Aug 30, 2016

Ketagih Dengan Photobook!

Assalamualaikum...


Rasa macam agak lama blog ni terbengkalai...hari ni rasa nak 'cuci' sikit sawang² kat blog ni....boleh exercise jari sekali....jangan hilang skill menaip...ecece


Korang pernah buat Photobook?? ada 2 kompeni yang aku familiar buat photobook...satu dari Pixajoy, satu lagi dari Photobook Malaysia...dulu aku pernah buat photobook dari Pixajoy je...sebab dia buat promo FREE photobook tak silap...berjaya jugak lah beli dan siapkan seketol photobook...boleh baca entry SINI << klik


Nak beli tu memang syok...tapi nak design photobook tu yang hazabedah sikit....haha~  dapat beli seketol photobook tu kira hebat dah aku rasa....gigih bersengkang mata susun gambar satu²...kahkah  *bukan banyak gambar pun!* πŸ˜


Baru ni, err dalam last two weeks tak silap, 11 Street buat promo dari Photobook Malaysia, RM2 je!! saiz 6x6" mini square softcover....40 pages! maigadd! murah gila! saiz pulak besar sikit dari yang aku pernah beli sebelum ni....huihh teruja!! terus promote kat adik aku gak...hehe~


Tapi aku tak beli dulu voucher tu....aku download editor dulu, masuk kan gambar dalam designer...dah siap susun semua gambar baru aku beli....dorang email voucher code immediately! eh cara² nak beli, nak download editor segala tu korang baca sendiri lah kat instruction ye...jangan malas baca lak...rugi woooo...kihkih


Dalam masa 3 hari je dah sampai photobook tu oke! terbaikkkk!!!


hasil dia sangat puas hati beb! macam tak berbaloi sangat kau bayar RM2! harga asal photobook gini RM79 kot...pfft!


ouh postage kena bayar asing ye..RM2 tu TAK TERMASUK postage...alahh postage RM8 je...dah banyak  jimat dah tu wehh!


Sebabkan seronok tahap lompat bintang tengok hasil pertama, terus gian nak buat lagi dan lagi dan lagiii...hahaha


 Photobook ke-2...dah selamat order pun...tunggu abang poslaju hantar depan pintu je ni...weeeee!


ni adik aku punya list untuk di-order...kemain kannnn....aku jugak membayar postage segala tu....memang lah murah....beli 1 murah laa...ni baru sikit list ni...ada lagi on-going dia nak buat....cis! belanja la handbag satu! nak small saiz je...tak paham nape suka beli beg besar gedabak...*tetibe mintak handbag*😏


More, aku suka gila service dari Photobook Malaysia...hari tu aku ada masalah dengan aku punya order...aku live chat dengan dorang, laju gila respon....pastu dia mintak send emel segala....hahh kejap je setel...by emel je kot....well done team Photobook Malaysia! i'm a very happy customer!!😘


Tadi Safura tag aku kat FB, bagitau Groupon bagi FREE photobook...tapi boleh beli 1 je lah at one time...haha~  oke la tu wehh....bayar postage jeeee...jimat sesangat dah tuuuu...


Lazada pun ada buat promo gak, RM1 je...haa rajin² lah update promo² photobook kat website² yang aku mentioned atas tu kayyy...hihi


ni pulak sempena Merdeka...pi la buat Photobook korang NOW!! guna je code CHAMPION tu...ends 3 September tauuu...hihi


Actually promo² macam ni bukan lah hari² ada...tapi dalam setahun banyak kali jugak la dorang buat promo gini....tak payah tunggu promo pun korang boleh buat je design sesiap...sebab tang design tu memang makan masa lama sikit...pernah gak dulu aku duk beli voucher promo bebanyak, pastu design tak buat²...last² expired...rugi kan? mujur FOC...tapi rasa rugi and membazir lahh...


Sekarang ni memang aku siapkan design dulu, bebila ada promo terus beli je...senang gitu...Suggestion aku lahh...ikut korang nak macam mana....style aku, design dulu, baru beli code...gituuu


k tu je nak cerita...nak sambung design next photobook...


Selamat terjebak korang!! πŸ˜










IKLAN:



Rahsia suami makin sayang πŸ˜

kulit berseri BEBAS JERAWAT! πŸ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
πŸ’• Pudarkan jeragat degil
πŸ’• Kecutkan jerawat
πŸ’• Hilangkan parut
πŸ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
πŸ’• Hilangkan bintik hitam
πŸ’• Cerahkan kulit kusam
πŸ’• Baiki tona tak sekata

πŸ€” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
πŸ€” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
πŸ€” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! πŸ˜˜




Terima kasih sudi membaca!

5 comments:

Mama Kembar 3 said...

Servis Photobook Malaysia mmg best, cepat je respons. Ishh dah lama tak buat photobook, voucher dok ada lagi ni

eima said...

byk dah photobook aku from photobook malaysia dah pixajoy tp klu kualiti aku suka pixajoy sbb jenis licin dan besar sikit ... tp design photobook lagi best .... skrg ni tgh mls nk buat .... awal thn hari tu expired 3-4 photobook yg aku redeem ....

athirah hassin said...

hahhahaah entry blog pun berhari nak siap kan 1.. ini kan pula photobook :( hahahha

Mila Ahmad said...

kita pun sempat grab 3 je hehe..

CikLily Putih said...

murah betul tapi k lily tak de masa nak pilih2 gambo la hauhauhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015