May 11, 2010

Kenapa Mesti Menggunakan Syaitan untuk Menjatuhkan Orang Lain??!!

Marah??
geram??
takut??
sedih??
Siapa la yang tak marah dengan segelintir manusia yang sanggup berkomplot dengan jin dan syaitan semata² ingin memuaskan nafsu dengki dan busuk hati mereka..lagi² mereka ni orang Islam sendiri...grrrrrrrrr~ *B.O.D.O.H!!*







Baru² ni kawan aku digemparkan dengan berita kematian bapa saudaranya akibat terkena 'buatan orang' (sihir)...
Aku bertanya pada kawan aku adakah pakcik dia ni orang² bisnes sebab biasanya orang² yang buat bisnes sendiri yang banyak nau orang dengki...
Entah la kan manusia yang hatinya dah hitam legam lebih dari arang tu memang tak boleh tengok orang lain senang atau lebih berjaya dari dia...
Tapi pakcik kawan aku ni kerja dengan JKR je..mungkin pangkat dia agak tinggi...hehh~


Masa arwah masih hidup aku bertanya pada adik aku (since dia ex DQ-darul quran and dia banyak tahu ilmu agama) mengenai surah apa yang patut dibaca untuk orang² yang terkena sihir ni...
then adik aku cakap baca surah al-Jin, ayat kursi banyak² dan Manzil --klik
Tapi mungkin Allah lebih sayangkan arwah, mungkin dah lama arwah terseksa dengan pelbagai penyakit yang selama ni dia tak pernah alami, belum sempat membe aku sampai mak dia sms bagitau uncle dia dah meninggal (rumah dia kat Kuantan)...Innalillah~


Walaupun arwah dah tiada, 'benda' tu masih berlegar² di kawasan rumah membe aku (sedara mara membe aku memang duk jiran² je..hehe~)
entah² si pendengki tu tak reti atau tak boleh nak control dah kawan setan dia tuh...
yang gatalllll sangat nak sihir orang pesal kan...tengok sekarang dah menyusahkan seluruh keluarga arwah jugak....!!


Hoiiii kawan² syaitan!! Daripada kau serang umat sejenis kau baiklah kau pergi sihir presiden Amerika tu ke, orang² Yahudi yang duk sebok nak berperang dengan Palestin tu ke, perogol² ke, penyamun, mat rempit yang dah rosak jiwanya ke....lagi banyak pekdah kau dapat...siap boleh berbakti dengan masyarakat lagi... *waklu*
Kau ingat kau sihir umat sejenis kau sampai dia meninggal sekalipun, kau dapat apa??!! bahagia ke kau??!! di dunia mungkin...abes akhirat??!! kau tak pikir ke wahai kawan² syaitan sekaliannnn!! hehh~ *pehh emosi sangat tak stabil*


Since kita memang selalu nampak benda² macam ni, maka haruslah untuk kita yang belum pernah kena sihir lagi ni mengambil langkah berjaga²...ini juga pesan aku buat membe aku dan seluruh keluarganya...


Amalkan lah zikir mathurat setiap hari, 2 kali sehari....
kalau tak tahu zikir mathurat tu apa uols boleh klik kat SINI
Kalau takde buku mathurat kat rumah, boleh cari kat mana² kedai yang jual buku² agama...
tak pun print je la dari link yang aku bagi tu...*kelik jangan tak kelik*
 Even orang yang dah pernah kena sihir, rasuk, histeria etc, uols pun digalakkan amalkan mathurat + surah al-Jin...
InsyaAllah hilang lah 'benda' tu dari badan uols...


Caranya mudah, cuma amalkan ayat² yang bertanda star (*) dah memadai...
INGAT!! sehari baca 2 kali ayat² tu (Subuh dan Asar)
bagi perempuan yang datang haid juga boleh baca zikir mathurat sebab ia merupakan zikir...
untuk penjelasan lebih lanjut korang tanya lah ustaz² yang berkaliber..
jangan berguru dengan buku semata..mesti ada guru (manusia) yang menolong...oke?? ^_^


Lagi satu ni pesan mak aku, amalkan 3 Qul hari² before keluar rumah...
uols boleh tengok makna bagi ayat² 3 qul...
memang ada nyatakan tentang alam ghaib dan kejahatan manusia...
jadi, rajin²lah amalkan...


