May 14, 2010

Tips Hilangkan Mengantuk Di Pejabat

Dah dua malam aku tido lambat...
sebab??
pergi kenduri tahlil atok muis
Sudahnya pagi² liat gilerrr nak bangun...
masuk opis asek terbayang katil, bantal, selimut...mmmm~ (@_@)

Salah satu cara nak hilangkan ngantuk ni haruslah update blog dan berfacebooking...lalalalala~ ♫
Disamping itu ecece rajinkan diri search kat gugel tips² hilangkan mengantuk...
memang mujarablah tips² yang aku jumpa...
marilah amalkan bersama...


• Makan gula-gula getah. Kunyahlah ia tanpa henti.

• Sepak bucu-bubu meja dengan kaki (Anda di nasihatkan buka kasut terlebih dahulu)

• Ambil sekeping kertas A4 tegakkan dan tarikkan ia di antara dua jari telunjuk dan tengah.

• Hina kawan sebelah anda secukup-cukupnya

• Sentiasa berlari pecut untuk kemana-mana sahaja di dalam pejabat itu (Pergi tandas, pergi ke meja kawan dsb)

• Cabut sehelai bulu hidung anda dengan lajunya.

• Jangan makan atau minum sepanjang hari (Makan pada waktu malam sahaja). Sebabnya orang selalu mengantuk selepas makan.

• Pesan pada penyambut tetamu pejabat anda supaya meng'interkom' anda setiap 5 min.

• Buat secawan kopi panas dan tumpahkan ia atas baju dan seluar anda. (Tumpahkan pada kawan pun boleh juga - lebih afdal)

• Ambil stapler dan staplekan cuping telinga anda atau telinga sesiapa sahaja yang berdekatan.

Jika semua ini masih belum dapat menghilangkan mengantuk anda itu, silalah pergi ke surau/bilik sembahyang dan tidurlah seketika (satu jam dah memadai) -> sumber


MIAHAHAHAHAHAHAHAHA~

kompem aku bakal dapat balingan selipar dan kasut yang pelbagai saiz...muehehe~ =p



*****************************************


oke² setop ketawa sekarang!!
masa untuk melangsaikan hutang tag from niesz


Ape yang bermain di fikiran anda sekarang?

makan, tido....

tido...

tido lagi...muahaha~


Apakah nama samaran korang

yana, na, siti (non-malay je panggil nama ni), yanamib (internet version..lalala~ )



Berikan 3 orang yang anda sayang
 
ayah
my bff
dak encem (weeee~)


Panggilan untuk si dia

dak encem (blog version),
azfar (nama sebenar)
yang (ecece~)


Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa

seseorang istimewa tu means pakwe eh??kuang³~

ofkos la ai nak yang mahal² je...ai ni materialistik..lalala~ ♪















ehem² paham² sendirik lah kannnn..tak perlu kut nak elaborate lebey² *wink²*

 

Blog mana yang korang suke visit n yang leh aku follow gak
 
sume yang kat sidebar aku tuh...rajen²lah kelik kelik ye...huhu~



Tag kan kepada 15 orang rakan blogger anda

kalau takmo tag buley??ngee~
oke lah..silalah buat to all my followers and visitors...
terharu ai kalau uols jawab tag ni tau...hehu~ ^_^






Dah² pi wat kojo...papai~





32 comments:

JULYA said...

suka no 3,4 dgn 10. gile la sakitkan diri utk tidak mengantuk.hehe

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

hahaha.....

lepas wat semua tu
mau lekat tapak kasut kat PP

dotblogspotdotkom said...

pakcik mmg alahan kalu masuk miting kat office.... bilik miting tu ada HANTU TIDO.. kalu masuk je... tak sampai 10 minit duduk... dah ngantuk.....

tp x pernah plak cuma tips kamu tu... will prektis

y@n@ M!B said...

:JULYA :
hehe cuba la..berkesan tuh..lalala~ =p

y@n@ M!B said...

:✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿:
hahaha..tapak kasut mesti lah kotor..lalala~

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
wah hebat a pacek leh nampak 'hantu tido' tuh..sy time wat keje je nmpak hantu tu..ngee~

niesz said...

hahahaha..kalo la betul2 ley wat mcm tu kan bagus..hihhi..

embun d tengah malam said...

kurang berminat keje di pejabat..

tak ngantuk leh jadi ngantuk..hehehhe

tip yg bagus dan agak gila juga,,,heheh

y@n@ M!B said...

:niesz:
cuba la wat btol²..ngee~

y@n@ M!B said...

:embun d tengah malam:
mmg ngantuk pun duk opis..pehtu mcm ala ala menternak badan..tetttt~ =p

Hazzy Ishak said...

lepas kena penampar dgn member sebelah konfem tak mengantuk dah

KEMBARA KERTAS KOSONG said...

wah...camnelah keje pejabat nikan...kalau kat kuliah selalu kene terajang sebab tido...hehe

rasanya kalau dekat pejabat mahu bawak tilam ngan bantal sekali..hahaha

alamak dah mengantuk....jom cabut bulu hidung cik yana cepat...hehehe^_^

syahira ariff said...

giler ahh tarik bulu hidung kuat2
tidur dgn berlinangan air mata nanti
saket
hahahaha

POSH76 said...

cantiklah ring tu...cepat2 kawen tau..pastu jgn lupa jemput sis ye hehe

lionteen said...

ade yg ley pky,ade yg xley pky tips tu..
hehe..

black_mel said...

penah try gula2 getah..tp ngantuk jgk...

jane said...

minoooomlah guano kopi
aku bru test td

satu hari segar!!!!
sampai skank tak leh tito

hoh!
hahhahah

meo_tak_encem said...

cepat2 dak hencem... huhuhu....

eh, nak staple teliga bos ok ke?
hahahahaha

y@n@ M!B said...

:Hazzy Ishak:
aaa tu mmg logik sgt tuh..huhuhu~

y@n@ M!B said...

:KEMBARA KERTAS KOSONG :
kt kuliah mcm malu klu tido kompem ramai mata² yg pandang..
klu kat opis kena simbah air dengan bos je kut..ngee~

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
xpe sejuk sket pipi time tido..hoho~

y@n@ M!B said...

:POSH76:
ouh suda tentu akn ajak sis..kena blaja tips amek ati MIL..lalala~ =p

y@n@ M!B said...

:lionteen:
haha so kita amek yg mana sesuai je la yeh =p

y@n@ M!B said...

:black_mel:
oo yeah..chewing gum tu mmg utk tido kut..lalala~ ^_^

y@n@ M!B said...

:jane:
erk ada ek guano kopi??hehe..bisa dicoba ^_^

y@n@ M!B said...

:meo_tak_encem:
tu pun gud idea gak..pehtu men kejar² dalam opis..kompem tak ngantok gak kan..huhuhu~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hina kawan ?

mmg suspest ahhh !

rAy jR...@...Aliff said...

ni tips plg best....


maki hamun bos...bgi pndangan yg ganas kt colleague..


perghh...gerenti idup dsyngi smua...wkakakaka

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

y@n@ M!B said...

:miss lolly a.k.a luvfareda :
haha..bila dpt pelempang ke trus hilang ngantok =p

y@n@ M!B said...

:rAy jR...@...Aliff:
disayangi dan diingati tu...huhuhu~

y@n@ M!B said...

:BUJANG SUSAH:
waalaikumsalam..
terima kasih atas kunjungan anda =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015