Jan 6, 2010

Kenapa L!Fe 101??

Nak tahu apa di sebalik nama Life 101?? kalau taknak tahu boleh tekan butang pangkah kat tab atas tu...lalalalalala~  ^_^






Nama blog ni adalah sempena nama novel di atas....korang pernah baca buku ni?? tak pernah nampak pun?? erm buku ni pun aku curik dari rumah makcik aku...tak tahu dia beli kat mana...bahahaha  =P


Apa isinya?? buku ni lebih kepada motivasi...cerita pasal kehidupan kita yang TIDAK diajar di sekolah mahupun di menara gading..aku pun tak tahu kenapa mesti ada perkataan 'gading' selepas 'menara'. (-_-")  contoh


Life101 banyak tertulis kata² motivasi atau mutiara kata yang dapat meningkatkan lagi keyakinan diri dan kematangan dalam diri dari segi pemikiran dan tingkah laku  *start dah ayat cerekarama...grrr~*





Contoh mutiara kata yang aku sangat suka...


At college age,
you can tell who is best
at taking tests and going to school,
but you can't tell
who the best people are.
That worries the hell
out of me.



Barnaet C. Keenet



Tengok cover buku pun dah tertarik dengan kata² pujangganya, apatah lagi kalau dah baca isi dalam buku tu..memang banyak sangat info berguna. Membuatkan kita berfikir dahulu sebelum membuat andaian negatif tentang sesuatu perkara.


Selamat membaca !! \(^_^)/







Thanks to mak ongah kasi pinjam buku ni kat aku ;p




p/s: Jum2 klik kat sini untuk join--> PayPal WishList macam catcheye juga =)

p/s: Hari ni birthday Along (abg dak encem). Sorry tak dapat join celebrate malam ni..Maklong lerrr dalam tahanan pulis...huhuhu~




8 comments:

meo suke tgk kucing menari said...

oh... patulah... 101...

ingtkan 101 coding ke ape... huhuhuhu :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ewaaaaaaaah :D

bagushhhnya rajin baca buku :))

niesz said...

hihi..nsi baik x blog 404..haha...gurau2 je k..

y@n@ M!B said...

:meo suke tgk kucing menari:
xde kucing menari dh meo..huhu..
sama makna cam chemistry 101..haa pnh dgr? hehe ;p

y@n@ M!B said...

:miss lolly a.k.a luvfareda:
satu buku ni je pon yg rajen bc..huhuhu ;p

y@n@ M!B said...

:niesz:
404 tu apa maksud dia?hehe..

meo tak dapt tgk kucing menari dah said...

MIB pula apa maksud?

y@n@ M!B said...

:meo tak dapt tgk kucing menari dah:
haha sbr je la meo nih..MIB tu nama ayh saya+nama atok =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015