May 6, 2010

Jin Air Cond

Selama hampir seminggu aku bekerja di syarikat yang membuat 'fire simulation',
aku merasakan hati aku sentiasa berdebar...
Tapak tangan dan kaki ku selalu dibasahi peluh...hehh..
"petanda apa yang melanda aku ni??" bisikku di dalam hati...
Cuaca di luar memang sangat panas terutamanya waktu tengah hari...
Di sebelah petang pula turunnya hujan..
kalau tak lebat pun rintik² je...


Erm..mungkin perubahan cuaca yang mendadak menjadikan jiwa aku kurang tenang..
nak demam barangkali...
hehh maken tak senang duduk aku pikirkan masalah tubuh badan aku nih..
kadang² ada juga sakit kepala..
tapi tu akibat terlalu lama mengadap pc..
rasa semakin rabun pun ada ni...ish3~  parah²....
sampai terpaksa search kat google gambar pokok² yang menghijau
sebab mata dah terlalu letih melihat cahaya pc dan cahaya lampu opis yang terlalu terang...ouch!! *_*


Macam susah je nak duduk diam² kat kerusi aku nih...waaaaaaa~
maka aku pun bertanya pada officemate aku...


aku:  weh, pesal panas je ni??berpeluh tangan and kaki aku...


membe:  aaa tu la...air cond ni rosak...


cisssssskekkk...hampagass sungguh!
air cond tu punyer la atas kepala aku jek,
tapi hangin pun tak rasa...grrrrr~



aku:  lorr dah lama ke jadi camni?


membe:  err agak lama la...dah panggil mekanik soh repair air cond...tapi tiap kali orang tu datang, elok lak sejuk air cond ni...bila orang tu blah je air cond ni wat hal balik..entah la..aku pun tak paham...


aku:  pulak dahhhh...boleh pulak dia main² macam tu..hehh~  ko tak cakap ke kat orang tu masalah air cond ni??


membe:  dah cakap tapi dia pun tak tahu apa yang rosak...



perghh! kalau mekanik air cond pun tak tahu apa yang rosak camno tu??
adeh...dah la air cond² kat sini ada satu main switch...
maknanya bila satu air cond problem, effect kat semua air cond yang ada dalam opis nih...
Aku tak tahu la apa istilahnya..
air cond ni bukan lah centralized air cond macam kat bangunan kerajaan kat putrajaya tu...
air cond biasa yang guna remote tu...cuma main switch dia loopkan dengan aircond² lain
pahe dok??
aku pun tak paham apa aku cakap....huhuhu~


Oke aku nak meneruskan misi menenangkan diri,
mana tahu tiba² aku rasa sejuk...hahaha~


papai~





14 comments:

embun d tengah malam said...

tangan berpeluh..nk dpt dut banyak kot..hehehhe

POSH76 said...

wat suspen ajer ko jgn demam sudah dek....panasss ooo kalu takdak aircond huhu

rAy jR...@...Aliff said...

mandi air terjn d0wh..bru sejuk skyt..kakakaka...

best dowhh...cool je..o yeahhh....kekekeke

meo188 said...

praktis nanti panas di alam sana lebih panas kot... huhuhuhu :p

JULYA said...

mmg camtu klu company nk "jimat" duit. pada die sedekah pada org yg repair tu.bek die beli baru terus. 10 kali upah repair pon da dapat 1 yg baru.xpaham macam mana org pandai ni berfikir.kedekut x btempat....luahan perasaan seorang bekas pekerja kepada org.hahahaha

JULYA said...

mmg camtu klu company nk "jimat" duit. pada die sedekah pada org yg repair tu.bek die beli baru terus. 10 kali upah repair pon da dapat 1 yg baru.xpaham macam mana org pandai ni berfikir.kedekut x btempat....luahan perasaan seorang bekas pekerja kepada org.hahahaha

PHIRDOTE said...

aircond tu kena mandi bunga dlu la kot.hahaha :)

syahira ariff said...

komplen dengan bos
nak beli aircond baru
gitau takleh concentrate kalau wat kejer dalam kepanasan
agagagagaga
=D

y@n@ M!B said...

:embun d tengah malam:
duet??gaji lambat lagi woo..huhu~

y@n@ M!B said...

:POSH76:
hehehe..mudah²an idak lerr demam.. \/(^_^)

y@n@ M!B said...

:meo188:
erk...panas alam len tu len sgt panasnya..jaoh panggang dari api tu..huhu~




:JULYA:
ouh company dulu memang kedekut,tapi yg sekarang ni bos oke..cuma mekanik tu pun xtau apa yg rosak..hehe~

y@n@ M!B said...

:PHIRDOTE:
hahaha..nanti sy usulkan pada bos..ngee~

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
itu pun akan sy usulkan pada bos..lalala~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kipas je ngan tangan. jimat letrik :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015