Jan 20, 2010

Jalan Yang Tiada Duanya


Wallaweyy jarang2 betol aku update blog sekarang ni menyebabkan income dari nuff juga berkurangan..adeh la...Nak wat cane, aku ni kan pekerja buruh. Asek keluar masuk hutan je...haha..tiada kena mengena bah! (tetibe ckp sabah).

Uols pe kabar??windu kat aku??eh..aku windu kt uols sebenarnya..huhuhu~

Oke cuba uols perhatikan gambar di atas tu..apa yang uols faham??Uols rasa kat mana aku amek gambar tu??kalau dapat wat contest ni mesti syok kan..tapi tunggu la dapat elaun lebih sket, wat contest dengan adiah khas di'import' dari Sabah..cewah! Macam tak boleh gempak lagi je ayat tu kannnn...huhuhu~


Oke gambar tuh aku ambil di Kota Keningau, Sabah. Itu adalah sebuah jalan...yang air tu bukan banjir, tapi itu sebenarnya adalah sungai...hah!mesti uols confuse apa kejadahnya lah explanation aku nih...huhuhu...Sila lihat gambar utk gambaran lebih jelas (^_~)






Sekarang dah faham??hahaha...aku pun tak tahu cane JKR boleh approve jalan ni...ish3~ Selalunya kita tengok jika jalan hendak dibuat di atas sungai mestilah ada jambatan kan??tapi bagi kes ni jalan dibuat dalam sungai...??ffuhhh..hebat engineer yang design jalan ni...huhuhu...

Bagi orang tempatan menda ni adalah suatu perkara yang biasa, tapi bagi kita di Semenanjung, jangan kata Semenanjung, kawasan lain pun akan jakun tengok keadaan ni (macam aku lerrr)..Dorang siap basuh kete lagi kat sungai tu, sembelih lembu pun kat situ..senang basuh dengan air sungai...huhu..hebat2!

Oke lah, sekian sahaja laporan dari yanamib live dari Kota Keningau, Sabah..Sekarang nih post aku sume cite pasal Sabah...huhuhuhu~

Selamat bekerja semua! Assalamualaikum...




p/s: Semalam meeting dengan JKR, pas meeting trus moral down sebab kena kutuk gila babeng aaa...dengan ada sorang jurutera kanan, pompuan, bajet cakap mesti nak wat muka mintak pelempang..haish! sabar je la (-_-")








7 comments:

POSH76 said...

windu sgt hehehe

rajin2 update tau

joegrimjow said...

soh cepat2an skit
wlpon xde kene mengena

y@n@ M!B said...

:POSH76:
oh terharunya..(*.*)

y@n@ M!B said...

:joegrimjow:
yesh mem!;p

meo meo meo said...

wah bajir bah!!!

huhuhu...

take care.

meo188 said...

huhuhuhu

y@n@ M!B said...

:meo meo meo & meo188:
bukan banjir bah..jalan tu di dalam sungai tu..huhu..thanks =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015