Aug 19, 2016

Zafran Amek Darah

Assalamualaikum...


Jumaat minggu lepas Zafran demam....kebetulan aku pun demam jugak hari tu....pi klinik nak amek mc...pastu saja mintak doktor check suhu Zafran...38 degrees kaooo! tapi dia aktif macam biasa...minum susu, makan semua macam biasa...so aku takde lah risau sangat....


During weekend, badan dia tak panas dah....so aku assume dah takde lah demam....Alhamdulillah


Pastu hari Isnin baru ni, lepas balik kerja rasa panas je kepala dia....bila peluk terasa bahang badan dia....aik demam lagi ke budak hensem ni?? mak aku insist pi klinik and cek darah....sebab mak aku pun baru lepas demam, tapi doctor check platlet rendah, 150 je bacaan platlet mak aku....tu dia suruh cek darah Zafran jugak tu...sekarang virus kan memacam....walaupun demam on-off, tapi batuk, selsema still ada lagi....kalau bukan denggi, viral infection pulak...or something else...ish ngeri lah kan nak fikir....so malam tu, lepas Maghrib kitorang bawak je Zafran pi KK bangi...


Boleh tahan ramai jugak orang malam tu....baru tau KK tutup pukul 9.30pm rupanya....tapi tak kisah pun tunggu lama...babies below 1 year FOC je kot! walaupun amek darah! wohoa!


Tapi bila nurse cek temperature Zafran takde lak demam...36.5 degrees...ke 37 gitu...pastu makin lama kitorang duk KK tu aku rasa badan Zafran dah tak panas...haihh memain pulak demam ni kan...๐Ÿ˜‘


apadaa anak jantan nangis kena amek darah....booo! ๐Ÿ˜


Amek jugak la darah...risau kang dah balik datang balik demam...at least dah tau result boleh la tidur lena malam tu...huhu~


Alhamdulillah result darah semua OK! bacaan platlet 190...denggi -ve...syukur...! doktor just bagi ubat batuk and ubat titis untuk selsema....and doktor request cek darah lagi sekali keesokannya...untuk bebetul confirm...


So, esoknya tu datang lagi KK....kali ni lepas balik kerja terus pi...malas nak tunggu lama²....since aku balik kerja pun dah lewat petang, kitorang kena solat Maghrib kat KK je...ada surau disediakan kat level 1...for your info lah kan kot kot ada yang nak pi KK waktu maghrib tapi risau takde tempat solat....eh telekung and sejadah pun ada....selesa!


video
time amek darah memang suruh papa pegang....ai is ngeri!! sedih sebenarnya dengar anak nangis kesakitan....nampak je garang aku ni....tapi bab anak² sakit ai taaa kuadddd! huhu~


Again, result darah semua OK...kalau semalam bacaan platlet 190, hari ni bacaan platlet 200...normal sangat! Alhamdulillah...boleh tidur lena lagi mama papa malam tu...hehe~


Tang batuk and selsema sampai hari ni tak hilang lagi....asyik la lupa buat garlic socks...haihh sorry Zafran...mama cuba buat jugak garlic socks malam ni....


Kalau tak tahu garlic socks tu apa sila google...setakat ni cara tu memang sangat berkesan kat anak² aku....babies below 1 year kan tak boleh bagi ubat....depends pada keadaan dia lah kan....dah doktor kata anak aku takde masalah pape so aku lebih prefer natural remedies...kalau tak jalan sangat baru go for ubat-ubatan klinik....setakat ni masih terkawal...mom knows best! insyaAllah


k tu je nak cerita...doakan Zafran cepat sihat batuk selsema dia tu ye...๐Ÿ˜












IKLAN:



Rahsia suami makin sayang ๐Ÿ˜

kulit berseri BEBAS JERAWAT! ๐Ÿ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
๐Ÿ’• Pudarkan jeragat degil
๐Ÿ’• Kecutkan jerawat
๐Ÿ’• Hilangkan parut
๐Ÿ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
๐Ÿ’• Hilangkan bintik hitam
๐Ÿ’• Cerahkan kulit kusam
๐Ÿ’• Baiki tona tak sekata

๐Ÿค” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
๐Ÿค” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
๐Ÿค” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! ๐Ÿ˜˜




Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

Nyamuk Terbang said...

mula fikir garlic socks tue stokin bawang putih..tapi macam xlogik...bila google rupanya memang betul..tak pernah tahu...kikiki...get well soon zafran

Mama Kembar 3 said...

alaa laa comelnya suara dia nangis tu hehe

eima said...

get well soon zafran ....

Julia Johari said...

Hero malaya kena amik darah ye alahaiii sayang auntie ni...muka tetap maintain hensem bukan masalah besar lah mommy amik darah hehehehe...tp nangis ye alahaiii cian cepat sembuh sayang

aizamia 3 said...

Moga Zafran cepat baik hendakNYA.
Sekarang ni kalau anak tak sihat je memang lekas2 bawak p check.. at least mak n apaknya boleh tidur lena waktu malam.. hehehe..

Nory Zoulkefle said...

Demam nak besau lagi lah budak hensemmm ni...hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015