Aug 9, 2016

Hari Raya Day-26

Assalamualaikum...


err aku rasa macam terbalik lah entry raya aku ni....patutnya entry ni Hari Raya Day-25...bukan day-26!! kahkah~  belasah lah kan...dah ter-update pulak entry raya day-25 semalam tu...dah la tersilap mentioned nasi kandar padahal Bamhoq hidang nasi dagang...tak pasal kena gelak dengan dak encem...sengal! hahahaha~ ๐Ÿ˜



oke alkisahnya pada hari Sabtu, raya day-25 ni, kitorang attend jamuan raya Kelab Blogger Ben Ashaari...lokasi seperti yang tertera dalam gambar...terima kasih daun keladi Ummizacafe sebab sudi sponsor jamuan raya kami....juga penaja² lain...semoga semakin murah rezeki korang...amin...


Kalau ikut itinerary event start pukul 10am...tapi sebab malam sebelum tu dah penat melayan tetamu² 'aneh' sampai tengah malam buta....pukul 3 pagi kot baru aku lelap! anak² aku pun tidur lambat malam tu...udahnya semua lajak tidur sampai pukul 10am baru bangun! bahaha~   pastu cecepat siap...err takde cepat mana pun...sejak jadi mak² ni asal hari minggu memang fikir nak buat laundry je...kalau bertangguh rasa sakit mata tengok baju bertimbun²...walaupun dah sorok bakul belakang pintu, tetap jugak mata ni nak intai pastu stress! haihh


Dalam tengah hari jugak baru keluar rumah....agak² perut dah lapar...ngee~๐Ÿ˜


Ikutkan ada few aktiviti yang dibuat sepanjang event....cuma aku tak join la kan...datang pun dah separuh majlis...sampai² terus cari makanan je...Zafran ku pass ke wife bang ben sementara daku melantak...baik pulak mood dia hari tu...biasanya dia takut duk dengan orang yang dia tak kenal...sebab mood dia tengah baik, aku pun amek lah peluang keemasan ni untuk menikmati kesedapan menu² kat Ummizacafe...sedap oke sedap!๐Ÿ˜


 with mommy Ira! ni je lah satu²nya gambar aku sepanjang event tu!! itu pun snap guna fon ira...lolz~  tah kenapa tak teringat langsung nak bergambar dengan semua orang...maybe sebab sibuk mendodoi Zafran...dia dah ngantuk...tapi dia tahan mata....tapi dia tak merengek...cuma dia nak manja lebeyyy! haha~  dah pukul 3pm gitu kot baru dia lelap...


Cerita lanjut pasal event ni korang boleh baca blog Lan Careno...banyak gambar dalam blog dia...hihi~


Daripada Ummizacafe, kitorang ke Seri Kembangan pulak...time tu dah pukul 3pm....ngam² habis event, baru kitorang balik...fair lah kan....sampai lambat, balik lambat...ngee~   kat Seri Kembangan ni open house member sekolah teknik dak encem, Umi...dia buat kat butik dia...butik BOKITTA...wohoaa!


Kat butik Umi pun makan lagi....ada menu satay, nasi lemak, mihun goreng, sambal bilis petai pastu apa tah lagi...banyakkkk!! aku ni kan pantang nampak makanan....makan...makan...makan! ๐Ÿ˜


Thank you Umi for having us...kalau korang lalu area Seri Kembangan, pi la terjah butik Bokitta dak Umi ni...area shoplot sebelah Giant tu...Level 2...dari Jalan utama dah boleh nampak signboard BOKITTA ๐Ÿ˜


Dah kenyang perut asyik makan je kan, kitorang terus balik...nak membungkang! letih lain macam aihh hari tu....haha~  cuaca kottttt ๐Ÿ˜


k tu je nak cerita...tata!









IKLAN:



Rahsia suami makin sayang ๐Ÿ˜

kulit berseri BEBAS JERAWAT! ๐Ÿ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
๐Ÿ’• Pudarkan jeragat degil
๐Ÿ’• Kecutkan jerawat
๐Ÿ’• Hilangkan parut
๐Ÿ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
๐Ÿ’• Hilangkan bintik hitam
๐Ÿ’• Cerahkan kulit kusam
๐Ÿ’• Baiki tona tak sekata

๐Ÿค” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
๐Ÿค” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
๐Ÿค” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! ๐Ÿ˜˜





Terima kasih sudi membaca!

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnyaaaaaaaaaaaaaaa

mrsqueen said...

wah bestnyaaa bila la blh join alls jugak hihi

Julia Johari said...

ada baby kecik mmg tak perasan nak bergambar sangat yana...melayan kerenah baby nak manja dgn mama dia hehhe mujur ada kawan2 simpan gambar lg leh share kan...

idzwa kamaruddin said...

Cantik nyer baju kelabu tu ;) nice giler~

CikLily Putih said...

keje korang makan jelah ek... hauhauha

nadiah hanum said...

Meriahnya raya korang..banyak open house jalan sana sini kannn..Cik Nad kagum gak dengan yana ni, even ada anak kecik rajin jenjalan sana sini..bagus awak!...;)

::EIDA:: said...

Umieza mmg sedap kan. dulu review pun sedap hehehe... bila lagi nak sampai ni. aduhh jauhhh nun....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015