May 13, 2016

Ladang Teh Boh, Sg. Palas

Assalamualaikum...


Lagi tempat wajib pi bila Cameron is Ladang Teh Boh di Sg Palas...aku pernah cerita pasal tempat ni dulu kat entry SINI 


5 tahun lepas pi berdua dengan dak encem...2 tahun lepas pi dengan family aku, dak encem takde...now lengkap 1 family bercuti di Cameron...siap angkut sekali adik beradik ipar and pak mertua...hihi


Kitorang datang sini dalam tengah hari...biasa la tempat sejuk kan...mood bermalas² tu tinggi betul...nak mandi pun tunggu matahari tegak atas kepala....bahaha  sampai² kena menapak kemain jauhhhh...dengan mendukung Zafran dak sado tu lagi...pfft! ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช


Tinggi oii panjat bukit tu...jalan yang proper tutup...tengah renovate...so ni je lah short cut untuk mendaki daripada tempat parking....hehh  guard yang jaga hari tu bodo...dah cakap nak drop orang peknen and bebudak kecik kat atas...nanti laki aku parking je lah kat bawah....dorang tetap tak bagi...alasan parking penuh tak boleh nak pusing kereta langsung, sempit gitu...by the time kitorang sampai atas KOSONG je oii!! lapang je kawasan untuk drop orang and nak pusing² kereta ....bodo bertingkek²!! huh!


Agak struggle jugak mendai dengan anak² kecik, mendukung anak lagi....anak tersungkur berpaut ke aku...habis aku nak paut ke siapa????? haha duk harapkan ranting² pokok teh je lah untuk aku tahan diri daripada jatuh...pfft! ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช


Teruskan mendakiiiii....jauh ye perjalanan nak ke cafe daripada parking...hehh~   harap guard tu dah kena pecat sebab menyusahkan ramai orang ๐Ÿ˜


Sampai atas, kitorang serang cafe dulu...aku dah target nak order mushroom soup...aku ada cerita dalam entry SINI pasal kesedapan mushroon soup dia...


Sekali time order dorang cakap mushroom soup takdeeeeeee!!! *nangis*  biras aku beli cheese cakes...aku tawar hati nak makan cheese cake or segala mak nenek cake atau scones walaupun rupanya sangat menggiurkan...tekak dah merajuk tak dapat makan mushroom soup... T__T


Tapi aku beli jugak la air teh...dahaga pulak...dah sampai ladang teh, kena la minum teh! ๐Ÿ˜


 with the in laws...tak cukup korum ni...mak mertua and adik ipar aku sorang lagi tak join....dorang ada hal lain pulak...huhu


family kecikku...Zafran tu tengah sedap mentido tu...asal duk dalam carrier je memang senang dia lena....selesa sangat kot kena peluk gitu...hihi   ye patutnya kena letak towel bawah punggung Zafran tu bagi dia tinggi sikit....sian kan nampak topi je...bahaha  ๐Ÿ˜


lovey dovey cuzzy ๐Ÿ˜˜


pastu bawak bebudak ni masuk kilang teh pulak...pasal kilang pun dah pernah cerita dalam entry SINI...klik jangan tak klikkk! ๐Ÿ˜


k tu je nak cerita...tata!





IKLAN:

Jom cantik sebelum raya!!


Rahsia suami makin sayang ๐Ÿ˜

kulit cerah BEBAS JERAWAT! ๐Ÿ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
๐Ÿ’• Pudarkan jeragat degil
๐Ÿ’• Kecutkan jerawat
๐Ÿ’• Hilangkan parut
๐Ÿ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
๐Ÿ’• Hilangkan bintik hitam
๐Ÿ’• Cerahkan kulit kusam
๐Ÿ’• Baiki tona tak sekata

๐Ÿค” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
๐Ÿค” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
๐Ÿค” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! ๐Ÿ˜˜





Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

CikNaa said...

gambar 1st tu zafirah tengok je kawan2 dia skumpulan..hehe

yolanda diego said...

SERONOKNYA. LAMA DH TAK PEGI CAMERON. masih sejuk ke tempat tu lagi ya?

Mommy Cici said...

cantiknyaaa bergambar view ladang teh. hijauuuu je

Cik Puan Eka said...

mmg kena repeat balik la ni g cameron haha haritu bawa adra tak dan pi boh

mrs kayrul said...

Scone kat situ x sedap...gggrrr

aizamia3 said...

pasal Cameron je hilang idea nak komen apa sebab ada kenangan pahit di cameron (tapi bukan berlaku kat tmpt dalam entry ni)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015