Feb 7, 2010

Kuda menggaru guna GIGI



Uols selalu tengok kuda??kalau setakat dalam tv atau majalah atau newspaper toksah cakap lerrr..maksud aku tengok secara live...haaa..penah ke..pernah??hohoho...macam bagus je soklan tu...

Kalau yang betol2 hebat tu siap pernah tunggang kuda lagi..uols tahu tak menunggang kuda adalah salah satu sunnah nabi??selain daripada memanah dan belajar menggunakan pedang...Menarik bukan? Aku ni belum la pernah nak tunggang kuda. Setakat jeling dari jauh tu berani la kannn...ngee~

Kat area opis aku di Keningau, Sabah ni bersepah kuda liar..Aku tak pasti kuda-kuda ni memang liar atau berTuan sebab aku tengok selamba je dorang nih bersiar2 ragut2 rumput..Tapi dalam masa yang sama mereka tidak mengganggu orang lain. Mereka cuma buat hal mereka selagi tiada manusia
lahanat
yang datang mengganggu..err betol ke penjodoh bilangan bagi kuda, 'mereka'?? huhuhu~

Kuda selalu berjalan berkelompok..kadang2 kuda-kuda ni boleh pula melepak tengah-tengah jalan. Walaupun area opis aku ni jalan kampung, tapi kalau kuda-kuda ni dah block jalan tak boleh juga kereta nak lalu...Mesti uols akan cakap, "kasi HON je sama itu kuda!!". hohoho..tidak semudah itu ye kawan2..

Hon la kuat mana, lama mana, kuda-kuda tu memang takkan bergerak unless kita turun dari kereta halau meraka...macam..sshuuuhh...sshuuhhh...sambil buat bunyi kuda...errr cane ek bunyi kuda..(-_-")



:: Ni lah kawasan opis aku..tenang bukan dengan pemandangan yang serba hijau? ::



Part yang paling kelakar ialah tengok kuda garu kaki...HAH!! korang pernah ke tengok kuda garu kaki??mesti tak pernah kan..jangan tipu laaaa...huhuhuhu~  Kuda garu kaki menggunakan G.I.G.I....kompem ada yang tak caya..aku tak tipu oke (~_~). Masa kejadian tak sempat nak ambil gambar je sebab kami terpegun dan masa tu kami semua dalam kereta.. \/(^_^)





:: Aku nak cari pasal kuda menggaru, tetiba nampak gambar nih..don't try this at home oke!! ::









p/s: Dah dua hari sakit prot nih..adeh la..adakah sebab aku makan zinger tower semalam..memang sangat besar burger nya, tapi roti dia agak keras..mungkin prot aku tak sesuai kut makan burger besar macam tu...T___T















14 comments:

miss oren said...

seriously ngilu giler tengok gambar korek mata tu..ewwwwwwwww

y@n@ M!B said...

:miss oren:
ahahaha..tau xpe ;p

ana_zara said...

teringin nya nak bela kuda..
tp kuda mahal..
hahahaha..

y@n@ M!B said...

:ana_zara:
bela kuda??huhu hobi yg luarbiasa =)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

GAMBoo tu tippu je kot. edit2 je tu haaaaaaaaaaaaaa

Ah Fatt said...

kau org keningau ya? aku org tawau

y@n@ M!B said...

:miss lolly a.k.a luvfareda:
hehehe..mungkin kuttt..rompak kt gugel je ;p

y@n@ M!B said...

:Ah Fatt:
aku keje je kt cni..aku asal selangor..jaoh gak tawau dr keningau ni...xpnh smpi lg =)

POSH76 said...

kita suka kuda tapi takut kuda bley....hehe

y@n@ M!B said...

:POSH76:
hehe boley2..mcm sy suka kucing tp takut kucing..hehu ;p

SUHAIDA SUPALIO said...

baru su tau..bagus2...nk lg info2 menarik tau

y@n@ M!B said...

:SUHAIDA SUPALIO:
bereh =)

lionteen said...

eiuuuuu...
tkutnye tgk pic pmpuan tu!!!!!!!!!!!!!

zafa said...

bpak saya ada bela kuda...semua sekali ada 21 ekor kuda...tp tiap2 malam saya kena pergi makan kuda n isi air kuda..seko2 dlm +-5 minit..x 21 ekor..jenuh gak la menunggu..tekanan air perlahan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015