Aug 18, 2016

BRUNCH kat Rumah Lutfi

Assalamualaikum...


Hari Ahad, sehari lepas wedding Shawn Yaya, kazen aku ajak makan² kat rumah dia....ikut kan dari hari raya aku nak pi rumah kazen aku ni....tapi masa aku nak datang tu wife dia tengah semput (asma)...so tak larat nak terima tetamu gitu....makanya postponed sampai lahhhh habis raya...pun boleh laaa...ziarah menziarah takyah tunggu raya pun takpe ye dak? bukan sedara jauh...memang sepupu rapat...membesar sama²....yang penting aku dapat tengok rumah dia...haha! πŸ˜


Kazen aku ni duk kat Saville Melawati....baru tahun ni dia pindah...tak ingat bulan berapa...so saja la nak tengok 'rumah baru' dia....gituuhhh! kepoci sangat nak tengok rumah orang....pastu teliti pulak setiap perabot dia, susunan perabot, siap nak tengok bilik² dia....hahaha! nak cedok idea jeeeee....aku ni tangan kejung tak reti mendeko...bila tengok rumah orang sedikit sebanyak bagi ilham gak kat aku nak hias rumah/bilik macam mana...ecece *padahallll*


Asalnya kazen aku ajak breakfast kat rumah dia....tetibe pagi tu mak aku cakap, makcik aku kata BRUNCH (breakfast + lunch = brunch!) sebab kazen aku susah bangun pagi....LOL! ouh ekceli invitation bukan untuk aku je...semua adik beradik mak aku and cousins....yang mana boleh datang lah kan....yang tak boleh datang tu tatap lahhh gambar² makanan dan kegembiraan kami makan masakan kak Akma dalam wassap...bahahahaha! πŸ˜


Tapi aku gerak jugak pagi....aku orang pertama yang sampai rumah Lutfi....pukul 10am+ sampai...tingkat 20 kaoo rumah dia....pfft! lapar oke! sebab aku dapat tau breakfast kat rumah Lutfi....bukan brunch! so dah set tak payah prepare breakfast kat rumah....dalam 15 minit kemudian baru makcik² aku yang lain datang....bila semua dah ada boleh la makan! yeyy!


 ni lahh menu yang kak Akma masak...nasi tomato, ayam masak merah, dalca, rendang daging...ohemjeeee!!!! HEAVEN!!!


 raksasa pemakan yang sangat bahagia πŸ˜


Kak Akma masak ngam² je untuk kitorang...tapi aku bertambah gak nasi...lapar sangat kekdahnya....pastu makcik aku tanya lunch nanti makan lagi tak?? mesti la makannnnnn....tiap kali lepas nyusu mesti laparrrrr tau *alasan padahal dulu tak bf anak pun kelaparan sentiasa aku ni* πŸ˜


 Sempat jugak la masak bubur untuk Zafran pagi tu...sementara mama melantak, one of my kazen suapkan bubur ke Zafran...kihkih~  mujur ada kazen rajin πŸ˜


Lepas makan nasi, melantak saki baki kuih raya pulak...hahaha~  sedap oke kukis yang kak Akma buat...eh wife kazen aku ni memang terer masak....mujur rumah jauh...kalau dia duk Bangi memang hari² aku menempek makan kat rumah dia je...hahaha  *dasar!*


suka tengok balkoni dia...kecik je...tapi pandai hias nampak cantik....😘


Mak aku orang terakhir sampai...orang dah kekenyangan baru dia sampai....hahaha~   ouh aku tak gerak sekali dengan mak sebab lepas tu dia nak balik Perak dengan makcik² yang lain....tu yang kena gerak asing²....


Dalam kul 1pm gitu kot baru kitorang gerak balik...mak aku and adik beradik dia gerak pi Perak...aku melencong jenjalan tempat lain...jalan makan angin je...weekend kannn....jalan je la memana pun...hihi


k tu je nak cerita....aku tunggu kazen aku wassap gambar ramai² dari 2 hari lepas dia tak bagi² lagi....lupa ler tew...haishh...


tata!














IKLAN:



Rahsia suami makin sayang πŸ˜

kulit berseri BEBAS JERAWAT! πŸ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
πŸ’• Pudarkan jeragat degil
πŸ’• Kecutkan jerawat
πŸ’• Hilangkan parut
πŸ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
πŸ’• Hilangkan bintik hitam
πŸ’• Cerahkan kulit kusam
πŸ’• Baiki tona tak sekata

πŸ€” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
πŸ€” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
πŸ€” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! πŸ˜˜




Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

Nyamuk Terbang said...

laju jer kak yana pasal makan yer...untung lerr makan banyak pun badan maintain haaaa

eima said...

SBB LETAK KERUSI SITU MMG TAK BOLEH BIAR ANAK2 KELUAR TANPA PANTAU WLAUPUN SEMINIT LA ... SERIAU AKU BYGKAN ... FUH2

Nory Zoulkefle said...

berkenan plak kite nengok mangkuk isi lauk atas meja tu...comelll je....nak jugaklah camtu...hehehehe

Chekgu Azrine said...

dekat dah dengan sekolah akk saville tu...situ akk sllu mengeteh dengan hubs..heheheeeeeeee

idzwa kamaruddin said...

Untunglah makan banyak tak gemuk! jeles nie..kekekeke..padahal dulu macam ni jugak cuma sekarang ni je merana..kekekke...

best la haiiii..makan-makan bersama keluarga, meriah gitu~

aizamia 3 said...

Terbayang betapa meriahnya suasana tu.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015