May 5, 2016

Lunch at Dolly Dim Sum, Nu Sentral

Assalamualaikum...


First time makan kat sini...tu pun kawan aku si Diana yang duk ngidam sejak.....err agak lama jugak dia teringin nak makan kat sini....dia tak peknen pun....tapi memang sejenis bangsa yang senang terjebak dengan makanan²...hahaha πŸ˜


Aku pulak jenis tekak fleksibel....selagi food tu halal dan sedap memang aku telan je....


Ekceli dah 2-3 kali jugak kitorang datang Nu Sentral ni...lalu depan Dolly Dim Sum....tapi jeling² je...sebab nak kejar masa, tak sempat nak beratur² bagai...eh pukul 12pm pun dah start kena beratur oke! punya ramai orang lunch kat Dolly Dim Sum...pfft! kitorang datang sini pun atas sebab urusan kerja...kalau sesaja nak datang bawak family masa cuti memang takkkk lahhh...jalan nak pi Nu Sentral ni aku tak kenan....sesak yang hamat! stress oke...hehh


So hari tu, kitorang ada kerja lagi nak dibuat area Nu Sentral tu....and kebetulan takde nak rushing² sangat....banyak masa untuk bersantai²....eh bukan curi tulang ye....pi makan je pun....nak kerja yang berkualiti kena la isi perut kenyang² dulu...kan kan? πŸ˜


Kitorang sampai dalam pukul 1pm gitu....ingatkan dah cukup lewat takde kena beratur....silap beb! selagi namanya LUNCH HOUR memang penuhhhh semua restoren! aku ingat nak makan kat tempat lain, Nando's ke...macam malas nak beratur...sekali kawan aku insist jugak nak makan kat situ...memang teringin betul lah tu kan....hahaha aku layan kan aje...bila lagi nak try kan?? bukan senang nak datang situ....and bukan selalu nak ada masa macam tu....oke beratur lah kami  πŸ˜


sambil beratur usha menu²....sekali tak paham daaa...tak boleh bayangkan macam mana rupa menu tu....haha~


then waitress bagi list menu ni untuk kita order...nak cepatkan masa kot....at least by the time dah dapat seat takde la kena tunggu lama untuk dapatkan food....tengok list menu terus nebes! tak tahu nak order apa!! hahaha  buku menu dorang pun mana ada letak gambar² food...tulisan semata! untuk first timer memang akan BLUR habis tengok buku menu dorang...adoii  πŸ€”


Mujur ada internet oke! laju² aku bukak instagram search hashtag #dollydimsum, kaji semua gambar² food yang orang recommended...ffuhh! mujur jugak internet laju...haha  eh serius tau kalau korang nak makan sini memang kena study dulu menu apa yang recommended....first timer kan mesti nak rasa yang sedap² dulu...if ada rezeki datang lagi baru lah try menu² lain pulak...gitu tipsnya  πŸ˜


Dalam 10 minit kot beratur, baru dapat seat...since kitorang berdua je so takyah tunggu lama sangat....ada group yang datang ber-4, lama nak dapat seat...padahal dorang beratur depan kitorang! hehe~


ecece~


Lama jugak nak dapat food...maybe ramai orang...full house pulak tu...bau makanan dah menusuk² dalam hidung...makin lama makin kronik tahap kelaparan...mujur kedai ni bising...takde la malu perut berkeroncong... πŸ˜


air sampai dulu...yaaa macam ni lah presentation air dorang....kita boleh tuang air gula tu ikut kesesuaian tekak kita...nak manis sangat ke, kurang manis ke...gituuu...ai loike! πŸ‘


Dalam 10 ke 15 minit jugak lah menunggu makanan sampai...lapar oke! tapi aku tak kisah sebab faham ramai orang...pekerja² pun nampak la busy melayan customer, amek order segala....lain la staff² bersantai² main fon, borak² pastu food siap lambat memang mintak hamun namanya...huhu


Soooo ni lah yang kitorang order!


