May 24, 2016

Bye Bye London

Assalamualaikum...


Ouh tak sangkanya habis jugak entry² travelogue London aku...dah lebih setahun pun kisah ni...haha  aku harap korang enjoy lah baca pengalaman² aku....siap ada yang email aku personally untuk mintak tips, tanya soalan² pasal London....terima kasih bebanyak sebab jadikan aku sebagai rujukan untuk korang bercuti....aku takde lah expert sangat bab² bercuti ni...ramai lagi yang lebih expert...tapi aku suka berkongsi pengalaman aku yang seciput ni...terima kasih sudi baca setiap bebelan aku...ai is crying inside...ecece~  muahciked!! πŸ˜˜


 Ouh kepada yang menanti² entry pasal kereta sewa...erm nanti dulu eh....malas nak karang ayat lagi...muahaha πŸ˜   ampun! πŸ™


 So...lepas setel claim VAT, kitorang pi check-in counter untuk check-in luggage...err nenek sedara iols naik business class yuuuu! pastu staff tu suruh kitorang check-in je sekali dengan nenek...takyah beratur kaunter lain...kihkih   untung kannn...kaunter business class takde orang...tak payah buang masa beratur...ngee πŸ˜


Sementara tunggu untuk masuk ke boarding gate, sesi bergambar dulu...sedih pulak nak balikkkkkk....sebab kena berpisah dengan adik lagi...wuwuwu T__T   eh ni betul² sedih tau....haha  kalau dia study kat Pahang dulu takde sedih camni pun...ni dia study kat BENUA lain....4 tahun pulak tu!! adoii  tapi takde la sampai nangis kan...ego...mana leh nangis  πŸ˜


 ni lahhh nenek sedara kiteeee πŸ˜˜


Masa datang London , nenek naik sekali dengan mak ayah aku....dorang gerak lewat seminggu daripada aku...time balik Malaysia pulak dia naik sekali dengan aku...kiranya nenek duk London seminggu je lahh...orang lain stay sampai 2 minggu...gituu~  nenek tak boleh stay lama² sebab anak cucu dia dah rindu....lolz kasi can aaaa nenek holiday lama² kannnn....😁


 anak dara siapa lah tuuuuu πŸ˜




Agak² dah bersedia untuk berpisah *ecece* kitorang pun masuk lahhh ke boarding gate...Alhamdulillah urusan kat kastam dipermudahkan sangat²! takde stuck lama² macam dulu...smooth je...Zafirah pun bagi kerjasama yang sangat baik masa staff kastam nak scan badan dia....kitorang kena bukak kasut bagai masa nak lalu palang scan tu....takut ada bom kot dalam kasut...kahh! πŸ˜


Tapi staff yang bertugas masa tu very friendly and penyabar....dia siap borak² dengan anak aku untuk tenangkan dia....yelah time dia scan badan Zafirah aku kena duk jauh sikit...tak boleh pegang tangan dia....huhu


Sebabkan awal lagi, kitorang lepak pekena hot chocolate kat cafe Costa dulu...makyong teringin nak minum kekdahnya...nyum²...mujur ada lagi saki baki duit £...😁


Area boarding gate ni pun ada kedai Pret A Manger...ada jual makanan halal ye kat sini...aku ada cerita pasal kedai ni masa pi Bicester Village...in case kebulur sementara tunggu nak boarding tu boleh la alas perut dulu kat sini....kat Cafe Costa tadi pun oke je nak beli sandwich....tapi beli yang vegetarian lah ye...jangan amek meat pulakkkk....


Untuk aku, mak dah tapaukan sesiap stok² roti dalam beg...surprisingly tak kena buang pun masa kat kastam...dorang bagi lepas segala mak nenek makanan yang mak aku bagi tu...bukan takat roti je, keropok² pun mak letak dalam plastik bag in case kitorang kebulur kat epot....takyah la bazir duit beli kat kedai...gituu   tapi aku makan sikit je bekal mak bagi tu....takde selera sangat nak makan...sedih gamaknya nak berpisah dengan adik...lols~  dah kata orang peknen ni sensitif....haa emosi tu efek oke selera semua! grrr


boarding time! OOTD Zafirah: t-shirt Hard Rock Cafe, seluar Primark, kasut and stokin Sport Direct, spender Malaysia! πŸ˜


bangga tengok Malaysia Airlines...walaupun banyak kontroversi melanda semenjak dua menjak ni, aku tetap bangga and tetap akan support MAS...lambang Malaysia tu oi....bangga jadi rakyat Malaysia *tapi tak bangga dengan pemimpin sekarang...opps!*


belum take-off dah pengsan budak bertuah ni...haha


selfie laki-bini...tenkiu papa for this amazing journey...walaupun ramai yang ingat ayah aku yang belanja holiday kitorang seolah² kitorang tak payah keluar duit sangat pun sebab bapak belanja gitu...heh bertabahlahhh....Allah je dapat balas penat lelah u kumpul duit untuk bawak family u holiday....dorang yang tak tahu hujung pangkal cerita tu kita anggap je dia jeles je sebab tak dapat pi London *opps!*


Masa ni flight delay...lama gila nak tunggu take-off....sakit dah pinggang aku...belum lagi nak harung perjalanan 14 jam!! pfft! bila dah take-off rasa tak sabar nak sampai Malaysia pulak...hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri....lebih baik di negeri sendiri...gituuhhh!


Time take-off pun Zafirah masih mentido...cabin crew sikit pun tak suruh kejutkan and suruh dia duduk properly pakai seat-belt bagai....dorang biarkan je Zafirah membungkang macam tu...hahaha tenkiuuuu MAS!! u are ze bezz! πŸ˜


Next entry aku cerita macam mana aku solat dalam kapal terbang eh....insyaAllah


bye!








IKLAN:

Jom cantik sebelum raya!!


Rahsia suami makin sayang πŸ˜

kulit cerah BEBAS JERAWAT! πŸ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
πŸ’• Pudarkan jeragat degil
πŸ’• Kecutkan jerawat
πŸ’• Hilangkan parut
πŸ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
πŸ’• Hilangkan bintik hitam
πŸ’• Cerahkan kulit kusam
πŸ’• Baiki tona tak sekata

πŸ€” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
πŸ€” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
πŸ€” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! πŸ˜˜




Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow jauhnya pergi

Cik Puan Eka said...

hehehe gmbo last tu sweetnya senyum gitew

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah...rezeki suami rezeki isteri jugak kan ;) jgn kehsah apa org cakap.

YieN said...

Selamat pulang, hehe~~

Julia Johari said...

Alamak...ada ke orang yang mengata2 tu kat korang...bagus tau suami kumpul duit sama2 nak pi London...itu mmg penghargaan terbaik...abaikan lalat2 yg tak tau perit jerih korang mengumpul ye...waaaaaaa best tgk zafirah pakai semua brand2...kecuali spender hahahhahaha kelakar tau...

14 jam? fuhhhh satu perjalanan yang byk tinggalkan memori indah...dpt baca entry yana cukup dah...kira juju sampai dah london secara alam maya hehehe.

Siti Aminah Muhammad Imran said...

alololo...so shuweet...

achiek anis said...

London dari Vienna if naik flight sejam je..tp kena kumpul dulu la baru leh smpi..btw bila nak dtg Vienna πŸ˜…

aizamia3 said...

Alhamdulillah selesai sudai entry London ni..
akak pulak walau berjalan dalam negeri masih lagi tertangguh tak siap2 entry nya.. hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015