Aug 3, 2016

Hari Raya Day-19

Assalamualaikum...


Hari Ahad....agak banyak jemputan rumah terbuka, kenduri kahwin and ada juga yang self-invite! haha~  style kitorang, bila ada jemputan kat satu² tempat tu, contoh Semenyih, nanti kitorang akan fikir siapa lagi kengkawan or relatives yang duk area Semenyih and kitorang akan terjah rumah dorang...last minute je weiii...haha~   hari raya je kau boleh nak terjah² rumah orang sukahati....kalau bukan hari raya kau bagitau kawan² or sedara mara nak datang rumah semata² untuk ziarah mesti dorang pelik *closed families tu lain cerita la kan...ni kategori kawan² and relatives yang memang setahun sekali je kau jumpa...paham??*


 berat naik 2 kilo selepas 2 minggu raya! wohoaa! *motif cerita berat??* πŸ˜


So Ahad tu, tempat pertama yang kitorang pi area Semenyih...ada wedding adik opismet dak encem and pi open house opismet dia *opismet lain pulak!*....dia jemput kawan rapat² je...bukan open house besar² pun...gitu


kebetulan anak² opismet dak encem ni majoriti boboy! ada sorang je geng gegurl tapi dah besar sikit dari Zafirah....yang boboy ni pulak jenis main ganas² lak tu...ikutkan Zafirah ni boleh je join main dengan sesape pun...tapi kalau jenis yang kasar and ganas dia jadi takut....tu yang duk tepi² je...tuan rumah pi bagi sebundle mercun pop-pop kat bebudak ni....kemain la happening kan....habis sesepah laman orang tu....mujur lantai simen...senang nak sapu...ngeee!


Zafran duk je dalam rumah dendiam kay...melasak dalam rumah je...sok dah pandai jalan sendiri baru boleh join melasak and buat sepah dengan geng lain...bahahaha


Lama gak melepak rumah opismet dak encem ni....sementara lepak tu aku wassap sorang kazen aku yang memang duk area Semenyih gak....last minute wassap cakap nak datang beraya....nasib dia ada kat rumah....and rumah dia pun dekat gila dengan rumah opismet dak encem ni...


Masa aku sampai rumah kazen aku tengok ada banyak kereta park depan rumah....rupanya dia pun memang expected tetamu² lain datang beraya...ffuhh langkah kanan! dapat makan mihun sup and soto! walaupun perut dah ketat melantak nasi kenduri and mee bandung kat rumah opismet dak encem tadi...pfft! raya beb! memang bulan menternak lemak! πŸ˜


Malangnya terlupa nak amek gambar kat rumah kazen aku tu...dem! *banyak rumah yang tak amek gambar...apesal tah malas nak keluarkan fon hari tu...haihh*


Next, kitorang beraya rumah makcik aku kat Seri Kembangan....dia pun ada buat makan²....nyum nyum!


*sebab takde gambar kat rumah lain sila lah tatap gambar Zafran je heh!*


Agak lama lepak rumah acik Fida....biasa kalau pi rumah sedara mara memang suka lepak lama²...especially kalau tuan rumah masak menu macam²....haha *dasar raksasa!*


Tapi perut memang dah sendat sesangat! mampu makan laksa and satay je....nasi lauk ikan goreng berlada and menu apa tah lagi tak mampu nak telan...mampu jeling je sambil telan air lioq!! haa dah kembung pun teringin lagi tu nak ngap macam²!! ohoii πŸ˜


Lepas Maghrib beraya rumah kitorang lak....saja visit penyewa baru....kihkih


Penyewa tu pulak takde anak lagi....tapi wife dia tengah peknen 5-6 bulan gitu....so rumah dia takde mainan...kemas and tersusun lah segala perabot² kat rumah dia....Zafirah tengok takde mainan terus miang satu badan....serba serbi tak kena...merengek²....ingatkan nak mintak terajang....rupanya dia duk cari mainan!! hahaha adoyaiinyepun!!


Orang tu ada letak set mainan robot dalam almari kaca IKEA tu...macam mahal je robot² tu...memang untuk display je tu....bukan untuk main....! dan disebabkan tak boleh main mainan robot tu, Zafirah pi selongkar kotak² bawah tangga orang tu!!! grrr~


Last² dia main kotak kosong je....mujur lah orang tu ada pensel warna...so Zafirah mewarna kotak....eh MENCONTENG kotak!!! hehh  jadi lah janji ada benda dia nak buat....selama ni pi rumah sesiapa mesti ada je mainan....sebab setiap rumah dia pi memang akan ada kekanak....tetibe je rumah penyewa ni takde toys...tak senang duduk pulak dia....adoii  pasni mama kena prepare toys lah dalam beg....in case rumah orang tu takde mainan, takde la buat malu aku je anak mintak mainan bagai kat rumah orang kan? hurmm


k tu je kisah raya ke-19 aku....total 5 rumah beraya hari ni....rekod 2016! haha~  biasa paling banyak pun 3-4 rumah je...ngee~


takde gambar aku dalam entry niiiiii...lupa selfie!  T___T


till next entry...tata!











IKLAN:


Rahsia suami makin sayang πŸ˜

kulit berseri BEBAS JERAWAT! πŸ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
πŸ’• Pudarkan jeragat degil
πŸ’• Kecutkan jerawat
πŸ’• Hilangkan parut
πŸ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
πŸ’• Hilangkan bintik hitam
πŸ’• Cerahkan kulit kusam
πŸ’• Baiki tona tak sekata

πŸ€” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
πŸ€” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
πŸ€” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! πŸ˜˜




Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

Azlinda Azman said...

dekat dah dgn kajang..nape tak singgah Yanaa oiiiii hehehe

Aty_Fared said...

gigih lagi ko cerite pasal beraya kan.. heheh.. aku dah pikir nak skip cerite raya dah ni..;p neway...biler nak jalan rawang nih.. tak raya pon no hal boleh datang kalau ko dekat2 sini..:)

eima said...

fuh byk nye berjalan baguih betui ... thn dpn klu aku xde baby kecik ...aku buat open house wajib kena mai ni tau

ZULHILMI TEMPOYAK said...

dpn rumah ni ada juai lg lemang. rasa mcm raya ja lg. hehehe

adianiez AIDA said...

Sakan beraya!

Nona Qiyah said...

hahaha,betul tuu..kena prepare brg menan kak oiii...at least buku conteng2, selagi ade ank kcik2, hahahahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015