semua restoren menghadap pemandangan yang sangat cantekkk..Time2 ni la nak tengok view KL malam2..weeee~



:: Tengok menu je pun dah setengah jam. Rambang mata woo..memang terasa aaa nafsu Jin merasuki jiwa...ish3~ Nafsu ni hanya sesuai untuk orang2 yang berbadan straw sahaja..toing..toing..toing.. (~_~) ::



:: Spaghetti meatballs for moi~ yummieee..banyak gilerrr portion..ish..naseb ada orang tolong abeskan..hehu~ ::


:: Chicken Chop for dak encem..mmmm~ ::


:: Alemak aku lupa aa nama menu ni...isk..sowie la ye..ni meal for Along..hehe~ ::


:: Lasagna atau dalam bahasa saintifiknya Mousakka for Kak Effa..heh3~ Sangat lemak berkrim ouh..slluurrrpp!~ ::



As for drinks uols better order yang namanya feliks2 sebab rasanya memang sedap! Aku suggest order air Lychee Milk Ice (Laici susu) and ada jenis2 air yang ada perkataan Fizz kat belakang tu..uols order yang tu taw \/(^_^)  pehhhh...leleh beb air liurrrrrr aku wat entry ni...hiks...shelekeh sungguh anak dara ni..lalalala~



Kesimpulannya, food kat sini memang sangat lah mabelessssssss!! Tengok gambar je pun lidah aku dah boleh rasa dan bayangkan kelazatan meals tu...haaaaa...macam boleh jadi promoter cemerlang je aku ni....takpe, mungkin satu hari nanti........*apakah?* Paling best kalau uols nak celebrate birthday someone, tak kisah la kawan2 atau someone special sebab restaurant ni boleh pasangkan lagu Happy Birthday siap dengan lampu disko lagi kaoooo..fffuhhh..terasa macam akan ada yang celebrate birthday dua kali tahun ni..lalalalala~ ^_^



eh..eh..takde gambar orang tengah makan eh??hehe..takyah la upload..I malu!awww...ahahaha..geli maksssss! *tiba2* (-_-") Bukan apa, takmo la nanti hilang feel uols menikmati kelazatan gambar2 makanan tuh...hohoho..kejam sungguh, bagi nikmat gambar je...haha..oke untuk lebih kejam aku dedicate entry ni khas buat rakan2 di Sabah...waaaaaaa...kompem aku kena bom dengan puntianak2 dari Pengaraan pasni...wek2! tak takutt..ngee~ \/(^_^)





p/s: Hari ni aktiviti full..nak gi kenduri kawen la, petang pula nak ke Kuantan..hopefully ada la tiket bas..Nak pergi ambil kereta Bumblebee aku yang adek aku pinjam...huhuhu~



5 comments:

embun d tengah malam said...

sedapnya

meo_musuh_ketat_cik_yana said...

spegetti meatball tue nampak mcm scarylah cik yana...

y@n@ M!B said...

:meo_musuh_ketat_cik_yana :
erk..apa yg scarynyaa??ish3~ (-_-)

embun d tengah malam said...

terliur sekali lagi

rAy jR...@...Aliff said...

pompuan cerewet..arghhh..sakit otak..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015