Apr 11, 2016

Lilywhites, Piccadily Circus

Assalamualaikum...


Dah masuk minggu kedua duk London...hari ni free and easy....ikutkan itinerary adik nak bawak jenjalan pi Cambridge...tapi papa taknak...tak minat...boring...eh banyak lah alasan dia takmo pi...hahaha  jenjalan London lagi best katanya...pastu dia ajak shopping kat Sport Direct...


So lepas breakfast macam biasa naik bas pi Piccadilly Circus...eh dari rumah adik aku takde direct bas pi Piccadilly Circus..kena berhenti kat Shepherd Bush pastu naik train...gitu lah rasanya...huhu


ecece dah expert naik bas Londong...kemain standby tepi loceng...nak dekat sampai papa bagi arahan tekan, dia pun tekan lah loceng dengan bangganya...hahaha  memang ada loceng yang lokasinya agak rendah...khas untuk mereka yang guna wheelchair sebenarnya...ouh FYI winter jaket Zafirah tu aku beli kat sana...tak ingat kat kedai mana...murahhhh sangat! ๐Ÿ˜


subway/train station Piccadilly Circus ๐Ÿ˜


ni lah rupa bangunan Lilywhites...cilok kat website dia...hehehe  tak terfikir langsung nak amek gambar full building macam ni ๐Ÿ˜


Motif datang sini nak shopping kasut untuk papa...kasut casual jenis sports shoes...tapi aku rasa paling banyak beli kasut Zafirah!!! kahkah  biasa tuuu...biasaaaaa! anak didahulukan! ✌


rambang mata!! rasa macam nak beli SEMUAAAA!!! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜


kebetulan ada sale time ni...ya ampun sawan oke tengok baju bebudak comel²...murah lak tuuu...kat Malaysia tak dapat oii harga macam tu...haha lupa nak snap gambar resit...ampunnn...tapi if ada kengkawan or sedara mara korang pi London sila lah kirim barang² dari sana...berbaloi²! ๐Ÿ˜


hasil rembatan...ffuhh! baju papa ada la 2-3 helai kot...selebihnya baju² Zafirah, winter jaket pun murah so rembat selai untuk Zafirah...sebab cuaca masa ni tak menentu...ada masa sejuk sampai ke tulang somsom...kesian anak dara tu gigil²...winter jaket biru tu sleeveless so tak berapa nak kalis sejuk sangat...aku and dak encem memang dah ada winter jaket...pinjam orang punya...haha tak kose oke nak beli...macam lah tiap tahun nak bercuti kat negara sejuk ๐Ÿ˜


Aku ingat nak cari sport shoes...takde yang aku kenan...bila aku kenan, dak encem lak tak kenan...hehh ngada sangat...udahnya tak beli pape untuk aku T___T


Zafirah tu palinggggg banyak dapat baju and kasut....kasut je sampai 3-4 kotak...now boleh kata semua dah tak muat...HAHAHA takpe lahhh tunggu Zafran besar sok dia la pulak pakai...err sport shoes biasanya unisex kan?? lol ๐Ÿ˜


dah penat shopping jom pi makan! lama jugak kitorang sawan dalam Lilywhites tu...bangunan tu ada banyakkkk level...lain level, lain lah jenis baju² yang dijual...formal wear, casual wear, mandi wear etc...haha~  yang Sport Direct tu level berapa tah....tak ingat...


kitorang g makan kat restoren arab...dekat je dengan Piccadilly Circus tu...lupa lak amek nama kedai...lapar sangat kekdahnya...haha   senang je nak cari...tak pun korang tanya la orang kat mana kedai halal...hehe   biasa kedai² arab ni portion makanan dia banyakkkk...berbaloi la dengan harga...dasar makyong kan makan nak banyakkkk je ๐Ÿ˜


kat sana korang boleh dapat free wi-fi ANYWHERE!! aku tak beli pun data...sebab dak encem dah beli untuk fon dia...sorang beli dah lerr...bukan pakai sangat pun....nak guna internet cari je lah wifi memana...rata² tempat memang sediakan free wi-fi...time makan ni aku guna wi-fi hotel kat tingkat atas restoren kot...sebab restoren ni tak sediakan wi-fi.....gituu~ ๐Ÿ˜


mine! fish and chips...cili sos dia jenis macam peri² sauce kat nando's tu...huii sedap oii...aku memang peminat Nando's...huhu


dak encem punya....nampak tak salad meriah tu?? kat sana tah kenapa aku rasa salad dia sedappppp sangat! rasa fresh gilerrr..dengan sauce dia haishh tak tahu nak describe macam mana dah betapa sedapnya salad dorang...dah licin makan kat pinggan aku, aku bedal salad dak encem pulak...dah dia taknak siapa suruh kan...bahahaha >_<


Lepas makan sambung round² area Piccadilly Circus...takde apa sangat pun sini...dah pernah sampai dulu...tapi saja nak jalan², tengok ragam orang...hehe



map untuk ke Lilywhites...๐Ÿ˜


Store Information:
Lillywhites
London - Piccadilly
24-36 Regent Street
London
SW1Y 4QF
Telephone: 0344 332 5602
*Call charges will depend on your provider. Please check with your operator for charges.


Opening hours: 
Monday: 09:30 - 22:00
Tuesday: 09:30 - 22:00
Wednesday: 09:30 - 22:00
Thursday: 09:30 - 22:00
Friday: 09:30 - 22:00
Saturday: 09:30 - 22:00
Sunday: 11:45 - 18:00


k tu je nak cerita...tata!






IKLAN:




FREE GIFT menarik sementara stok masih ada!





Terima kasih sudi membaca!

5 comments:

idzwa kamaruddin said...

dah kenapa aku plak terliur fish & ship tu...kekekeke..sedap nyer oiii~

Cik Puan Eka said...

cantik mama Zairah n Zafran ni hehehe

alamak fish and chips tu trasa menggudaaaa

qaseh dalia said...

comel je zafirah hihi nak g londong jugakk wuuu

Siti Aminah Muhammad Imran said...

This is what you've missed in cambridge. haha...punting tu mana nak dapat kt tempat lain.

awk naik tube kt hammersmith station, not shepherds bush. naik piccadily line ke piccadily circus.

http://ctaminah88.blogspot.co.uk/2014/05/cambridge-trip.html

eima said...

huiihh bestnye .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015