May 19, 2016

Lagi Ladang Teh di Cameron | Bharat Tea Plantation, Cameron

Assalamualaikum...


Rasanya kali terakhir aku menyinggah kat Bharat Tea ni masa sekolah rendah kot...tea shop/gift shop and cafe kat sini tak menarik sangat bagi aku...pastu tak tahu pulak kita boleh turun ke ladang teh tu untuk bergambar!! kahkah  


Padan la aku tengok ramai duk amek² gambar tetengah ladang teh....aku ingat ada special pass ke apa² untuk turun ladang...rupanya takkkkk!! memang tempat ni dah jadi tourist attraction...selagi stamina kau kuat, kau turun lah ladang teh tu sejauh mana kau nak pergi...jangan terkandas tengah² ladang udah laa...takde siapa mampu tolong sebab semua orang pun kesemputan berjalan kawasan berbukit tu...hahaha


 sejukkkk mata memandang! ikutkan cuaca sejuk jugak la...tapi dah mendaki bukit bagai, dengan dukung anak lagi, berpeluh gak ketiak πŸ˜


Ekceli adik ipar aku yang ajak datang sini...memula dia plan nak beli teh kat kedai dalam ni...tapi harga mahal...yaaa kat sini agak pricey...so kalau nak borong teh sila naik ke ladang teh Sg. Palas....atau area Brinchang pun oke... πŸ˜


Kitorang datang sini semata bergambar kat ladang teh je...hehe  cekidaut!



 siblings love...semoga kasih sayang ini berkekalan till jannah....mama sayangggggg dua²!! πŸ˜˜


 ecece posing viral kononnya...


pastu kaklong pun sibuk nak posing pegang tangan jugak....hahaha baiklah! πŸ˜


 papa yang membesar bagai johan! πŸ˜


time turun tangga aku dukung Zafran...mampu lagi laa sebab turun tangga kan...nak balik papa lak dukung...kipidap papa! πŸ’ͺ


on the way turun dari Bharat Tea tu (dah kata jalan turun naik Cameron jauhhhhh and berpusing² tu banyak nau pit stop) kitorang singgah Latar Iskandar....saja tengok air terjun and bergambar...Zafirah ajak mandi...tapi iols malas lah nak tukar² baju, nak berbasah²an...ngeee sori lah Zafirah...next time k....if ada rezeki lagi kita pi mandi sungai...insyaAllah


Dalam 15 minit je kot singgah sini...ramai orang...weekend kan...mujur ada parking....huhu~


Then kami teruskan perjalanan balik...singgah makan and solat kat R&R Tapah....before Maghrib dah sampai rumah...malam tu memasing tidur awal...penat! makpak lah penat...anak² aku macam tak reti penat je...sampai rumah pun ajak main lagi...grrr


k tu je nak cerita...habis dah entry trip to Cameron 2016...insyaAllah ada rezeki lagi nak datang lagi....saja nak amek angin sejuk...kl panas oke! rasa macam nak beli rumah sebijik kat Cameron pun ada...boleh datang sana selaluuuu....hahaha  aminnn...kata² itu doa ye dak? πŸ˜


kbye!





IKLAN:

Jom cantik sebelum raya!!


Rahsia suami makin sayang πŸ˜

kulit cerah BEBAS JERAWAT! πŸ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
πŸ’• Pudarkan jeragat degil
πŸ’• Kecutkan jerawat
πŸ’• Hilangkan parut
πŸ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
πŸ’• Hilangkan bintik hitam
πŸ’• Cerahkan kulit kusam
πŸ’• Baiki tona tak sekata

πŸ€” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
πŸ€” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
πŸ€” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! πŸ˜˜





Terima kasih sudi membaca!

5 comments:

hainom OKje said...

Salam kenal Yana....
Cantikkan pemandangan dia, mcm karpet. Pernah gak sampai beberaoa kali jugaklah. Cuma yg kat Sg Palas tu belum sampai lagi...

Tulah nak ke sini mungkin kena buat regangan dulu rasanya....lenguh kaki kalau tak ye ye...
Lata Iskandar tu pun tak sempat nak berhenti sebab tak de parking

Siti Aminah Muhammad Imran said...

Sama plak itenary awak dgn masa adek g trip dengan uni dulu.

veesakura said...

Dah lama tak jejak cameron. dlu2 pergi pon, tak pergi turun ladang teh ni. Aim to do for next trip lah. hahahaha

Mrs.Farhana said...

lama jugak tak pegi cameron..ade la 4tahun..huhu..
eh awak dh ade baby boy la..nmpk sgt kan lama tak blogging..huhuh

aizamia3 said...

Gambar menaiki tangga itulah tempat anak akak jatuh tergelincir dulu..sampai sekarang akak fobia dan kalau boleh akak tak nak pergi ke sana lagi dah.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015