πŸ‘‡

πŸ‘‡

πŸ‘‡

πŸ‘‡


tara!! untuk 2 orang makan...sikit je kan? hehe tapi kenyang woooo... πŸ˜


oke meh nak cerita satu² menu yang kitorang order...meh meh baca


MENU WAJIB ORDER bila datang sini....Egg Custard Bun, RM7.50


melting di dalam...oh myy bila masuk mulut ya ampun sedappppp!!! unik sangat rasa dia...tapi unik yang sedap!! wajib order tau! sebab kat sini je ada jual Egg bun macam ni...tempat lain tak pernah jumpa lagi.... πŸ˜


Crystal Prawn Dumpling, RM9.20

Scallop CF, RM15.90 ....sos sambal dia tu mengancam oke! pedas² sedap...nyum nyum
Siew Mai, RM9.50...ni sama macam dim sum kat Pappa Rich...harga je lah beza...hihi


Thai Style Fried Rice, RM21.00 ....untuk lunch better order jugak lah nasi...kitorang share berdua nasi ni...sebab dah order macam² jenis dim sum....tak order nasi kang, tak kenyang pulak makan dim sum semata...nak order sorang sepinggan nasi kang takut terlebih kenyang pulak....hahaha  dilema sungguh! makanya sharing is sexy lah jawabnya! puas hati! perut kenyang! πŸ˜

Amacam....sedap ke?? haha meh tengok tahap kesedapan makanan kat sini


πŸ‘‡
πŸ‘‡


πŸ‘‡


πŸ‘‡


πŸ‘‡


πŸ‘‡

licinnnnnnnnn!!! happy tummy! yummyyyy! πŸ˜


pastu siap tapau Egg Custard Bun tu...hahaha tak boleh let go lagi lah kesedapan bun tu...sedap sangat oke! nasib baik lah mahal....kalau tak memang nak beli banyak² buat stok untuk minum petang or breakfast...heavennya....haha


ouh paper bag tu memang dapat if korang ada tapau apa²...kawan aku tu pun tapau jugak egg bun...memula waiter tu letak food kitorang dalam 1 paper bag je...selamba aku suruh dia asingkan....nak jugak sorang satu paper bag Dolly Dim Sum kan....takyah la berebut! aku rasa nak mintak lebih pun boleh kot...tempat memahal takkan kedekut paper bag pulak ye dak?? lol~ πŸ˜


total yang kena bayar...pfft!


Eh tayang gambar resit ni bukan nak riak tau....tak kose lah nak meriak² ni...takde pekdah pun ye dak?? just sebagai info untuk korang if nak makan sini sila lah menabung dulu...hahaha  


Bagi aku mahal gila harga food kat sini....tapi sedapppp! sekali sekala nak mencuba apa salahnya ye dak?? reward untuk diri sendiri....bukan aku pinjam duit orang pun! ngee  tapi if korang memang peminat dim sum better pi tempat yang sediakan buffet dim sum (halal)...macam Quality Hotel or Double Tree by Hilton Hotel....cuma egg bun tu kat Dolly Dim Sum je ada tauuu...haa tu kena gak datang sini nak cuba Egg Custard Bun....heee~  πŸ˜


oke tu je nak cerita...tata!



IKLAN:




FREE GIFT menarik sementara stok masih ada!


Terima kasih sudi membaca! 

9 comments:

Suriaamanda said...

dekat sebelah opis je NuSentral tu..memang selalu je pi makan kat Dolly Dimsum ni...sedap..psstt..kalau org belanja memang sedap la..hehehehee

weirdo hope said...

Mesti sedap sangat makanan disana.. Masuk senarai restoran idaman ni..

Mommy Cici said...

terliur pulak dengan bun tu. kalau tapau bun je takpe kan T-T

Cik Puan Eka said...

adoi akak. plias la berkeroncong trus prut den ni ha. Hahaha okey nnti nak pg gakla. Harapla shuben ok sbb die tu kalau bab beratur malas yakmattttttt

Husna Rahman said...

padanlah beratur pjg2 pun....nampak sedap semuanya..berbaloi org kata..hihi

Sue Izza said...

macam sedappppp je bleh try ni...

Fazleyatul Aini said...

hoiiii kenapa jauh sangat ni -_-
selalu ok tengok org mkn kat dolly ni
terseksa jiwa akak

Nadia Johari said...

pergh lama tak pergi nu sentral..macam dap je

EIMA said...

BOLEH TAHAN HARGANYE .. FUH MMG TAK LA AKU DTG HAHHAHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015