Jan 3, 2010

Sebab ramai yang pakai INAI sekarang...


Dalam Buletin Utama malam tadi ada beritahu bahawa rombongan jemaah Haji yang terakhir selamat tiba di tanah air semalam di KLIA. Biasanya kalau sebut pasal orang yang baru balik dari Mekah, mesti dorang akan bagi souvenir air zam-zam atau inai...hehehehe..tol x??

Untuk tahun ni ada 2 orang makcik and pakcik aku yang berjaya tunaikan Haji..Congratz uols..Bukan senang nak tunaikan rukun Islam yang ke-5 ni...Tapi souvenir yang aku dapat bukan lah inai..huhuhu..

Sekarang ni inai boleh didapati anywhere. Tak perlu tunggu orang balik dari Mekah..Aku suka pakai inai yang jenis tube tu je. Senang nak simpan compare to inai daun...

Mak aku juga pernah cerita, ada sorang officemate dia jenis yang suka pakai inai membuatkan kuku tangannya sangan cantek..licin je macam orang baru wat pedicure gitu...Mak aku pun syok gak tepek2 inai kat kuku sekarang...huahuahua~

:: inai tube ::


Si kecik Sofiya juga gedik nak berinai..Suka lak dia tgk kuku aku kaler oren2 gitu..hahaha *cute*.
Naseb inai tube ni cepat merah, abes je aku sapu kat sume jari, trus basuh. Takyah tunggu sampai kering..Budak kecik kalau pakai inai kompem aa selekeh. Kang abes sofa2, baju sume ada inai..hihihi~


:: kredit to Sakinah tlg amekkn gbr walaupun kureng clear..huhu.. ::


:: Taraaa..sudah siap! nice!hehu ::


:: Ni lah dia si Sofiya a.k.a copia..hehe..disebabkan dia anak bongsu haruslah selalu dibuli oleh abang and kakaknya yang berhati kering...ish3~ ::





p/s: Jum2 klik kat sini untuk join--> PayPal WishList macam catcheye juga =)

p/s: Sok 1st day of school mesti jalan jem glesss...adeh la~ Malas btol nak keluar rumah awl sebab nanti sampai opis awal..tak syiokkk!! (-_-)




2 comments:

riBEna said...

mama zira pon ske pakai inai
kalo x pakai inai
mama zra ckp cm keringg jek
heee~
mama siap beli sekotak ag tuu
zra igt nk pakai tp nk masuk kolej da kn
maluuuuuuuuuu~
ahak!

y@n@ M!B said...

:riBEna:
mesti cantek kuku mama zra..hehe..
pakai la sket2, jgn ks merah sgt, xpn tepek kt kaki je..huhu..inai tube ni kn cpt ilang =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015