Jan 16, 2010

Kuda Laut sebagai ubat kuat...erk!


Uols pernah makan kuda laut??huhuhuhu..Aku tak pernah cuba lagi dan tak mungkin akan cuba. Aku ingat kuda laut ni macam ikan masin sebab dia kering. Kalau ikut pemahaman remaja kental macam aku ni, mende ni kira macam kuda laut masin namanya...wakakakaka...

Tapi mengikut kata2 jurujual di situ, kuda laut ni digunakan sebagai ubat...kuat..pada yang memang dah kuat takyah la makn...huhuhu~ Kiranya kuda laut ni kena rebus dulu then minum air dia, tak pun kasi goreng je...haha...Sapa2 yang pernah cuba boleh lah berkongsi pengalaman anda...huuu ;p Uols boleh juga lihat info kuda laut di
SINI

Harga pun boleh tahan mahalnya, rm55+. Kalau boleh tawar harga pun rasa tak berbaloi je beli..ish3~ (-_-")






:: Di atas pula ialah gamat..Siap ada yang bulu2 lagi..aku tak tahu la harga brapa tapi digunakan untuk berubat juga...macam2 orang Sabah ni...hehe..memang syok jalan2 tempat orang...banyak mende baru kita boleh belajar \/(^_^) ::





p/s: Jum2 klik kat sini untuk join--> PayPal WishList macam catcheye juga =)

p/s: Malam ni dinner dgn uncle Zul lg (kwn ayhku). Dah dua mlm dia lanje dinner. Macam tau2 je aku tgh sengkek sekarang...huhuhu..masseyyy uncle!! (*.*)









11 comments:

Erieq said...

macaam dasyat jek tengok kuda laut kering tu.. jarang jumpe kat kedai, kat sabah mesti banyak kan.

meo188 said...

wah... try makan ulat tue.. oh yeah... juara fear factor! :)

y@n@ M!B said...

:Erieq :
kt semenanjung sy tak pnh nmpk pun jual..huhu..kat sabah mmg ada satu tpt nama pasar Philipine mmg byk jual menatang nih =)

key-one said...

euwwww....
mmg exotic glerr arr org sabah... =p

y@n@ M!B said...

:key-one:
haha..tau xpe =)

y@n@ M!B said...

:meo188:
tu bukan ulat la en meo..tu gamat..huhu..

POSH76 said...

amik hang sumer pun depo nak masinkan....kalu betul ada pun tak sampai hati nak makan sbb kuda laut tu kiut sgt hehe

y@n@ M!B said...

:POSH76:
cute??haha sabo je la =)

google said...

kuda laut obat kuat?.. memang tak menahan.. kuat macam kuda kau... walawey....

pakcik pernah baca satu artikel... kuda laut jantan yang akan melahirkan anak.. kira kuda laut jantan yg akan bertelur.. muwakakakakk ye ke?... agaknye le kot... huhuhuhuh

y@n@ M!B said...

:google:
kuda laut jantan lahirkan anak??dorg salah type ke mmg tu fakta??ahahaha..mcm2 =)

Nabilah Nabihah said...

Assalamualaikum sis, boleh x bagitahu kat mana kuda laut ni? Saya ingat nak beli untuk research, whatsap 011-19351656 eyh. Thanks.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015