May 18, 2016

Makan Scones Paling Sedap di Kg Sedia

Assalamualaikum...


Last day kat Cameron...trip kali ni agak relaks....tu aku prefer stay Cameron 2 malam...kalau 1 malam rasa letih and sakit badan...kelam kabut and serabut nak pi jenjalan, pi makan sume...yelahh mana nak handle anak² lagi, duk dalam kereta berjam², dengan jalan berpusing²....makcik dah tua nakkkk! tulang temulang makin mereput...ate kurang kalsium gitu.... ๐Ÿ˜


Tapi stay 2 malam pun sakit² badan gak...hahaha dah ada anak² kecik jangan berangan lah nak fefeeling honeymoon, santai², releks²....tapi tak kisah lah tak dapat rehat sangat pun....yang penting aku enjoy dapat pi holiday...gituu  lagipun anak² ni kejap je dorang membesar....so buat masa ni enjoy segala penat lelah menjaga dorang...WORTH IT!! ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช


So on the way balik singgah ladang kaktus kat Cactus Valley...area Brinchang jugak....saja bawak adik ipar mencari souvenir untuk bagi opismet dia....aku memang takde beli apa lah kat sini....dulu dah pernah beli pastu mati je pokok tu...bazir! lagipun aku punya trip kali ni more to SELF-REWARD...so malas nak serabut pale otak fikir pasal souvenir nak bagi orang....self-reward ye bukan reward untuk orang lain....bahaha


Kejap je lepak sini...dalam 15 minit kot....adik ipar aku tak jumpa mana kenan...boleh? ๐Ÿค”


Tak silap kitorang singgah mana tah adik ipar aku beli jugak kaktus...tapi tak ingat kat mana! hahahahaha  eh aku nak cerita pasal scones & tea lah! bukan kaktus! ๐Ÿ˜


 Perjalanan dari Brinchang ke Kg Sedia agak jem hazabedah! mujur kitorang melawan arus...eh jem ni daripada ladang teh boh tu kot....sampai lah ke simpang nak masuk Kg Sedia...jauh gilaaaaaaaa!! maigadddd jangan laa datang Cameron during weekend or public holiday....stress tau jem² ni...baik laa makan jem stroberi... #ehh ๐Ÿ˜


 yaa ni lahhh tempat yang aku duk teringin sesangat nak pi! ikutkan plan asal setiap hari aku nak datang sini pekena scones & tea...tapi...hemm manusia hanya merancang...tuhan yang menentukan  :)


 mak aku la yang kenalkan tempat ni kat aku....haha dak encem pun tak pernah sampai lagi KHM ni...memang terbaik aa stroberi jem dia...makan pulak dengan scones...nikmat oii!


 ni pun wajib order tau bila datang KHM....home made strawberry ice cream....SEDAP! saya bagi 10/10 ๐Ÿ˜


 Zafirah pun sukaaaaa!! dulu dia datang sini makan lolipop je...now dah reti nak makan benda lain jugak...syabas my daughter! hahaha ๐Ÿ˜


 watak utama...menggiurkannnn...Adik ipar aku tak suka scones ni....tak kena dengan tekak dia....tapi aku suka gilaaaaaa!  ๐Ÿ˜


 omg nikmatnyaaaa!!! 1 set tu aku boleh habiskan sorang! hahaha tapi depan adik² ipar dengan pak mertua kena jaga sikit lah adab melantak....kena control²...hahaha   adoi rindu dah scones KHM!!! huwaaa nak pi lagi Cameron plisssss! ๐Ÿ˜


 biras aku order waffle with ice cream stroberi...sedap jugak....ada 2 jenis waffle dorang order hari tu...lagi satu tak amek gambar kot...huhu


More, biras aku ada jugak order nasi lemak sebab anak dia lapar...sedap jugak nasi lemak kat sini...sambal dia tu sedapppp! pedas dan sedappp...aku rasa sikit je hari tu sebab dah kenyang makan scones...pastu dah plan nak berhenti kat hentian untuk lunch so malas lah order nasi lemak....tapi sekarang aku rasa macam menyesal pulak tak order nasi lemak hari tu!! hahaha adoyaii  memang nak kena repeat lagi pi Cameron niiiii....lepas raya eh papa! ehh! ๐Ÿ˜


Jem untuk mak...yaa ni lah satu² souvenir yang aku bawak balik...tu pun sebab mak aku kirim...kalau dia tak kirim apa² memang aku balik pun melenggang je lah....lol  bertuah punya anak kannn  ๐Ÿ˜


Sedap jem dia....belah kanan tu home made strawberry jem...belah kiri tu jem kisar biasa....home made jem tu stroberi dia seketol²...kau boleh rasa jem dia tu bila kau order scones...dorang memang hidang scones dengan home made jem ni...sedap sedap! aku beli 5 botol untuk mak...sebab mak suka makan roti bakar with jem... :)


Bila perut dah kenyang, kitorang gerak balik KL...on the way turun bawah tu ada jugak menyinggah....tu cerita next entry eh...kbye!






IKLAN:

Jom cantik sebelum raya!!


Rahsia suami makin sayang ๐Ÿ˜

kulit cerah BEBAS JERAWAT! ๐Ÿ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
๐Ÿ’• Pudarkan jeragat degil
๐Ÿ’• Kecutkan jerawat
๐Ÿ’• Hilangkan parut
๐Ÿ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
๐Ÿ’• Hilangkan bintik hitam
๐Ÿ’• Cerahkan kulit kusam
๐Ÿ’• Baiki tona tak sekata

๐Ÿค” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
๐Ÿค” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
๐Ÿค” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! ๐Ÿ˜˜




Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

safurara said...

sy mkn scones kat sg palas, x sedap langsung, okeh nt try kt sini lak. dapnyaaa.

mrs kayrul said...

Nie nak kena g cameron highlands semata2 nak rasa scones...adoi tergoda sgt

idzwa kamaruddin said...

seriusssss tak penrah rase scones! dan last sekali pegi cameron adalah 10 tahun lepas..anak dalam perut lagi oii..hahaha...

eima said...

kalau pi time cuti jgn harap la ko nk dpt mkn ni wei ... jem hoi kat situ ...
mahal2 pun mkn sambil tgk view ladang teh mmng nikmat


http://mysweetzlife.blogspot.com/2014/05/jalan-2014-sabah-kadar-percutian-ke.html

dik ni bajet pi sabah 2 thn lps.... lebih kurang je dgn yg thn ni ....
cuma harga tiket kami mahal sikit dr hari tu sbb amik mas dan AA pergi AA balik MAS ... hotel di kk kami book thru agoda dan homestay di kundasang belum buat lagi ...boleh cari kat blog akak kalau nak baca pasal sabah this yeas dan 2 thn lepas

Diana Rashid said...

nampak sedap..tapi akak pun sama la macam adik ipar tu..tak berapa suka scones..hehe..rasa sikit2 boleh la...

Cik Puan Eka said...

alamak aritu pi camren tak pg ponnnnn

Chekgu Azrine said...

akk belum pernah lagi try scone..teringin jugak sbb nmpk sedap...bilala dpt nak naik CH ni..asal ajak husb mesti dia ckp jam..huhu

hainom OKje said...

Tak pernah lagi makan scone kat Kg Sedia tu Yana. Rasanya mcm tau tempat ni. Mcm sedap jer tu teringin pulak nak makan kat situ.
Sepanjang pergi CH tak oernah beli jem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015