Aug 8, 2016

Hari Raya Day-25

Assalamualaikum...


Hari Sabtu....ada 2 jemputan open house...1 di Bangi, 1 lagi di Shah Alam....tapi on the way pi Shah Alam singgah rumah kawan lain kat Bandar Saujana Putra...macam aku cakap sebelum ni, style kitorang last minute roger sesiapa yang stay area tempat yang kitorang nak pi tu...kalau dorang ada rumah memang kitorang terjah je...kihkih


Dalam tengah hari keluar rumah...agak² perut dah lapar kebuluran gitu...kahkah!


 dah lama gila tak pakai baju kurung moden....sampai berhabuk² baju...haha~  hari tu macam rindu nak pakai baju kurung...walaupun bukan nursing friendly....lantak di situ...janji mak dapat melawo ๐Ÿ˜


Kenduri kat Bangi ni rumah family biras aku....kat Seksyen 16...tahun ni parents biras aku dapat pi Haji...tu yang buat kenduri doa selamat, sekali dengan jamuan raya....gitu~  dorang punya trip yang pertama....dah selamat fly pun hari Khamis lepas tak silap....semoga mendapat Haji Mabrur hendaknya...amin ya rabb!


 one of the menu yang bagi aku sangat sangat ohsem!!! baby cakoi! simple je...tapi dia punya sedap ya ampun rasa nak duduk depan meja buffet melantak cakoi je...haa camtu sekali nikmat makan cakoi panas²....yeee dia goreng fresh kat situ...tu yang sedap nak arwah tu....haha~  tapi masa aku tambah kali ke-2 ada makcik ni tegur, "berapa kali dah tambah ni??"  ya Allah makcik mati selera saya nak makan tahu?? sukati la nak tambah banyak² kali pun...tuan rumah tak marah pun tau *nangis tepi bucu meja*


Tak lama pun lepak...agak² perut dah kenyang kitorang balik ler...bahaha~


Next, Shah Alam pulak....on the way pi Shah Alam baru roger kawan kitorang kat Bandar Saujana Putra ni...mujur dia ada kat rumah...terus singgah...hihi~   kitorang dah kenyang makan kat kenduri, tu yang tak kisah kalau orang tu tak masak pape...hidang air je dah cukup....๐Ÿ˜


 Zafran dan Adam....sama kecik, sama lasak, sama comel...wohoa!


Ekceli dorang ni bekas penyewa rumah kitorang dulu....tenant pertama....the best ahh dorang jaga rumah kitorang...2 tahun jugak dorang menyewa...pastu rumah dorang dah siap, dorang pindah keluar...Alhamdulillah masih berkawan sampai sekarang walaupun jarang jumpa....dah lama sangat teringin nak pi rumah dorang....raya tahun lepas tak dan nak visit....tahun ni memang rezeki lah kan dapat jumpa....aku suka tengok rumah orang...suka nak tengok kreativiti orang hias rumah....boleh cedok idea....ngee~


 amboi anak dara Ujang ni kan! tunggu la papa awak jadi rider, awak join la papa....ehh! ๐Ÿ˜


Kitorang lepak sini sampai hujan berhenti...hahaha~  kebetulan masa kitorang sampai je, hujan lebat....ate iols ada baby oke...takkan nak redah² hujan kan? lagipun dah lama tak jumpa, banyak benda nak borak²...ecece~


 thank you Jijoi and Eni for having us...jangan serik tau...kitorang memang suka terjah last minute ๐Ÿ˜


Next, kitorang pi rumah abam blogger Sohoque kat Sunway Alam Suria, Shah Alam....


Menu kat rumah bamhoq nasi kandaq...eh salah...nasi dagang! hahaha~  tak gheti beza nasi kandaq ke dagang...sebab tak reti sangat makan dedua jenis nasi ni....tapi kalau orang dah hidang aku bedal je...suap sekali dak Zafran, laju dia makan....huhu


geng KBBA9...thank you for having us bamhoq...


Ada sorang lagi blogger yang aku kenal duk area rumah bamhoq...kak Ana Suzana...rindu nak baca kak Ana bebel kat blog...dia dah jarang sangat update sekarang ni....eh bukan jarang...memang tak hapdet dah!! whyyy kakak?? whyyyyy??!! T__T


Dulu pernah je pi beraya rumah dia...3 tahun lepas kot...Zafirah baby lagi masa tu....haha~   tapi hari tu dia takde kat rumah....dia pi amek mertua dia kat Johor....masa aku sampai rumah Bamhoq dia dah ada kat Kulai....tapi kalau dia sempat sampai pun mesti dah penat kan?? sian pulak....so aku cakap kat dia aku lalu je lah depan rumah dia....jadi la lepas rindu eh kak! motif utama nak jumpa kak Ana pun sebenarnya nak pujuk dia aktif balik berblog...share resipi pun jadi lah kakkkk!! nampak tak die hard fan sangat ni??lolz~  *jangan pasni dia takmo reply dah wassap aku...ayokk!* ๐Ÿ˜


Dalam pukul 6pm kot baru gerak balik dari rumah Bamhoq...ingat nak singgah rumah atok aku kat Seksyen 2...tapi dorang takde kat rumah...pi kenduri, pastu visit adik beradik atok....nenek cakap malam kot baru balik...malas la nak tunggu sampai malam...ngantuk! haha~  len kali je lah pi visit atok....gitu~


k tu je nak cerita....tata!












IKLAN:


Rahsia suami makin sayang ๐Ÿ˜

kulit berseri BEBAS JERAWAT! ๐Ÿ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
๐Ÿ’• Pudarkan jeragat degil
๐Ÿ’• Kecutkan jerawat
๐Ÿ’• Hilangkan parut
๐Ÿ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
๐Ÿ’• Hilangkan bintik hitam
๐Ÿ’• Cerahkan kulit kusam
๐Ÿ’• Baiki tona tak sekata

๐Ÿค” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
๐Ÿค” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
๐Ÿค” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! ๐Ÿ˜˜




Terima kasih sudi membaca!

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya anak2

Chekgu Azrine said...

bestnya dia..selalu sangat raya ye...makanan tu semua tempting2...hahahaha

idzwa kamaruddin said...

marah la niiii makan kuat tapi tak gemuk ape halll?? hahahaha..kerepeng gilerrr..tak adil nyer donia!! hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015