May 25, 2010

Sebelum Mencarut Kena Faham Makna Dahulu

Kanak-kanak di bawah umur 20 tahun tidak digalakkan baca...hehu~

Bila diteliti, kat mana² pun kita boleh dengar orang mencarut...
*wah ayat ala ala menteri gitu..awww~*
macam² perkataan ada
sampai kamus dewan pun tak boleh detect perkataan² tu...hahaha~
kalau tengok budak sekolah mencarut macam good good je kan..
ala ala gengster, otai-otai gitu... *porraahh!*
tapi hakikatnya dorang pun tak faham apa yang dicarutkan...*wanna bet??  ^_^*

Selalunya kita tengok orang mencarut sebab dia tengah marah
atau masalah mental...mungkin...bwahaha~
Tapi ada juga orang mencarut sebab melatah....erk?? (-_-")
Dak encem aii dulu memang kuat betul melatah..tah apa² disebutnya...
Tapiiiiii.....tapiiiii......

dan tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

dia mempunyai seorang kekasih *bluwek!* yang sangat sangat prihatin dengan penyakit latahnya...
setiap kali dia melatah yang bukan² aku akan suruh dia istighfar...
pesan aku, "cuba amalkan istighfar, mesti takkan melatah yang bukan²"

Lagi satu kita jangan kacau orang yang suka melatah ni...
lagi dikacau lagi kuat latahnya...bila nak hilang?? letih tau dengar latah² ni..
kita yang tengok letih, orang yang melatah tu lagiiiiiii letih...hohoho~
kesian...kesian....

"cuba jangan fikir sangat nak melatah..buat biasa² dah la...kadang² orang melatah ni sebab ikut gaya orang, last² diri sendiri jadi melatah tak tentu pasal..relek² je derr (-_-")"  bebel aku pada dia...huhuhu~

So setelah direkrut dengan penuh kejam kasih sayang
dan berdisiplin siap gado² bagai
sekarang dak encem ai disiytiharkan 'melatah free' atau 'bebas latah'
(maksudnya dah tak melatah sangat la) weeeeeee~ \(^_^)/
hebat betul makwe dia nih..hins hins


*err...korang.....tak ghase nak muntah hijau ke tengok aku memuji² diri??wakakakaka...haktuih~*







oke oke setop...kesimpulan di sini ialah, tak perlu la nak mencarut oke
setiap perkataan carut tu boleh menurunkan IQ korang...
aku ni bakal jadi pakar motivasi jadi percaya lah cakap aku...muwakakaka~

korang akan jadi lembab dan bodoh dan blur dan annoying bila IQ dah jatuh...
kalau tak paham maksud aku tu maknanya korang memang ada simptom² IQ rendah...MIAHAHAHAHAHAHA~  *mamtik aku kena balingan kasut pelbagai saiz*


Wokeh mari layan kartun di bawah yang aku dapat dari forwarding emel..
Mungkin designer asal dari link yang tertera kat belah kanan,
bawah sekali gambar tu...
mungkin......
sebab dah tersebar jauh sangat gambar ni...
search kat google je mesti ada gambar ni..huhuhu~



:: klik jika anda rabun..lalalalalala~ ::








P/S::  Sila jangan mencarut di page aku ni yeh..orang mesia ni kan terkenal dengan budi bahasa..awwww..huhuhuhu~ ^_^

26 comments:

JULYA said...

ocopot...mak kau.hehe.bagus sgt ye gf dak encem tu.xsia2 di lantik jadi gf.muahahahaha

dotblogspotdotkom said...

kalau pakcik melatah.. kene tgk keadaan.. kalau awek cun comel lote cute mute... pakcik akan melatah..

i luv u sweet.. auuw gitu... memang tak menahan

sasha* said...

haha i pnh sekali melatah bahasa inggeris ok.sume gelak sbb cam pelik+lawak haha

y@n@ M!B said...

:JULYA:
ceh ampeh ang julya..hohoho~

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom :
wah boleh lak melatah gitu ye..kakaka~ ^_^

y@n@ M!B said...

:sasha*:
klu melatah english biasa dgr OMG je..huhuhu~

niesz said...

hihhi..betul2..kalau da marah tu mmg semue ayat carut marut kuar..ehe..tp skang niesz da kurg ckp da..ye lor..da mkin matang..ekekek..

POSH76 said...

pantang tok nenek mencarut marut ni...tak suker..I melatah tp tak ler keluar dlm kain semua hehe

y@n@ M!B said...

:niesz:
hoho bagos³...sebut benda elok² je ^_^

y@n@ M!B said...

:POSH76:
keluar dlm kain??wakakaka..mendalam sungguh maknanya =p

syahira ariff said...

mencarut tak baik sebenarnya
kdg2 dia boleh jd satu doa tau
teringat dulu2 mak selalu marah kalau mencarut dpn dia
nak sambal mulut laa katanya

*first time tgk gamba pakwe sis
heee~
2-2 sweet
bagai pinang dibelah dua
=]

embun d tengah malam said...

i suka mencarut tapi tgk orang gak..

terbawak dengan budaya ckp kasar melaka barangkali..hehehhehe

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
btol³ kena hati² dengan apa yg kita cakap..
aww tetibe malu tyg muka pakwe..haks! =p

y@n@ M!B said...

:embun d tengah malam:
huhu jgn slhkan asal usul..boleh je nak ubah ^_^

meo_tomok said...

tak suke mencarut...

tp bila naik kete kat kl je mulut tibe2 mencarut secara automatik... kenapa ntah...

KERTAS KOSONG said...

okeh lepasnih tanak mencarut dah...bahaye...^_^

sugar2 kapas strawberry said...

ahahah.akk kdg2 pon termencarut gak.i admit that.bila mrh la kn..nk buat cmner kn

y@n@ M!B said...

:meo_tomok :
eh boleh plak otomatik mencarut eh..huhuhu~ =p

y@n@ M!B said...

:KERTAS KOSONG :
gud boy! \/(^_^)

y@n@ M!B said...

:sugar2 kapas strawberry:
huhu 'ter' gitu =)

riBEna said...

alamak!
zra pon de masalah melatah ni
sampai de satu kes
sir ziera baling sarung tangan die kat zra.skali zra terkejut n nak baling balik dekat die. hahahaha~
mmg letih melatah ni. xske xske! heeee~

meo kucing said...

cik ribena:
cute ah cik ribena nie. cari pipi abe :D

aleena said...

hehe..gf yg hebat:D

kekadang tgk kesian orng melatah nie coz penat kene kaco ngan orng..tapi kelaka..hikss:)

y@n@ M!B said...

:riBEna :
klu baling blk kt dia xpe..hehe..klu baling kt org len..aa berattt =p

y@n@ M!B said...

:meo kucing:
apekah??

y@n@ M!B said...

:aleena:
huu kesian mmg kesian..tp ada ms syok gak nyakat =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015