Walau sekuat mana pun ilmu sihir orang tu, TAK mungkin dapat lawan ayat² Allah..
kita hanya perlu yakin dengan kuasaNya...







P/S::  Tak perlu la nak dengki² dengan orang sampai nak bagi 'santau sampai mati'...
neraka jahanam weh!

peace! \/(^_^)

20 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

takut n seram kalau baca kisah orang bomohkan orang nih.....

mintak2 di jauhkan....

embun d tengah malam said...

mintak di jauhkan..

percaya kepada tuhan,

tak perlu semua tu

Ariey said...

sbb dengki manusia snggup buat apa je sampai lupa kita hidup didunia hanya sementara..kesian..insaflah sblm terlambat

y@n@ M!B said...

:✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ :
yes mintak dijauhkan..amin~




:embun d tengah malam:
mmg tak perlu pun sihir² ni





:Ariey :
betol tu ariey..kita tak tau bila ajal kita..apa nasib kita di SANA sok...

Mr feckry said...

kenapa?

1-sebab syaitan dah goda manusia
2-iman tidak menjadi pakaian
3-fikiran lemah akibat gagal menawan nafsu

Lya Colours said...

takut.orang kalo nak buat jahat dgn kita bukan kita dapat detect

kadang2 kita x cari pasal pon dgn org tuh tapi sebab dengki, sanggup buat benda2 yg dosa besar

harap2 di jauhkan kita dari benda2 ini

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
yup mungkin jugak tu =)

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
haaa tau xpe..kt kedai mkn pn bley kena..so sentiasalah baca doa selalu..
mudah²an dijauhakn..amin~

POSH76 said...

sis good info...I mmg amalkan zikir mathurat ni....beselah manusia ni dia pikir dunia jer janji puas hati....bukan ingat akhirat pun....

y@n@ M!B said...

:POSH76:
betul sis..as long as kita amalkan je zikir tu insyaAllah orang tak dapat nak sihir² kita =)

KEMBARA KERTAS KOSONG said...

fuh kanan fuh kiri...
hehehe itulah yang kita selalu dengar...perkataan jampi serapahnyer...

apapun...dengan izin ALLAH...jugalah segalanya terjadi...minta perlindungan dariNYA dari gangguan syaitan yang direjam...

^_^

meo_gothic said...

wah,panas entri kali nie.

Dasyhat ye. Ade ayah kawan juga meninggal dunia krn buatan org. Kesian meninggal dlm keaadaan cenggitue.

BAguslah bace Al-mathurat tue... bagus cik yana.

Ciri2 wanita solehah. Wanita solehah 10kali ganda lebih cantik dari bidadari.

Fia Abas said...

tak tau nak kata ape..

kurang didikan agama la kot..

sbb tuh xkesah nk bersahabat ngn setan huhuhuhu =)

riBEna said...

betoi tu
zra da penah tgk depan mata owng yg terkene bende2 syaitan ni
huuuuuuu~

syahira ariff said...

innalillah kat uncle sis
dulu jiran sy lagi teruk kena
dia kena buatan orang-busung
ksian sangat kat anak2 dia coz arwah tue mati muda
kena selalu ada pendinding diri
=]

y@n@ M!B said...

:KEMBARA KERTAS KOSONG:
fuh kanan fuh kiri tu mcm dlm cite senario jek..huhuhu~

y@n@ M!B said...

:meo_gothic:
wanita solehah??ouh mudah²an..amin~ =)

y@n@ M!B said...

:Fia Abas:
yeah btol..kurang didikan agama mmg prob besar punyerr..huhu~

y@n@ M!B said...

:riBEna:
erk sis pnh tgk org kena histeria je..tu pun dah seram sebulan..haha~

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
erm tu la dorang ni mcm tak pk kepentingan keluarga orang lain..dorang tahu hati dorang je puas..
yup amalkan zikir pendinding =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015