Aug 1, 2016

Hari Raya Day-18

Assalamualaikum...


Minggu ke-3 aidilfitri 2016...hari Sabtu...AKU KENA KERJA!!! T______T


Bukan kerja apa sangat pun...simple training je sebab ada software baru yang kitorang kena guna and kengkonon bos dari Singapore mintak tolong kawan dia ajarkan staff² pasal software tu...kawan dia tu pulak free tarikh tu je...halahh halahhh nape lah musim raya jugak nak suruh training bagai?? bani Melayu beraya sebulan lah bos! puasa je tak cukup sebulan...kahh! *mohon terasa*๐Ÿ˜


 maka dengan rasa berat hati kuturutkan jugak lah permintaan bos tu....bos yang bayar gaji kan? kena la ikut arahan dia... *nangis tepi bucu meja*


Kul 8.30am baru keluar rumah....bos cakap start training kul 9.30am....hurm baiklah baiklah! T__T


 sunyi sepi....baru ku faham perasaan mereka² yang kena kerja hari Sabtu....kosong je kepala otak ni haaa...aku yakin 1% je input training tu akan masuk dalam otak aku...pfft!


 yaaa memang betul pun...sikit pun aku tak fokus...kahkah! dak encem asyik la wassap "bila nak balik?" "bila habis?"  hahaha~  kena buli dengan Zafran ler teww! ๐Ÿ˜


Sepanjang aku kerja pagi tu memang dak encem ler babysit anak²....mandikan, bagi breakfast, bagi susu semua...tu yang tiap 5 minit wassap aku tu bila nak balik....baru paham eh penat jaga anak....hahahaha~  *3 jam je pun! ceh!*


Ikutkan itinerary, training habis pukul 12.30pm gitu....pastu aku bersuara kat manager aku nak balik awal....sebab nak pi wedding kazen dak encem kat Nilai...KEBETULAN pulak ofismet lain punnnn ada wedding nak kena attend...wedding kazen dorang jugak! sorang kat Putrajaya, sorang kat Kajang, sorang kat Damansara...wohoaa! kukuh la sikit kan alasan nak balik awal tu...ramai² cakap nak pi wedding....pastu manager terkejut macam mana boleh serentak ada wedding?? hahaha~   I told you, bani Melayu raya sebulan! pastu musim raya ni memang sesepah orang buat kenduri kendara....tahun depan mohon jangan bagi kerja musim raya *weekend*


Syukur dapat manager yang sangat memahami and jenis tak masuk campur urusan peribadi staff² dia....senang nak mintak kerjasama....so pukul 11.30am dia dah bagi balik...kihkih~  thank youuuuuuu Mr. Manager!!! ๐Ÿ˜


Balik rumah marathon bersiap untuk pi wedding! tak sempat pun join konvoi dengan family lain....kitorang terus pi masjid Nilai je sebab wedding kat dewan dalam masjid....


syok pulak posing depan rumah gini...haha~


Time kitorang sampai semua orang dah habis makan....sobss! takde la lewat pun...dalam 1.30pm kitorang sampai dewan....family lain pukul 11 ke 12pm gitu dah sampai dewan....nasib la dorang tak balik lagi....siap tunggu kitorang makan....ngee~


the pengantin! ekceli ni kenduri belah laki....kenduri belah perempuan dah buat sebelum puasa hari tu lagi....lama dah...tu yang tak kisah datang lewat² tu...datang makan je...kihkih~  *mana tah gambar dengan pengantin...tak ingat guna kamere siapa amek gambar hari tu  T__T*


Lepas kenduri, balik rumah...dak encem nak tido! ikutkan aku nak pi beraya rumah kawan aku kat Serdang...dah plan nak gathering reramai....ate my husbeng capek jaga anak² selama 3 jam kekdahnya....kahkah! makanya tak jadi lah pi rumah kawan aku tu...aku pun join mentido...lol~ ๐Ÿ˜‘


Dalam lepas Asar, pukul 6pm gitu, kitorang pi Ampang pulak...makcik aku buat makan²...majlis adik beradik je ni....memang saja tunggu parents aku balik dari London baru nak berkumpul reramai gini...aku suka family gathering...suka gila! sebab riuhhhh! haha~


the makciks and cuzzys...aku ni kalau datang rumah makcik² aku memang terus cari makanan je...dorang suka masak sedap²...kihkih


Menu malam tu simple je...nasi putih lauk daging masak kicap and ompok....dessert pulak pengat durian...wohoaa! tak ingat berapa pinggan aku makan...sedap sangat!!! ๐Ÿ˜


Riuh rumah makcik aku malam tu....dengan suara cucu², anak² buah berborak, gelak ketawa....gini lah aksi² cucu² haaa...kemain lagi


 misi mencari kucing yang menyorok...haha~  ada sekor kucing ni memang 'pemalu'...bebudak ni pi kejar kucing ni....seram kucing tu terus nyorok bawah katil....hahaha adoii....bertabahlahhh kucing...๐Ÿ˜


 Zafran and Ziyad...sebaya je dorang ni...Zafran lahir 26 Oktober 2015, Ziyad lahir 30 Oktober 2015....tapi Ziyad tu pangkat pakcik tu! pfft!


 sila bagi caption sendiri๐Ÿ˜


2 pupu!๐Ÿ˜˜


family photo! malam tu jugak skype dengan adik aku....dapat la jugak adik masuk dalam family photo...walaupun dalam fon je!! kahkah~


k tu je kisah raya ke-18 aku....memang every weekend pi berjalan raya aku ni....susah nak lekat kat rumah....ramai peminat gini lerr....muahaha! *panggggg!*


bye!










IKLAN:


Rahsia suami makin sayang ๐Ÿ˜

kulit berseri BEBAS JERAWAT! ๐Ÿ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
๐Ÿ’• Pudarkan jeragat degil
๐Ÿ’• Kecutkan jerawat
๐Ÿ’• Hilangkan parut
๐Ÿ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
๐Ÿ’• Hilangkan bintik hitam
๐Ÿ’• Cerahkan kulit kusam
๐Ÿ’• Baiki tona tak sekata

๐Ÿค” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
๐Ÿค” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
๐Ÿค” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! ๐Ÿ˜˜




Terima kasih sudi membaca!

5 comments:

Yanty Lee said...

cool nya try skype.. such a big & happy fam..

Julia Johari said...

Meriah nya raya yana ni tau suka tgk...lagi2 geng bapa dengan anak pakai tema sedondon tu...hehhehe geram tgk anak yana yang bongsu tu tau...hensem!

Raihanah Ahmad said...

ceria semua orang raya. takpelah kena kerja tu, berkorban apa saja. huhuh

Diana Rashid said...

Alah..kesian kat makcu zafirah tu dok dalam phone je dia..janji ada...hahahha

adianiez AIDA said...

Keje weekend???!!!
tak syok nyerrrr yana...
musim raya plak tu hu hu sedih!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015